Zoeken:
Samsonite Neopulse Red 69cm

Dit moet je doen als je bagage kwijt is of een koffer niet is aangekomen

Het komt weleens voor dat bagage achterblijft op de luchthaven of dat een koffer met het verkeerde vliegtuig meegaat. Super vervelend, zeker als jouw net aangeschafte zomercollectie nooit zijn eindbestemming haalt. Daar sta je dan, met een handtas vol elektronica. Los van het feit dat het altijd verstandig is om een extra setje kleding in je handbagage te stoppen, is er geen reden voor paniek. Gewoon kalm blijven, snel handelen en wat telefoontjes plegen. Dit kun je namelijk het beste doen in een dergelijke situatie…

Neem contact op met de airline

Zie je je koffer niet verschijnen op de bagageband? Loop dan direct naar de service balie van de airline. Leg de situatie uit en laat je adres achter. Ook het adres van het hotel waar je eventueel verblijft. Soms duikt een koffer na een dag ineens op of gaat die met de volgende vlucht mee. De airline zorgt er dan voor dat die op het door jou ingevulde adres wordt afgeleverd.

Het is tevens belangrijk dat je een verklaring laat opstellen door de luchthaven, ook wel een Property Irregularity Report genoemd. Zonder dat rapport kun je namelijk geen eventuele schade claim indienen. Belangrijk dus!

beste koffer 2018

Neem contact op met je reisverzkeraar

Niks meer bij je voor je winterse sneeuw avontuur in Lapland? Gelukkig kun je wat spullen kopen op kosten van zowel de luchthaven als je reisverzekeraar. Vaak gaat dat wel alleen om de meest noodzakelijke spullen, zoals toiletspullen, ondergoed of andere belangrijke items. Vraag dat dus bij beide partijen altijd even na. Als je bagage echt kwijt is en niet meer wordt teruggevonden, kun je alle kosten verhalen door een claim in te dienen bij de airline en je reisverzekeraar. Heb je nog geen reisverzekering? Bij Independer kun je verschillende reisverzekeringen met elkaar vergelijken en afsluiten.

Hulp van rechtsbijstandverzekering nodig?

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan komt die mogelijk ook van pas. Luchtvaartmaatschappijen willen namelijk nog wel eens lastig doen bij het vergoeden van schade of verloren items. Ze geven bijvoorbeeld overmacht als reden op en vinden een schadevergoeding dan niet nodig. Je rechtsbijstandsverzekeraar kan je in uiterste gevallen helpen om de kosten toch terug te krijgen.

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop