Zoeken:

De Masaya vulkaan in Nicaragua: Deze wil je niet missen tijdens je rondreis!

Na mijn reis door Costa Rica was het afgelopen week tijd om door te reizen naar Nicaragua. In de hoge bergen van Costa Rica zat het weer ons niet echt mee. Het zag er naar uit dat we de regen ook mee zouden nemen naar Nicaragua maar dat bleek gelukkig niet het geval. De hele week straalt het zonnetje hier heerlijk en alleen in de avonden regent het af en toe behoorlijk hard.

 

Nicaragua heeft mij tot nu toe in ieder opzicht verrast. Ik ben overweldigd door de gastvrije mensen, de kleurrijke (zeer fotogenieke) straatjes, heerlijke gastronomie en de prachtige natuur van dit land. De vele vulkanen steken boven het groene landschap uit en in de romantische straatjes van León en Granada proef je de oude koloniale sfeer.

 

De adembenemende Masaya vulkaan in Nicaragua

Na een bezoekje aan de Poás vulkaan in Costa Rica was het deze week tijd om de Masaya vulkaan te bezoeken in Nicaragua. Deze actieve vulkaan ligt 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Managua. De Masaya vulkaan maakt deel uit van een reeks actieve vulkanen die samen de 11 kilometer brede Masaya krater vormen.

 

De Masaya vulkaan in NicaraguaDe Masaya vulkaan in NicaraguaLandschap rondom de Masaya vulkaan in Nicaragua

 

Een slinger aan vulkanen in Nicaragua

Onderaan de vulkaan krijgen we eerst wat meer informatie over het park en de eigenschappen van de verschillende vulkanen. De Masaya vulkaan is de enige vulkaan in Centraal-Amerika die je met de auto kan bereiken. Met een busje worden we daarom na de rondleiding afgezet bij de kraterrand. Gelukkig zijn we er vlak voor zonsondergang zodat we met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe de prachtige wolkenpartijen plaats maken voor de ondergaande zon.

 

Het rauwe landschap, de penetrante geur (en smaak) van zwavel, de rust, stilte en het verreikende uitzicht werken betoverend op mijn zintuigen. Door de diepe krater die aan mijn voeten ligt, voelt het alsof ik aan het einde van de wereld sta. Duizenden kilometer van huis, leek Nederland nog nooit zo ver weg. Met mijn camera in de aanslag probeer ik dit moment vast te leggen op beeld. Een mooie visuele herinnering aan het prachtige en betoverende Nicaragua.

 

De Masaya vulkaan in Nicaragua          De Masaya vulkaan in NicaraguaDe Masaya vulkaan in NicaraguaLandschap rondom de Masaya vulkaan in Nicaragua De Masaya vulkaan in Nicaragua


Meer reistips voor Nicaragua?
Wil je weten wat er nog meer te doen is in Nicaragua of ben je op zoek naar andere leuke excursies, hotels en hippe hotspots in de regio? Bekijk dan hier al mijn tips en aanbevelingen voor Nicaragua.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Meer over Nicaragua

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop