Search:

Checklist: Hier moet je allemaal rekening mee houden bij autohuur in het buitenland

Vorig jaar maakte ik een fantastische roadtrip door Slovenië. Ik huurde een auto bij Sunny Cars en reed voor het eerst in het buitenland. Natuurlijk had ik eerder al eens een uitstapje naar België en Duitsland gemaakt, maar met de auto door steile bergen vol haarspeldbochten rijden was nieuw voor me. Slovenië stelde me op de proef en zorgde ervoor dat ik de hellingproef in korte tijd perfectioneerde.

Natuurlijk vond ik het spannend om voor het eerst met een vreemde auto in het buitenland te rijden. Wellicht net zo spannend als het huren van een auto in het buitenland. Want als newbie op dit gebied kwam er veel op me af. Wat voor een soort auto moet ik huren? Hoe zit het met het afsluiten van een verzekering? Moet ik borg betalen en hoe zit het met de tankregeling?

slovenie

Voordelen van een huurauto

Een huurauto geeft je in het buitenland de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Op eigen gelegenheid kun je plekken ontdekken die vaak moeilijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Zeker in een land als Slovenië is een huurauto de beste optie. In een paar uur rijd je het hele land door en onderweg kun je stoppen bij de prachtige natuurparken of wijngaarden. Rijd in korte tijd van de hoofdstad Ljubljana naar het sfeervolle Maribor en bezoek de op twee na grootste grotten ter wereld.

Met een huurauto rijd je efficiënt het hele land door en kom je op de mooiste plekken. Ook vond ik het heerlijk om al mijn bagage gewoon lekker in de kofferbak te gooien. Omdat ik bijna iedere nacht in een ander hotel sliep heb ik praktisch de hele week uit de kofferbak geleefd. Het scheelde mij een hoop gesleep met spullen!

Heb je geen creditcard maar wil je toch een auto huren in het buitenland? Sunny Cars is de enige Nederlandse verhuurder waar je een auto zonder creditcard kunt huren. Dit kan echter maar voor een beperkt aantal locaties op populaire bestemmingen zoals; Spanje, Portugal, Griekenland en Curaçao.

sunny cars ervaringen

Zo huur je een auto in het buitenland!

Natuurlijk wil je zorgeloos op reis gaan met het gevoel dat je onderweg goed verzekerd bent en (ook in de steile bergen) kunt rekenen op je huurauto. Daarom heeft Sunny Cars een mooie checklist gemaakt waarmee jij goed voorbereid op reis kunt gaan. Loop alle punten voor verhuur even langs en er kan eigenlijk niks meer misgaan. Drive save!

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Meer over Slovenië

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop