Search:

Review | Meer beenruimte in het vliegtuig met de SpacerSeat

Het is misschien wel een van de grootste ergernissen aan boord. Te weinig beenruimte in het vliegtuig. Zeker voor lange mensen zoals ik, zijn vliegtuigstoelen vaak allesbehalve comfortabel. Te krap, smal en hard. En dan zijn er ook nog van die mensen die niet kunnen wachten om hun stoel naar achter te gooien zodra het mag. Direct na het opstijgen zetten ze hun stoel in slaapstand. Wat mij betreft volstrekt onnodig op korte vluchten, maar misschien nog wel vervelender als ze de stoel zo laten staan tijdens een vlucht van 12 uur.

Totaal gebroken kom je aan op je bestemming. En als je met geluk bij het gangpad zit, moet je vaak ook nog uitkijken dat de stewardess niet met het drankkarretje over je voeten rijdt wanneer je deze even probeert te strekken. Nee, vliegen is voor lange mensen meestal geen pretje. Airlines doen er alles aan om zoveel mogelijk stoelen in een toestel te proppen en rekenen absurde prijzen voor stoelen met meer beenruimte. Maar gelukkig heb ik de oplossing voor dit probleem eindelijk gevonden!

spacerseat-vakantiebeurs

Tot wel 15 centimeter extra beenruimte cadeau!

Op de vakantiebeurs liep ik een paar weken geleden per toeval tegen de stand van SPACERSEAT aan. De SPACERSEAT zag er op het eerste gezicht uit als een gewoon kussen maar niets bleek minder waar. Met dit wonderkussen krijg je namelijk tot wel 15 centimeter meer beenruimte cadeau! Ik was in eerste instantie sceptisch maar toen ik plaats nam op een van de vliegtuigstoelen die er stond, merkte ik direct het gigantische verschil. Zonder de SPACERSEAT zat ik met mijn 1.78cm tegen de voorste stoel geplakt en met dit wonderkussen had ik ineens bewegingsvrijheid.

Door dit innovatieve product zit je een stuk hoger op de zitting en daardoor ontstaat er bij je knieën meer ruimte als je in een vliegtuigstoel zit. De SPACERSEAT is gemaakt van zeer duurzaam en sterk materiaal. Bovendien is het product ook stof- en vuilwerend en daarnaast zit die ook ontzettend comfortabel. Door de verhoging neem je automatisch een betere houding aan, waardoor je ook minder last van rugklachten krijgt.

spacerseat

SPACERSEAT: Meer beenruimte in je handbagage

Naast handbagage mag je bij de meeste airlines altijd 1 extra item mee aan boord nemen. Dit kan een laptoptas of camera zijn, maar als je die al in je handbagage hebt zitten kun je de SPACERSEAT dus gewoon als los item meenemen. Er zitten geen metalen onderdelen in, dus je loopt zonder gepiep zo door de douane heen. Aan de achterkant van de SPACERSEAT zit ook een draagband waarmee je hem gemakkelijk over de stang van een trolley kan hangen.

De SPACERSEAT voelt stevig maar redelijk licht aan. Persoonlijk vind ik hem te groot om mee te nemen op korte vluchten, maar voor verre reizen is die natuurlijk ideaal. Je kunt hem ook gewoon thuis op je bureaustoel plaatsen (voor nog meer comfort en een betere houding) of gebruiken tijdens een lange trein-, boot- of busreis. De SPACERSEAT kost €65,-. Dat lijkt misschien veel, maar doorgaans betaal je voor een enkele upgrade met extra beenruimte meer.

inhetvliegtuig

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop