Zoeken:

5 x De mooiste nationale parken in Canada (hier wil je heen!)

Voor veel reizigers is Canada de ultieme droombestemming. Prachtige landschappen, wildlife en in sommige gebieden zelfs een grote kans om het Noorderlicht vast te leggen. Op Rusland na is Canada het grootste land ter wereld en de natuur is ontzettend veelzijdig. Omdat het land dit jaar 150 jaar bestaat, zijn alle Nationale parken in 2017 gratis toegankelijk. Reden genoeg dus om snel een ticket te boeken en af te reizen naar de prachtige Nationale Parken van Canada.

1. Banff National Park

Het Banff National Park ligt in het zuidwesten van Alberta en is onderdeel van de Rocky Mountains. Het is opgericht in 1885 en daarmee was het het eerste Nationale Park van Canada. Het beslaat een gebied van ruim 6641 km². Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want in het park vind je prachtige valleien, dichtbegroeide bossen, hoge bergen, gletsjers, sprookjesachtige meren en rivieren. In het natuurpark kun je verschillende mooie trekkings maken.

2. Jasper National Park

Vlakbij het Banff National Park vind je ook Jasper National Park. Met een grootte van ruim 10.000 km² is het een van de grootste parken in de Canadese Rocky Mountains. In het park staat ook Mount Columbia, met een hoogte van 3747 meter de hoogste berg van Alberta. In de ruige bergen en bij de wilde rivieren kun je zwarte beren, elanden en wolven spotten. Vergeet dus vooral niet je telelens mee te nemen als je dit park gaan bezoeken.

3. Glacier National Park

Het Glacier National Park is een van de meest bijzondere parken van Canada. Het park bestaat namelijk uit grillige bergen, watervallen en honderden gletsjers. Het is tevens het tweede oudste Nationale Park van Canada en het grenst aan de Amerikaanse staat Montana. De meren zijn kraakhelder en door het relatief warme klimaat vormt het de perfecte leefomgeving voor grizzlyberen.

4. Kluane National Park

Kluane National Park is ruim 22.000 km² groot en is opgericht in de jaren 70. Het landschap van het park wordt gedomineerd door besneeuwde bergen en gletsjers. De hoogste berg van Canada, Mount Logan (5959 meter) staat ook in dit park. Daarnaast is Kluane National Park al eeuwenlang de thuisbasis van diverse inheemse stammen. Dankzij de prachtige natuur is het park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

5. Yoho National Park

Yoho National Park staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met een oppervlakte van 1313 km² is het echter een relatief klein park. Zeker als je het vergelijkt met de aangrenzende parken Banff en Kootenay. Wel vind je in dit Nationale Park de hoogste watervallen van Canada.

Praktische tips voor een reis naar Canada

Let er op dat een eTA voor Canada tegenwoordig verplicht is. Dit is een relatief nieuwe toelatingseis voor reizigers die met het vliegtuig Canada betreden. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuwe ETA aanvraag indienen. Online kun je voor €19,95 een ETA voor Canada aanvragen. Lees even goed alle regels omtrent de toelatingseisen en laat je van tevoren even informeren. Fijne reis!

Britt Vermeulen

Dit artikel is geschreven door Britt Vermeulen. Reisfanaat, fervent wijnproever én hobbykok. Als gastschrijver deelt ze graag haar reistips en adresjes voor unieke overnachtingen wereldwijd.Meer over Canada

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop