Zoeken:

5 redenen om Australië en Nieuw-Zeeland te combineren in één reis

Veel mensen dromen van een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland. Maar waarom zou je kiezen? Beide landen liggen niet bepaald om de hoek, dus als je toch al naar de andere kant van de wereld vliegt kun je net zo goed de droomreis van je leven maken. Beide bestemmingen kun je namelijk prima combineren tijdens een wat langere reis. Nog niet overtuigd? Hieronder geven we je 5 goede redenen om dit toch te overwegen!

1. Ontdek de meest uiteenlopende natuurgebieden

Je zou het misschien niet verwachten naar de natuur is in beide landen compleet anders. Australië en Nieuw-Zeeland hebben verschillende klimaten en daardoor hun eigen unieke flora en fauna. Australië is gigantisch en bestaat voor een groot deel uit droge en dorre gebieden, waarvan de outback natuurlijk het bekendst is. In de moerassige wetlands leven krokodillen en voor de kust van Queensland ligt het Great Barrier Reef; het grootste koraalrif ter wereld en dé duikbestemming bij uitstek.

Toch is Nieuw-Zeeland qua natuur nóg veelzijdiger. Hier vind je besneeuwde bergtoppen, vulkanen, gletsjers, helderblauwe meren en tropische regenwouden. Dankzij de veelzijdige natuur en mooie hiking trails is het een droombestemming voor actieve wandelaars. Gelukkig hoef je niet te kiezen want tijdens één reis kun je de mooiste plekken in Australië en Nieuw-Zeeland ontdekken.

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Mocht je iets via deze links aanschaffen, dan ontvangen wij een kleine commissie – wat jou niets extra’s kost! Een win-win situatie en zo houden we deze site vrij van banners en advertenties.

2. Spot verschillende soorten wildlife

Op het gebied van wildlife zijn er nogal wat verschillen tussen Australië en Nieuw-Zeeland. In beide landen leven dieren die je in geen enkel ander land ter wereld kunt ontmoeten. In Nieuw-Zeeland kun je vooral bijzondere vogels spotten; zoals de bont gevleugelde Kea en de pluizige Kiwi.

Australië dankt haar populariteit deels aan de kangoeroes en koala’s die er leven, maar ook aan de wat minder populaire dieren zoals; grote spinnen, slangen en andere reptielen. In beide landen kun je dus genoeg exoten zien, al hoef je in Nieuw-Zeeland niet zo bang te zijn voor enge kruipers. In tegenstelling tot buurland Australië is Nieuw-Zeeland vrij van gevaarlijke slangen, krokodillen en giftige spinnen. 

3. Leer meer over de Aboriginals én de Maori

De huidige Aboriginals zijn afstammelingen van de eerste menselijke bewoners van het Australische continent. Ze zijn al meer dan 60.000 jaar in Australië en zien zichzelf als de beschermers van de natuur. Op dit moment leven er nog zo’n 300.000 Aboriginals in Australië. Dat is ongeveer 1,5% van de gehele bevolking. De meeste stammen wonen in de natuurgebieden in het noorden, maar er zijn ook stammen die inmiddels naar de steden getrokken zijn.

In Nieuw-Zeeland leven de Maori’s, een inheemse bevolking die 14% van de Nieuw-Zeelandse bevolking beslaat. Meer dan 1000 jaar geleden voelde de Maori’s zich door oorlogen en ziektes genoodzaakt om hun thuisland in Polynesië te verlaten. Per kano gingen ze op zoek naar een betere plek om te leven en zo kwamen ze uiteindelijk terecht in Nieuw-Zeeland. Ze hebben vaak herkenbare tatoeages in hun gezicht, die op traditionele wijze zijn aangebracht en iets verteld over hun levensgeschiedenis.

Tijdens een rondreis door beide landen kun je meer over de gebruiken, rituelen en tradities van zowel de Aboriginals als de Maori leren.

4. Geniet van de mooiste stranden

Op het gebied van mooie stranden wint Australië het. De Whitsundays archipel aan de oostkust van Australië herbergt prachtige uitgestrekte stranden met een kraakheldere zee vol tropische vissen en schildpadden. In de Jervisbaai vind je bovendien tropische strandjes die tot de witste op aarde behoren. Je kunt er onder andere dolfijnen en walvissen spotten.

Toch moet je de stranden in Nieuw-Zeeland niet onderschatten. Hier vind je kleine witte, gele en soms zelfs rode strandjes langs gigantische kliffen en bijzondere rotsformaties. En waarom zou je ook kiezen als je beide landen tijdens één reis kunt bezoeken?

5. Profiteer van de korte vliegafstand

Wie naar Australië of Nieuw-Zeeland wilt reizen moet rekening houden met een vliegtijd van zo’n 25 à 30 uur (soms nog veel langer), waarbij je één of meerdere stops in Azië maakt. Vliegtickets zijn allesbehalve goedkoop en je vliegt niet even op en neer voor een weekje vakantie down under. Wie slim is trekt dus wat langer uit voor een combireis van bijvoorbeeld 4 of 6 weken. Bezoek zowel Nieuw-Zeeland als Australië en profiteer van de korte vliegafstand tussen Sydney en Auckland. Beide steden liggen op slechts 3 uur vliegen van elkaar. 

Wist je dat…

Je met een overstap in 11,5 uur naar Australië kunt vliegen? Met een beetje geluk boek je al een ticket voor 900 euro! Op Skyscanner kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets vergelijken. Benieuwd naar ons geheim voor het scoren van goedkope vliegtickets? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van vliegtickets.

Alle tips voor Australië ➞
Britt Vermeulen

Dit artikel is geschreven door Britt Vermeulen. Reisfanaat, fervent wijnproever én hobbykok. Als gastschrijver deelt ze graag haar reistips en adresjes voor unieke overnachtingen wereldwijd.Meer over Australië

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop