Zoeken:
Wie is de Mol Nicaragua Granada Islets

De Granada Islets: Varen langs 365 eilanden in Nicaragua

Vlakbij Granada ligt het Cocibolcameer dat ook wel het meer van Nicaragua genoemd wordt. In dit grote zoetwatermeer liggen de Granada Islets. 365 kleine vulkanische eilandjes die rondom Asese Peninsula aan de voet van de imposante Mombacho vulkaan liggen.

 

Door een eruptie van de Mombacho vulkaan zijn deze kleine vulkanische eilandjes duizenden jaren geleden gevormd. De meeste worden vandaag de dag bewoond door lokale vissers en rijke Nicaraguanen die hier hun prachtige kleurrijke villa’s hebben staan voor het weekend. Op een aantal privé eilandjes vind je daarnaast mooie accommodaties waar je met vrienden of familie een weekendje kunt verblijven. Voor een schappelijk prijsje (zo’n 300 dollar) overnacht je hier met maximaal 50 vrienden een heel weekend op je eigen privé eiland!

 

Tijdens mijn persreis door Nicaragua, bracht ik ook een bezoekje aan de Granada Islets. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar mijn ervaringen!

 

Islets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in Nicaragua

De Granada Islets: Het decor voor Wie is de Mol

De Granada Islets vormde in 2011 al het decor voor één van de afleveringen van “Wie is de Mol” in Nicaragua. Als echte fan van het programma keek ik toen al geboeid naar de prachtige beelden van al dit natuurschoon. Ik was dan ook erg blij dat ik twee weken geleden eindelijk met eigen ogen kon bekijken hoe prachtig dit natuurgebied in werkelijkheid is!

 

In een klein bootje varen we langs verschillende eilandjes. Het geluid van het kabbelende water, de spelende kinderen en het gefluit van tropische vogels dragen bij aan de gemoedelijke sfeer die hier hangt. De zon schijnt hevig en onderweg spotten we veel dieren. We varen ook langs het apeneiland. Een piepklein eilandje vol met brutale apen die behoorlijk dicht bij onze boot durven te komen. Ze worden dagelijks gevoed door de lokale bevolking en onze gids kent ze allemaal bij naam.

 

Islets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in Nicaragua

Het leven van alledag in Granada

Onderweg zien we ook veel lokale vissers die in het bruine water hun vangst van de dag proberen binnen te slepen. Tussen de vele waterplanten zwemmen kinderen en vele gezinnen passeren ons in kleine roeibootjes. Zo nu en dan komt er een wat grotere boot voorbij met een handjevol toeristen. Toch voelt het nog steeds aan als een ongerept natuurgebied vol flora en fauna.

 

Islets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in NicaraguaIslets of Granada in Nicaragua

 

Varen langs de adembenemende Granada Islets

Tijdens onze twee uur durende vaartocht ben ik me nog meer gaan beseffen hoe mooi en veelzijdig Nicaragua is. Het uitzicht op de reusachtige Mombacho vulkaan is adembenemend mooi en vanaf het water pronkt in de verte de felgele kathedraal van Granada boven de stad uit. Vooral de rust en kalmte van deze gemoedelijke Granada Islets laten je zien hoe het leven van alledag er hier aan toe gaat. Ik geniet van alles dat Nicaragua mij te bieden heeft en met deze tropische temperaturen voelt dat aan als een extra warme deken.

 

Meer reistips voor Nicaragua?
Wil je weten wat er nog meer te doen is in Nicaragua of ben je op zoek naar andere leuke excursies, hotels en hippe hotspots in de regio? Bekijk dan hier al mijn tips en aanbevelingen voor Nicaragua.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Meer over Nicaragua

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop