Zoeken:
Ziplinen in Costa Rica

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op álle reizen van 2014

Aan het einde van het jaar blik ik graag even terug op alle reizen die ik gemaakt heb. Want 2014 was voor mij een bewogen jaar met diepte- en hoogtepunten. Een jaar vol veranderingen en nieuwe belevenissen. Een jaar waarin ik weer mooie herinneringen maakte en de wereld stukje bij beetje verder verkende. Met Thanksgiving liet ik je al zien op welke 5 reismomenten ik met veel plezier terug kijk. Verlaten stranden, tropische bestemmingen, weelderige jungles en bruisende steden. Met mijn blog nam ik je in 2014 mee op reis en ik blik graag met je terug op alle mooie reisjes die ik maakte naar de verschillende uithoeken van de wereld. Want ik stapte behoorlijk vaak het vliegtuig in. Kijk je mee?

 

Februari –  Verrassend Newcastle

Het reisjaar begon voor mij in Newcastle. Samen met een grote groep andere bloggers en DFDS Seaways, reisde ik tijdens een 5-daagse minicruise af naar deze stad in het Noord-Oosten van Engeland. Ik ging hier naartoe om het Traverse travelbloggers congres bij te wonen en om deze veelzijdige stad te ontdekken. En wat heb ik het leuk gehad! Cultuur snuiven, heerlijk shoppen en lekker eten. Ik heb onwijs veel lol gehad met alle andere bloggers en heb veel geleerd over de wondere wereld van het bloggen. Het Traverse event en de hele trip naar Newcastle was voor mij een groot succes!

 

newcastle2newcastle

 

Mei –  De charme van Praag

In mei was het tijd voor een stedentrip naar Praag. Een stad die ik nog niet eerder had bezocht, maar die mij aangenaam verrast heeft. De sfeervolle straatjes, mooie gebouwen en het heerlijke Bourgondische eten. Ik maakte een boottocht over de Moldau rivier, liep over de beroemde Karelsbrug, at weer eens in een Hard Rock Café, wandelde door de groene tuinen van het Petřín park en bezocht uiteraard ook de astronomische klok op het oude stadsplein. Praag is wat mij betreft een perfecte bestemming voor een korte stedentrip binnen Europa. Aan de hand van 30 foto’s gaf ik je een impressie van deze charmante stad in Tsjechië.

 

PraagStedentrip PraagStedentrip Praag

 

Juni – All-time favoriet Lissabon

Ahh, Lissabon. Eén van mijn favoriete steden binnen Europa. Deze zonnige stad in het westen van Portugal verveelt nooit. Ik kan uren struinen door de pittoreske straatjes van Alfama en eindeloos snoepen van de bekende Pastéis de Belém gebakjes. Drankjes drinken in Bairro Alto en lekker shoppen in de binnenstad. Ook het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge blijft indrukwekkend en een ritje met tram 28 is altijd leuk. Ik was er tijdens het WK en woonde een wedstrijd van Portugal bij.

 

Voor het eerst boekte ik een luxueus appartement via Airbnb en dat was een groot succes! Slapend in het hartje van het centrum, voelde ik me even één van de locals.

 

lissabonlissabon-airbnbportugal

Juni – De strandjes van Cascais

Tijdens mijn verblijf in Lissabon bezocht ik ook de badplaats Cascais. Met de trein gemakkelijk in 25 minuten te bereiken vanaf Lissabon. Cascais is een dorp op zich. Je vindt er geen prachtige stranden, maar er hangt wel een gezellige mediterrane sfeer. Bij de vele restaurants kun je vooral goed terecht voor heerlijke visgerechten. Cascais is een goede bestemming voor als je een stedentrip naar Lissabon wilt combineren met een dagje strand. Ik genoot er van de zon, de zee en het strand.

 

cascaiscascaisCascais

 

Juli – Trendy en cultureel Antwerpen

In juli stond er weer een stedentripje naar Antwerpen op het programma. Met de Antwerpen City Card verkende ik de stad in 48 uur. Ik bezocht diverse museums, struinde langs verschillende vintage shops en genoot op het terras van lekkere hapjes en drankjes. Mede door de afstand blijft Antwerpen een leuke bestemming voor een korte stedentrip dichtbij huis. Je rijdt er binnen een paar uur met gemak heen.

 

AntwerpenMAS AntwerpenStadstour Antwerpen

Augustus – Stedentripje Den Haag

Natuurlijk hoef je niet altijd ver te reizen om het gevoel te hebben dat je er even uit bent. Een weekendje weg in eigen land is soms best een goed idee. En daarom zat ik in augustus weer in Den Haag. Lekker winkelen in de binnenstad en uitwaaien op het strand in Scheveningen. Den Haag is één van mijn favoriete steden in Nederland en ik ben er dan ook regelmatig te vinden. Als ik er naartoe ga voor een weekendje weg, overnacht ik meestal in het Van der Valk Hotel in Nootdorp. Dankzij de comfortabele kamers met bubbelbad en het uitgebreide ontbijtbuffet kan ik mezelf hier altijd weer opladen.

 

Van der Valk Nootdorp

 

September – Veelzijdig Thailand

Halverwege het jaar kreeg ik een uitnodiging met de vraag of ik naar Thailand wilde gaan voor een persreis. Uiteraard hoefde ik hier niet lang over na te denken en zei ik direct volmondig JA! Ik ben gek op Thailand en kon niet wachten om terug te keren naar dit veelzijdige land in Zuidoost-Azië. Samen met vijf andere bloggers liep ik door bruisend Bangkok en bezocht ik voor de tweede keer de prachtige tempels in het Grand Palace. In deze geweldige stad sliep ik in het prachtige Amari Watergate hotel en leerde ik Thais koken.

 

Naast ons verblijf in Bangkok, sliepen we ook op het privé-eiland Koh Talu en brachten we een bezoekje aan de badplaats Hua Hin. Op Koh Talu mocht ik ook iets van mijn bucket list afstrepen. We hebben namelijk schildpadden vrijgelaten! Een bijzondere gebeurtenis die ik niet snel meer zal vergeten. Ook mocht ik koraal uitzetten en dook ik een prachtige spa in voor een Thaise massage. Het was een onvergetelijke reis vol mooie momenten en ik ben dan ook dankbaar dat ik er deel van mocht uitmaken.

 

koh-talu-thailand-18koh-talu-thailand-16sala-rattanakasin-hotel-bangkok-9amari-watergate-bangkok-zwembad-pool

 

Oktober – De jungles van Costa Rica

Na mijn reis naar Thailand was het alweer de hoogste tijd om de koffers te pakken voor Costa Rica. Naar deze persreis keek ik al maanden uit omdat ik nog nooit in Midden-Amerika was geweest. En wat was het een bijzondere reis! Ik bezocht de hoofdstad San José, stond onder de La Paz waterval, keek uit op de nog actieve Poás vulkaan en liep door de hoge nevelwouden van Monteverde. Ook bezocht ik verschillende koffieplantages en bierbrouwerijen. Naast dit alles mocht ik ook nog eens slapen aan de voet van een vulkaan en vloog als een echte Jane door de jungles van Costa Rica!

 

Hotel Arenal Kioro Suites & Spa in Costa Ricala-paz-waterfall-gardens-costa-rica-6

 

Oktober – Adembenemend Nicaragua

Vanaf Costa Rica vloog ik direct door naar Nicaragua. Van tevoren wist ik niet goed wat ik van Nicaragua moest verwachten en of het er wel écht veilig zou zijn. De meningen waren hier nogal over verdeeld namelijk. Deze bestemming heeft mij echter in ieder opzicht verrast! Ik vond het land sfeervol, authentiek en adembenemend mooi. De mensen waren ontzetten gastvrij en ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Wel werd ik even opgeschrikt door een aardbeving maar ik kan met alle oprechtheid zeggen dat dit één van de mooiste bestemmingen is die ik ooit heb bezocht.

 

Vanaf Managua reisde ik direct door naar Leon om vervolgen door te reizen naar Granada, Masaya en Matagalpa. Stuk voor stuk prachtige bestemmingen. Vooral de Masaya vulkaan maakte veel indruk op me en ook verbaasde ik me over schoonheid van Granada. Gezellig, warm en uiterst vriendelijke mensen. Ik vaarde langs 365 piepkleine eilandjes, bezocht de oude Dona Elba sigarenfabriek, struinde over de authentieke markt van Leon en sliep onder andere in het bijzondere Mansion de Chocolate hotel. In alle rust genoot ik bij Catarina Viewpoint van het prachtige uitzicht op Laguna de Apoyo.

 

Bezienswaardigheden in Granada (Nicaragua)NicaraguaIslets of Granada in Nicaraguaislets-of-granada-13

 

November – Hip Amsterdam

Eind november was ik een weekendje in Amsterdam. De stad was al helemaal in kerstsferen en ook het Amsterdam Light Festival was al in volle gang. Lekker shoppen, eindeloos lopen langs de grachten en hier en daar een museumpje pakken. Amsterdam blijft natuurlijk leuk voor een weekendje weg in eigen land!

 

Amsterdamamsterdam-light-festival-canal-water-colors-cruise-6amsterdam-light-festival-canal-water-colors-cruise-7

December – Cultuur snuiven in Madrid

Op de valreep van 2014 vloog ik nog even naar Madrid. Wederom een geweldige stad in Spanje die ik nog niet eerder had bezocht. En wat is er veel te doen en te beleven! In kerstsferen heb ik genoten van de gastronomie, de traditionele flamenco, hippe barretjes en de verschillende bruisende wijken.

 

Museums, kerken en andere bezienswaardigheden. Ik heb ik korte tijd behoorlijk wat Spaanse cultuur gesnoven. Lekker wandelen door het gigantische Retiro park en overheerlijke tapas eten bij Mercado de San Miguel. Ik ging op zoek naar de beste foodspots van Madrid en ontdekte samen met de locals de leukste plekjes van de stad. Een geslaagde stedentrip naar deze prachtige hoofdstad van Spanje dus!

 

Madridretiro-park-madrid-book-marketMercado de San Miguel in Madrid

 

December – Historisch Toledo

Tijdens mijn bezoekje aan Madrid bezocht ik ook de historische stad Toledo. Je rijdt er vanuit Madrid in slechts 45 minuten naar toe, maar waant je direct in een compleet andere wereld. Deze oude, karakteristieke stad is schilderachtig mooi. Ik slenterde door de kronkelende steegjes, genoot van het mystieke uitzicht en maakte uiteraard weer heel veel foto’s. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze fotogenieke stad nog even last-minute aan mijn reislijstje van 2014 kan toevoegen!

 

toledo-spanje-madrid-17toledo-spanje-madrid-1Toledo

 

Dit jaar zou ik eigenlijk ook nog naar TBU in Nantes gaan en TBEX in Athene aandoen. Helaas kwam dit er door persoonlijke omstandigheden niet meer van. Toch was het alles bij elkaar opgeteld een heel succesvol reisjaar! Veel nieuwe herinneringen, mooie ontmoetingen en bijzondere belevenissen. Ik ben blij en dankbaar dat al deze mooie bestemmingen op dit jaaroverzicht staan.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Founder van inhetvliegtuig.nl en reisfanaat die al sinds 2012 haar reistips deelt. Van de mooiste design- en boutique hotels, tot de beste culinaire adresjes.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop