Zoeken:

Koffers inpakken als een pro, zo doen de frequent flyers het

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de manier waarop je je koffer inpakt heeft invloed op je reis als geheel. Een goede inpakstrategie zorgt ervoor dat je voor vertrek minder stress hebt, dat je minder overbodige spullen meesjouwt (travel light!) en vooral ook dat je bezittingen onbeschadigd de vakantiebestemming bereiken. Maar waar moet je dan op letten? Hier een paar handige tips.

Inpaklijst

Voor elke reis opnieuw bedenken wat je allemaal mee moet nemen kost tijd. Bovendien blijkt tijdens een reis vaak dat je teveel van het één of te weinig van het ander hebt meegebracht. Het is dan ook de moeite waard om een goede persoonlijke inpaklijst samen te stellen en deze regelmatig te updaten. Maak eventueel gebruik van een speciaal hiervoor ontwikkelde app, zoals PackPoint.

Outfits

Je weet nog niet welke broeken, shirtjes, jurkjes en schoenen je op vakantie wilt dragen en stopt ze daarom – voor het geval dat – maar allemaal in je koffer. Herkenbaar? Het lijkt misschien een hele klus om voor vertrek je outfits al samen te stellen, maar het scheelt kofferruimte en je hoeft op je bestemming niet meer uit te vogelen hoe je je meegebrachte kledingstukken met elkaar gaat combineren. Voor optimaal gemak in de ochtend kun je zelfs een foto maken van elke outfit die je bedacht hebt.

Schoenen

Om je schoenen te beschermen en ervoor te zorgen dat de kleding eromheen niet vuil wordt, kun je ze natuurlijk inpakken in speciale packing cubes of schoenenzakken. Toch werkt een eenvoudige douchemuts vaak net zo goed! In de schoenen kun je sokken, ondergoed of andere kleine voorwerpen opbergen. Zo maak je optimaal gebruik van je kofferruimte en deukt je schoeisel bovendien niet in.

Oprollen of vouwen?

Wanneer het om het efficiënt inpakken van kleding gaat, is oprollen vaak het devies. Toch zijn er ook andere methodes die het uitproberen waard zijn. Zo schijnt het bundelen van je kleding zowel ruimtebesparend te zijn als kreuken tegen te gaan. Bij deze methode begin je met een compacte basis – bijvoorbeeld ondergoed dat in een T-shirt gewikkeld is – en vouw je vervolgens al je andere kledingstukken laag voor laag hier omheen. In de onderstaande video wordt deze techniek gedemonstreerd. Teveel gedoe? Rol je kleding dan op en stop ze in packing cubes.

Brillenkokers

Neem je een (zonne)bril mee, dan hoort er een brillenkoker in je bagage – zeker als je net een Ray-Ban zonnebril of een ander waardevol exemplaar hebt aangeschaft. Maar met brillenkokers kun je meer dan alleen brillen vervoeren; ze zijn ook ideaal om kabeltjes, opladers, oordopjes en andere kleine voorwerpen overzichtelijk in op te bergen. Of wat dacht je van een lenzendoosje voor kleine sieraden en oorbellen? Stop er dus volgende keer gerust eentje extra in je koffer!

Toiletspullen

Reisflesjes en -potjes voor toiletproducten ken je ongetwijfeld, maar heb je wel eens gedacht aan het vullen van een lenzenbakje? Handig wanneer je maar heel weinig van een bepaald product nodig hebt. Wil je minder vloeistoffen meenemen, dan bieden producten in vast vorm uitkomst. Lush heeft op dit gebied veel keuze: van vaste zonnebrandcrème tot tabletjes voor het tandenpoetsen. En wat dat laatste betreft; met een kapje dat op je gewone tandenborstel past, voorkom je dat je steeds een speciale reistandenborstel moet aanschaffen.

Binnen handbereik

Het is aan te raden om voor vertrek goed na te gaan welke spullen je op welk moment nodig hebt en dit in je achterhoofd te houden tijdens het inpakken. Vul bijvoorbeeld een apart tasje met je flight essentials – denk aan je telefoon, oordopjes, een boek en warme sokken – en zorg ervoor dat je dit tasje meteen uit je handbagage kunt halen als je bij je vliegtuigstoel aankomt. In dit artikel lees je welke spulletjes ik graag bij me heb tijdens een vlucht.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop