Dit moet je doen als je bagage kwijt is of een koffer niet is aangekomen
Het komt weleens voor dat bagage achterblijft op de luchthaven of dat een koffer met het verkeerde vliegtuig meegaat. Super vervelend, zeker als jouw net aangeschafte zomercollectie nooit zijn eindbestemming haalt. Daar sta je dan, met een handtas vol elektronica. Los van het feit dat het altijd verstandig is om een extra setje kleding in je handbagage te stoppen, is er geen reden voor paniek. Gewoon kalm blijven, snel handelen en wat telefoontjes plegen. Dit kun je namelijk het beste doen in een dergelijke situatie…
Neem contact op met de airline
Zie je je koffer niet verschijnen op de bagageband? Loop dan direct naar de service balie van de airline. Leg de situatie uit en laat je adres achter. Ook het adres van het hotel waar je eventueel verblijft. Soms duikt een koffer na een dag ineens op of gaat die met de volgende vlucht mee. De airline zorgt er dan voor dat die op het door jou ingevulde adres wordt afgeleverd.
Het is tevens belangrijk dat je een verklaring laat opstellen door de luchthaven, ook wel een Property Irregularity Report genoemd. Zonder dat rapport kun je namelijk geen eventuele schade claim indienen. Belangrijk dus!
Neem contact op met je reisverzkeraar
Niks meer bij je voor je winterse sneeuw avontuur in Lapland? Gelukkig kun je wat spullen kopen op kosten van zowel de luchthaven als je reisverzekeraar. Vaak gaat dat wel alleen om de meest noodzakelijke spullen, zoals toiletspullen, ondergoed of andere belangrijke items. Vraag dat dus bij beide partijen altijd even na. Als je bagage echt kwijt is en niet meer wordt teruggevonden, kun je alle kosten verhalen door een claim in te dienen bij de airline en je reisverzekeraar. Heb je nog geen reisverzekering? Bij Independer kun je verschillende reisverzekeringen met elkaar vergelijken en afsluiten.
Hulp van rechtsbijstandverzekering nodig?
Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan komt die mogelijk ook van pas. Luchtvaartmaatschappijen willen namelijk nog wel eens lastig doen bij het vergoeden van schade of verloren items. Ze geven bijvoorbeeld overmacht als reden op en vinden een schadevergoeding dan niet nodig. Je rechtsbijstandsverzekeraar kan je in uiterste gevallen helpen om de kosten toch terug te krijgen.