Zoeken:

Bonfire Night in Londen 2021: Dit zijn de mooiste vuurwerkshows!

Op 5 november is het ieder jaar groot feest in Londen. Dan vieren de Engelsen namelijk Bonfire Night, ter ere van een belangrijke historische gebeurtenis. In 1605 probeerde Guy Fawkes namelijk het parlement op te blazen om zo de Britse Koning te doden. De aanslag mislukte en Koning James I overleefde het incident. Dit moest uiteraard gevierd worden en daarom ontstonden er overal in de stad vreugdevuren waar strooien poppen (die Guy Fawkes moest voorstellen) in brand werden gestoken. Tot op de dag van vandaag wordt dit traditiegetrouw gevierd en daarom steekt men tegenwoordig vuurwerk af tijdens ‘Guy Fawkes Day’; oftewel Bonfire Night.

Bonfire Night vuurwerkshows in Londen 2021

Op meerdere plekken in de stad kun je op 5 november (en het weekend ervoor of erna) naar grote vuurwerkshows, die vaak gepaard gaan met veel eten en drinken. Wij hebben er de afgelopen jaren een paar bezocht en lichten vandaag de mooiste vuurwerkshows tijdens Bonfire Night in Londen voor je uit.

➞ Lees ook: 35 x doen in Londen | De ultieme City Guide boordevol Londen tips

Bonfire Night in Victoria Park

Sommige vuurwerkshows zijn tijdens Bonfire Night gratis en voor andere moet je betalen. De mooiste gratis vuurwerkshow vind je ieder jaar in het gigantische Victoria Park. Het vuurwerk begint vaak rond 19:00 uur en trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers, waaronder veel gezinnen. Bij de eet- en drinkstalletjes staan vaak flinke rijen, dus neem vooral zelf wat te eten, drinken en een kleedje mee. De show duurt ongeveer een half uur en heeft ieder jaar een ander thema (in 2018 was het het monster van Frankenstein). Het spektakel wordt begeleid door muziek en geluidseffecten.

Southwark’s Fireworks Night

Op de South Bank, in het hart van de stad, vind je één van de populairste vuurwerkshows van Londen. Je moet er wel 8,50 pond (2,50 pond voor kinderen) voor betalen, maar je kunt dan wel genieten van een spectaculaire show met de stad als achtergrond decor. Zorg dat je op tijd bent met het reserveren van je tickets! Rond 17:00 uur gaan de deuren van het terrein open en je moet voor 18:30 binnen zijn. De show begint om 19:00 uur en voor die tijd kun je bij de verschillende food trucks wat eten en drinken.

Blackheath Fireworks

In Oost Londen vindt ieder jaar de vuurwerkshow van Blackheath Fireworks plaats. Met ruim 80.000 bezoeker is het één van de grootste shows in Londen. De toegang is wederom gratis en daarom is het event ieder jaar ontzettend populair. Het vuurwerk wordt afgestoken bij de kerk in Blackheath Common en donaties worden zeer op prijs gesteld. Je vindt er meerdere kraampjes met eten en drinken.

Battersea Park Fireworks

Onze persoonlijke favoriet is de vuurwerkshow in Battersea Park. Je moet er ruim 10 pond voor betalen, maar de show is professioneel opgezet, het terrein is goed beveiligd en er zijn genoeg toiletten en eetkraampjes. Vanaf 18:00 uur worden de hekken van het park geopend. Op het terrein vind je een groot vreugdevuur en om 20:00 uur begint de vuurwerkshow. Deze duurt ruim 25 minuten en is op z’n zachtst gezegd spectaculair te noemen. Onderstaande beelden maakte we tijdens Bonfire Night in 2016.

Andere vuurwerkshows tijdens Bonfire Night

Naast bovenstaande events zijn er van 3 t/m 7 november nog veel meer vuurwerkshows te vinden in Londen. De bekendste zijn: Lambeth fireworks, Crystal Palace Fireworks, Beckenham fireworks, Wimbledon Park fireworks, Guy Fawkes Night in Newham en de vuurwerkshow bij het Alexandra Palace Fireworks Festival.

Vliegen naar Londen

De vliegtijd van Amsterdam naar Londen bedraagt ongeveer 1 uur. Ben je nog op zoek naar een goedkope vlucht? Met een beetje geluk boek je al een retourvlucht voor 50 euro. Op Skyscanner kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets vergelijken. Benieuwd naar het geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van vliegtickets.

➞ Boek goedkope vliegtickets naar Londen
➞ Maak gebruik van een airport lounge
➞ Zoek en vergelijk alle hotels in Londen
➞ Boek een all-in huurauto voor Engeland

Meer tips voor Londen?
Wil je weten wat er nog meer te doen is in Londen en ben je op zoek naar leuke excursies, restaurants en hippe hotspots? Bekijk dan onze Londen City Guide voor alle tips.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Meer over Engeland

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop