Zoeken:

Lange reis maken? Deze zaken mag je voor vertrek écht niet vergeten!

Zo, je hebt de knoop doorgehakt. Je hebt een sabatical aangevraagd, je baan opgezegd of jezelf als ondernemer een paar maanden vrij gegeven. Genoeg tijd om eindelijk die droomreis te maken waar je al jaren naar uitkijkt. Met je hoofd zit je al op een tropisch eiland en het liefst pak je vandaag je koffer nog in. Er zijn echter een aantal zaken die je niet mag vergeten als je voor langere tijd op reis gaat. Een goede voorbereiding is immers het halve werk en ook thuis moet je het een en ander voorbereiden voordat je het vliegtuig in stapt. Hier een paar tips!

Maak een reisplan en deel deze

Tijd om met een concreet reisplan te komen. Maak een lijst met plekken die je altijd al wilde bezoeken en bedenk een logische reisroute. Ga spelen met vliegtickets, check het reisadvies en bedenk je hoelang je overal wilt verblijven. De voorpret kan heel leuk zijn, maar vergeet ook zeker niet je reisplannen te delen met de thuisblijvers. Maak een document aan in Google Docs of in Dropbox en deel deze met je familie of vrienden. Update het reisschema tussentijds met adressen en vluchtnummers voor noodgevallen.

Regel je bankzaken

Niks zo verveld als een pinpas die niet werkt in het buitenland. Zorg dus voor een back-up en vraag een extra pas aan of open een nieuwe rekening. Check of de pas geactiveerd is voor wereldwijd gebruik.  Vergeet ook niet een creditcard aan te vragen indien je die nog niet hebt en verhoog het limiet voor het eventueel huren van een auto. Sla de code van je creditcard ergens op in je telefoon zodat je die niet kan vergeten.

Zet je abonnementen stop

Ga je voor langere tijd op reis? Dan kun je je sportabonnement misschien maar beter opzeggen. En wat dacht je van je Netflix, Spotify of tijdschrift abonnement? Indien mogelijk kun je deze beter allemaal annuleren voor de tijd dat je op reis bent. Denk ook eens aan eventuele extra zenderpakketen die je bij je tv-abbonement hebt afgesloten. Misschien kun je zelfs je telefoon abonnement een tijdje stopzetten als je denkt dat je in het buitenland toch gebruik gaat maken van een andere sim-kaart.

Controleer je zorg- en reisverzekering

Met je doorlopende reisverzekering denk je dus wel goed te zitten? Think again. Bij langere (aaneensluitende) reizen gelden er vaak andere voorwaarden. Vaak moet je je reisverzekering dus uitbreiden met een speciale module of zelfs een hele andere reisverzekering zoeken. Het is geen leuk klusje maar het loont zeker om je zorg- en reisverzekering voor vertrek eens goed onder de loep te nemen. Grote kans dat er wat aanpassingen nodig zijn.

Zorg voor de juiste vaccinaties

Wie vaak reist vergeet weleens te checken of die nog vaccinaties nodig heeft. Je goed laten vaccineren is altijd belangrijk, zeker als je voor langere tijd op reis gaat. Indien je langer op een bepaalde bestemming verblijft kan het namelijk soms nodig zijn om extra vaccinaties te nemen. Vaak zijn dat er meer dan voor een kort bezoekje. Een vaccinatie voor rabiës bijvoorbeeld, in het geval dat je wilt gaan werken met dieren of daar veel mee in contact denkt te komen. Ook een vaccinatie tegen buiktyfus of het gebruik van malaria medicatie is soms nodig. Check dit dus altijd ruim voor vertrek en neem voldoende medicijnen mee.

Check je rijbewijs en paspoort

Een paar maanden de wereld over reizen en lekker met een huurauto rondtouren. Klinkt fantastisch maar vaak vergeten reizigers hun rijbewijs of paspoort van tevoren te checken. Het kan namelijk maar zo zijn dat deze gedurende je reis verloopt. Check dit dus altijd van tevoren en maak kopieën die je naar je eigen e-mail stuurt. Een setje extra pasfoto’s kan ook altijd van pas komen.

Verlaag je woonlasten

Ga je een paar maanden op reis en heeft de buurvrouw beloofd dat ze de planten water gaat geven? Heel goed. Controleer alleen wel even of je goed verzekerd ben en check of je je woonlasten nog omlaag kunnen. Vlak voor het einde van het jaar kun je bijvoorbeeld nog wisselen van energie leverancier of van pakket. Als je verwacht dat je weinig stroom, gas en licht gaat gebruiken kun je het termijnbedrag flink omlaag gooien met behulp van een energievergelijker.

Deel dit artikel
Britt Vermeulen

Britt houdt van culinaire luxe trips en wijnreizen. Wanneer ze niet op reis is, brengt ze haar tijd door in Amsterdam. Je vindt haar veelal op het terras met een wit wijntje of bij de nieuwste hotpots. Ze is gek op de Italiaanse keuken en brengt haar zomers het liefst door in Toscane.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop