Zoeken:
Ziplinen in Costa Rica

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op álle reizen van 2014

Aan het einde van het jaar blik ik graag even terug op alle reizen die ik gemaakt heb. Verlaten stranden, tropische bestemmingen, weelderige jungles en bruisende steden. Ik reisde naar heel wat mooie bestemmingen dit jaar. Benieuwd waar ik in 2014 allemaal geweest ben? Hieronder volgt het complete overzicht!

Hi, Denise uit de toekomst hier… 🙋🏻‍♀️
Je bekijkt momenteel een van mijn oude reisoverzichten. Hartstikke leuk – dus lees vooral even verder – maar sindsdien heb ik niet stilgezeten. Integendeel zelfs! Al 10 jaar lang blik ik daarom ieder jaar terug op alle reizen die ik maak. Hier vind je alle reisoverzichten:
2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2023

Februari – Naar Traverse in Newcastle

Het jaar begon voor mij in Newcastle. Samen met een grote groep andere Nederlandse reisbloggers was ik uitgenodigd voor een 5-daagse minicruise met DFDS Seaways. Met een overnachting op het schip reisde we comfortabel naar deze stad in het noordoosten van Engeland. We gingen hier naartoe om de overtocht met DFDS Seaways te promoten en om het Engelse Traverse Travelbloggers congres bij te wonen. Een mooie kans om te netwerken en interessante presentaties bij te wonen.

Uiteraard kregen we ook de kans om de stad te ontdekken. Samen met de rest van de groep heb ik een onwijs leuke tijd gehad. Cultuur snuiven, shoppen, lekker eten en tot in de late uurtjes borrelen met gelijkgestemden. Het Traverse event en de hele trip naar Newcastle was voor mij een groot succes!

Mei –  Stedentrip Praag

In mei stond er een stedentrip naar Praag op de agenda. Een stad die ik nog niet eerder had bezocht, maar die mij aangenaam verrast heeft. Ik maakte een boottocht over de Moldau rivier, liep over de beroemde Karelsbrug, wandelde door de groene tuinen van het Petřín park en bezocht uiteraard ook de astronomische klok op het oude stadsplein.

Na deze trip durf ik wel te stellen dat Praag een perfecte bestemming is voor een korte en budgetvriendelijke stedentrip binnen Europa. In de sfeervolle straatjes vind je talloze restaurants waar je heerlijk bourgondische kunt eten. Het bier is er bovendien spotgoedkoop!

Juni – Familieuitje naar Lissabon & Cascais

Ahh, Lissabon. Eén van mijn favoriete steden in Europa. Deze zonnige stad in het westen van Portugal heeft zoveel charme! Ik kan uren struinen door de pittoreske straatjes van Alfama en eindeloos snoepen van de mierzoete Pastéis de Belém gebakjes. Drankjes drinken in Bairro Alto en lekker shoppen in de binnenstad. Ook het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge blijft indrukwekkend en een ritje met tram 28 staat iedere keer weer op het programma.

Dit keer was ik er met familie en had ik een luxe appartement in de hoofdstraat geboekt. Het was een prachtige accommodatie en vanuit hier kon ik iedere ochtend te voet naar de bakker lopen voor een ontbijtje.

Tijdens ons verblijf in Lissabon bezochten we ook de nabijgelegen badplaats Cascais. Met de trein gemakkelijk in 25 minuten te bereiken vanaf Lissabon. Er is een strand en er hangt een gezellige mediterrane sfeer. We genoten van een aantal heerlijk visgerechten in de restaurants aan het water. Cascais is een goede bestemming voor als je een stedentrip naar Lissabon wilt combineren met een dagje strand!

Juli – Weekendje Antwerpen

In juli stond er weer een stedentripje naar Antwerpen op het programma. Dit keer nam ik mijn moeder mee voor een beetje moeder-en-dochter quality time. Met de Antwerpen City Card verkende we de stad in een rustig tempo. Ook reden we voor het gemak mee met de hop on / hop off-bustour.

We bezochten diverse museums, maakt een rondje over de markt en genoten op het terras van een uitgebreide lunch. Mede door de afstand blijft Antwerpen een leuke bestemming voor een korte stedentrip dichtbij huis.

Augustus – Weekendje Den Haag

In augustus boekte ik een arrangement bij Van der Valk Nootdorp. Een fijn modern hotel, met een goed restaurant en comfortabele kamers met bubbelbad. Gewoon even een weekendje weg, uitwaaien in Scheveningen en winkelen in Den Haag. Niks bijzonders, maar ik vind het altijd leuk om verspreid door het jaar dit soort weekendjes weg in eigen land te boeken. Zeker als er weer eens een leuke aanbieding voorbij komt!

September – Op persreis naar Thailand

Halverwege het jaar kreeg ik een uitnodiging voor een persreis naar Thailand. In 2011 was ik hier voor het eerst en dat beviel zo goed, dat ik niet kon wachten om weer terug te keren. Samen met vijf andere bloggers bezocht ik de vele tempels in Bangkok, sliep ik in het prachtige Amari Watergate hotel, genoot ik van een luxe spa behandeling en leerde ik Thais koken tijdens een kookworkshop.

Na ons verblijf in Bangkok verbleven we op het privé-eiland Koh Talu (in bungalows op het strand) en brachten we een bezoekje aan de badplaats Hua Hin. Op Koh Talu mochten we schildpadden vrijlaten! Een hele bijzondere gebeurtenis die ik niet snel meer zal vergeten. We hebben ook koraal terug gezet in de zee en een drijvende markt bezocht. Het was een onvergetelijke reis vol mooie momenten!

Oktober – Op rondreis door Costa Rica

Na mijn reis naar Thailand was het alweer de hoogste tijd om de koffers te pakken voor een persreis naar Costa Rica. Naar deze persreis keek ik al maanden uit omdat ik nog nooit in Midden-Amerika was geweest. Ondanks mijn torenhoge verwachtingen stelde deze reis zeker niet teleur. In tegendeel, want wat was dit een bijzondere reis!

Samen met een grote groep internationale reisjournalisten bezocht ik de hoofdstad San José, stond ik onder de La Paz waterval, keek ik uit op de nog actieve Poás vulkaan en maakte ik een hike door de hoge nevelwouden van Monteverde. Ook bezocht ik verschillende koffieplantages en bierbrouwerijen. Naast dit alles mocht ik ook nog eens slapen aan de voet van een vulkaan en vloog als een echte Jane door de jungles van Costa Rica.

De ruige natuur, prachtige dieren en het leuke reisgezelschap maakte dit tot een reis om nooit meer te vergeten! Ik sloot er vriendschappen voor het leven en verliet met waterige ogen deze bestemming.

Oktober – Een kleurrijke reis door Nicaragua

Vanaf Costa Rica vloog ik direct door naar Nicaragua. Van tevoren wist ik niet goed wat ik van Nicaragua moest verwachten en of het er wel écht veilig zou zijn. De meningen waren hier op dat moment nogal over verdeeld namelijk. Deze bestemming heeft mij echter in ieder opzicht verrast!

Ik vond het land sfeervol, authentiek en adembenemend mooi. De mensen waren ontzetten gastvrij en ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Wel werd ik even opgeschrikt door een aardbeving maar ik kan met alle oprechtheid zeggen dat dit één van de mooiste bestemmingen is die ik ooit heb bezocht.

Vanaf Managua reed ik direct door naar Leon om vervolgen door te reizen naar Granada, Masaya en Matagalpa. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen. Vooral de Masaya vulkaan maakte veel indruk op me en ook verbaasde ik me over schoonheid van Granada. Gezellig, warm en uiterst vriendelijke mensen.

Met een bootje vaarde ik langs 365 piepkleine eilandjes, die ik eerder al eens had gezien op tv bij WIDM. Ook bezocht ik de oude Dona Elba sigarenfabriek, struinde ik over de authentieke markt van Leon en sliep ik onder andere in het charmante Mansion de Chocolate hotel. In alle rust genoot ik bij Catarina Viewpoint van het prachtige uitzicht op Laguna de Apoyo.

December – Vrienden opzoeken in Madrid (en naar Toledo)

Op de valreep van 2014 vloog ik nog even naar Madrid om vrienden op te zoeken. De stad was helemaal in kerstsferen en ik heb er genoten van de lokale keuken, de traditionele flamenco, hippe barretjes en de verschillende bruisende wijken.

Museums, kerken en andere bezienswaardigheden. Ik heb ik korte tijd behoorlijk wat Spaanse cultuur gesnoven. Lekker wandelen door het gigantische Retiro park en overheerlijke tapas eten bij Mercado de San Miguel. Ik ging op zoek naar de beste foodie hotspots in Madrid en bezocht samen met mijn vrienden (die er wonen) de hidden gems van de stad.

Na mijn bezoekje aan Madrid reden we samen ook nog naar de historische stad Toledo. Je rijdt er vanuit Madrid in slechts 45 minuten naartoe, maar je waant je direct in een compleet andere wereld. Deze oude, karakteristieke stad is schilderachtig mooi. We struinde door de kronkelende steegjes, genoten in de mist van het mystieke uitzicht en ik maakte uiteraard weer heel veel foto’s. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze fotogenieke stad nog even last-minute aan dit reislijstje van 2014 heb kunnen toevoegen.

Slotpleidooi

Voor mij gaat 2014 de boeken in als een succesvol jaar met veel persoonlijke groei. Ik mocht dit jaar een paar prachtige verre persreizen maken. Van een persoonlijk reisblog is deze deze site in korte tijd uitgegroeid naar een informatiebron voor vele reizigers. Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe jullie met mij meereizen en inspiratie opdoen voor het maken van een eigen reis. Hopelijk kan ik jullie ook in 2015 weer voorzien van veel praktische reistips!

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2015!

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop