Zoeken:

Fun fact: Dit zijn de best bereikbare luchthavens in Europa

Naar uren zoeken heb je eindelijk een goedkoop vliegticket gevonden. Een weekendje Milaan of misschien een paar dagen naar Frankfurt. Maar eenmaal aangekomen blijkt het vliegveld kilometers van het stadscentrum te liggen en kun je nog een paar tientjes neertellen voor een treinticket er naartoe. Herkenbaar? Een hoop luchthavens liggen ver van het centrum af en dit zorgt voor een extra lange reistijd van deur tot deur. Voor een korte citytrip of een weekendje weg kun je dus het beste naar een bestemming vliegen die ook vanaf de luchthaven snel te bereiken is.

Gelukkig heeft Omio een prachtig overzicht gemaakt met de best bereikbare luchthavens in Europa. Seriously, dit is écht een timesaver. Wist je bijvoorbeeld dat Nice Côte d’Azur International Airport (NCE), met een reistijd van slechts 5 minuten naar het centrum, het snelst te bereiken is? Als we kijken naar de meest populaire bestemmingen, dan is Praag de grote winnaar. In Praag duurt de reis namelijk 15 minuten en daar betaal je slechts 0,90 cent voor het openbaar vervoer. Met een totale reistijd van 20 minuten scoren ook de luchthavens van Berlijn (TXL) en Venetië (VCE) erg goed. Lekker efficient!

Alle luchthavens met elkaar vergelijken

Voor dit onderzoek heeft Omio meer dan 70 Europese luchthavens onderzocht en gekeken naar factoren als afstand, transfertijd en reiskosten van de terminal naar het stadscentrum. Op de site van Omio vind je een hele handige module waarmee je alle verschillende luchthavens met elkaar kan vergelijken en zelfs op bestemming kan zoeken. Zeker leuk om even mee te spelen!

Zo kwam ik er ook achter dat het centrum van Frankfurt het slechts te bereiken is vanaf de luchthaven Frankfurt-Hahn. De reis duurt maar liefst 85 minuten en dat is een stuk langer dan de vlucht er naartoe vanaf Amsterdam. Goed om rekening mee te houden mocht je die kant op willen vliegen.

De verschillende luchthavens in Londen (en de snelste optie!)

Londen vind ik persoonlijk een van de meest onderschatte bestemmingen als je kijkt naar de gemiddelde reisduur. Mij is het al een paar keer overkomen tijdens een bezoekje aan deze megastad. Londen heeft maar liefst 6 luchthavens en de enige die enigszins dicht bij het centrum ligt is “London City”. Wie naar Stansted vliegt kan bijvoorbeeld rekenen op 95 minuten rijden met de bus. En dat is nog zonder files en andere obstakels. De Stansted Express train is dan nog een betere optie. Die duurt er een uur over maar ook dat is in verhouding met de duur van de vlucht best lang.

Londen Heathrow (LHR) is met 15 minuten redelijk goed te bereiken als je de trein pakt. Hetzelfde geldt voor Londen Gatwick (LGW). Met de trein sta je in 30 minuten in hartje Londen. Goede alternatieven dus voor London City en vaak zijn vluchten naar deze luchthavens ook een stuk goedkoper.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop