Zoeken:

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op álle reizen van 2015

In 2015 stapte ik maar liefst 21 keer het vliegtuig in, legde ik duizenden kilometers af met de auto en was ik regelmatig op of in het water te vinden. Te land, ter zee en door de lucht reisde ik weer de wereld rond. Ik sliep in 25 verschillende accommodaties en was in totaal 50 dagen op reis. Binnen die 50 dagen reisde ik naar 16 verschillende bestemmingen en bezocht ik meer dan 35 steden en dorpjes. Cijfers om duizelig van te worden. Want wat heb ik in 2015 weer ongelofelijk veel van de wereld mogen zien.

Van Londen tot Boedapest en van Ljubljana tot Athene. Van de dorre en verlaten woestijndorpjes in Tunesië naar de koude bosrijke bergen in Slovenië. Ik stapte uit mijn comfort zone en reisde weer naar verschillende uithoeken van de wereld. Ik liet me onder andere verrassen door Dresden, Luxemburg-stad en het prachtige Centro de Portugal. Ik bezocht piepkleine kerkjes en historische kloosters, maar ook torenhoge wolkenkrabbers en futuristische bouwwerken. Ook ging ik op avontuur in eigen land en genoot ik waar ook ter wereld van de lokale keuken.

Slapen deed ik onder andere in een lemen huisje, een houten boshut, een superdeluxe kasteel, een eeuwenoud klooster en in een futuristische capsule. Van gezellige Airbnb’s tot de meest luxueuze hotels. Tijdens mijn reizen kwam ik weer in aanraking met nieuwe culturen en ontstonden er prachtige ontmoetingen. Ik feestte tot diep in de nacht in onder andere Londen, Berlijn en Benidorm en kan met volle overtuiging zeggen dat 2015 een reisjaar was om nooit te vergeten. Net als in 2014 heb ik weer een jaaroverzicht gemaakt. Kijk je mee naar mijn avonturen van 2015?

Een nachtje in het Amsterdamse Fashion Hotel

Het jaar begon met een overnachting in het Amsterdams Westcord Fashion hotel. Ik ben geregeld in Amsterdam voor afspraken en events en eind februari was ik er voor het allereerste Travel Massive event in Nederland. Ik maakte er maar gelijk een weekendje weg van. Slapen in een mooi hotel en onze hoofdstad bezoeken is namelijk altijd fijn.

WestCord-Fashion_Amsterdam (14)WestCord-Fashion_Amsterdam (10)

Verdwalen in Boedapest

Begin maart reisde ik voor de allereerste keer af naar Boedapest. Zonder to-do lijstjes of Lonely Planet. Het Vissersbastion, Heldenplein, het Hongaarse Parlementsgebouw, de Sint-Stefanusbasiliek en de prachtige Opera. Ondanks mijn slechte voorbereiding kon ik het toch allemaal afvinken en met 30 foto’s probeerde ik de sfeer vast te leggen. Ik bezocht alle uithoeken van de stad en verdwaalde heerlijk in alle gezellige wijken. Ik genoot van het Hongaarse eten, de fijne badhuizen en de eerste warme zonnestraaltjes van het jaar. Het smaakte naar meer en ik keer daarom zeker nog een keertje terug naar Boedapest.

boedapestbudapest-hongarije-citadella-5budapest

Op zoek naar hotspots in Dresden

Een paar dagen na Boedapest stapte ik alweer het vliegtuig in richting Dresden. Na een tussenstop in München liet ik me uiteindelijk verrassen door deze Oost-Duitse stad. In mijn eentje verkende ik de stadsdelen Altstadt en Neustadt voor de #YoungDresden campagne. Ik ging op zoek naar alle leuke foodie hotspots en ontdekte de creatieve kant van deze veelzijdige stad.

neustadt-dresden-duitslanddresden-neustadt5 Foodie Hotspots in Dresden

Zon, zee en baklava in Athene

Een groot aantal Griekse eilanden heb ik in mijn jeugd al bezocht. Toch was ik nog nooit in Athene geweest. Van Verkeersbureaus.info mocht ik begin april met Monique mee op stedentrip. Zij won namelijk als startend blogger een te gekke reis door Europa en ik mocht haar tijdens haar reis in Athene gaan vergezellen als professioneel reisblogger.

We dronken drankjes in de wijk Gazi, babbelde onszelf naar binnen bij een van de populairste rooftop bars in Athene en genoten front-row van het fantastische uitzicht op de Akropolis. Ik kreeg een eigen appartement met een fenomenaal dakterras en wanneer de zon onderging smulde we van alle Griekse hapjes. Ik ben gek op de Griekse keuken en ook mijn vrienden, familie en collega’s waren blij met mijn bliksembezoekje aan deze stad. Ik kwam namelijk met 2 kilo baklava thuis!

Van alle stedentrips die ik in 2015 maakte, was Athene denk ik de leukste. Het blijft moeilijk om een favoriet te kiezen maar voor mij persoonlijk heeft Athene het allemaal. Een bruisend nachtleven, heerlijk eten, veel cultuur, hippe hotspots, fijne stranden en leuke mensen. Kijk nog even mee naar deze beelden en je snapt precies wat ik bedoel. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer die kant op te vliegen.

athene-nightlifevismarkt-atheneathene-plaka

Den Haag: Een weekendje weg in eigen land

In juni kreeg ik ineens een uitnodiging voor een nachtje proefslapen in eigen land. De eigenaresse van Dibbus B&B zocht namelijk nog wat bloggers die haar accommodatie onder de loep wilde nemen. Ik heb in 2015 veel tijd doorgebracht in Den Haag omdat goede vriendin en collega-blogger Henriette in Scheveningen woont en we regelmatig samen op pad gaan. Dit keer sliep ik echter in hartje centrum en ging ik met een andere vriendin shoppen in de stad en eten bij het fantastische restaurant Mama Kelly’s. Den Haag blijft gewoon leuk!

Dibbus B&B Den Haagmama-kelly-den-haagkreeft-mama-kelly-den-haag

Een bijzondere rondreis door Tunesië

De meest bijzondere reis van 2015 was zonder twijfel de rondreis die ik in juni maakte door Tunesië. Het was een persreis die mij van de drukke hoofdstad Tunis naar het fijne eiland Djerba bracht. Het was ook de meest omstreden persreis die ik maakte, aangezien ik een aantal dagen in de woestijn rondom Tatouine verbleef. Een woestijndorp dat ooit het decor was voor de allereerste Star Wars-film en nu (door het nabij gelegen Libië) overspoeld zou zijn door IS-strijders. Achteraf bleek dit onjuist maar door alle media aandacht was het kwaad al geschied. Ondanks het negatieve reisadvies en de vele discussies die hierover ontstonden, besloot ik toch naar dit prachtige deel van het land af te reizen.

In Tunis bezocht ik het Bardo museum waar drie maanden voor mijn bezoekje een aanslag had plaatsgevonden, waarbij 25 mensen om het leven waren gekomen. Ik vond het heftig om met eigen ogen te zien hoe de muren doorboort waren met kogelgaten. De schrik zat er dan ook goed in toen ik een aantal dagen na mijn reis het nieuws hoorde over de bloederige aanslag op het strand in Sousse. Een van de bestemmingen waar op dat moment geen negatief reisadvies voor was uitgegeven. Mijn reis door Tunesië is met geen pen te beschrijven en ook al zou ik dat willen, door het negatieve reisadvies is het daar helaas nog niet het juiste moment voor. Tijdens mijn reis heb ik wel live verslag uitgebracht en deel 1, 2 en 3 kunnen jullie nog wel teruglezen.

hotel-knowledge-tunesietunesie4tunesie2tunesie-tunis-strand

Roadtrippen door Slovenie

Na een intense rondreis door Tunesië was ik een paar uur op Nederlandse bodem om van koffers te wisselen. Gelijk daarna vloog ik namelijk naar Venetië om vanuit daar met een huurauto naar Slovenië door te reizen. Samen met Henriette van Travelaroundwithme.com ben ik acht dagen lang gaan roadtrippen door Slovenië. Vanuit Kobarid reden we door naar Soca Valley, Postojna, Radovljica, Kranjska Gora, Ljubljana en Maribor. Uiteindelijk eindigde onze rondreis in het prachtige dorpje Olimje waar we ons helemaal in de watten lieten leggen in het prachtige Terme Olimia Wellness hotel.

Terrasjes pakken in Ljubljana en het nachtleven ontdekken in Maribor. Ik ging raften op de Soca rivier, hiken door de bossen en sliep in een ECO chalet in de bossen bij Kobarid. Ook dronk ik veels teveel lekkere Sloveense wijntjes en bezocht ik de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. Ik ademde de frisse berglucht in vanuit mijn hotelkamer met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Het contrast kon niet groter zijn met mijn reis door het bloedhete Tunesië.

Roadtrip Sloveniësloveniedenise-slovenie2

Verrassend Luxemburg

Alsof ik in de maand juni nog niet genoeg had gezien, stond er ook nog een persreisje naar Luxemburg op de planning. Samen met een paar andere bloggers ging ik namelijk op pad in Luxemburg-stad. Ik ontdekte dat er ook dichtbij huis nog zoveel te ontdekken valt, smulde van de heerlijke chocolade en genoot van de sfeer die er in deze gezellige stad hangt. Verrassend, want ik had voor vertrek helemaal geen beeld bij Luxemburg.

Juni was een bizarre reismaand. Nog nooit bezocht ik zoveel uiteenlopende bestemmingen in korte tijd. Soms was het ook vermoeiend omdat ik bijna de hele maand uit me koffer leefde en alle indrukken nauwelijks kon verwerken. Maar wat ben ik ontzettend dankbaar en blij dat ik het allemaal mocht meemaken.

luxemburgluxemburg-stadchocolate-house-luxemburg

Luikse wafels

Na Luxemburg bracht ik ook nog snel een bliksembezoekje aan Luik. Even nog wat cultuur snuiven in deze Belgische stad. Ik struinde over de markt, ging lekker winkelen, bezocht de prachtige Sint-Pauluskathedraal en verliet de stad niet zonder de welbekende Luikse wafels. Dat je bourgondisch kan genieten in Luik staat wat mij betreft vast.

luikluikse-wafelsluik-belgie

De andere kant van Benidorm

Aan het begin van het jaar had ik nooit kunnen raden dat ik in augustus naar Spanje zou vliegen. Bij Benidorm denk je namelijk al snel aan een vergrijsde badplaats vol rollators. Niet echt bucket list materiaal dus. En ondanks dat ik verspreid over de boulevard ook rollators gespot heb, zag ik ook een hele andere kant van Benidorm. Een bestemming vol met uitstekende restaurants, hippe beach clubs, luxe rooftop bars en fijne stranden.

Ik zat er met een gezellige club meiden en we hebben tot diep in de nacht de bloemetjes buiten gezet. Want Benidorm by night is echt een feestje en slapen was er gedurende deze trip niet echt bij. Een vermoeiend reisje dus want overdag stond ik stijf van de adrenaline door alle wateractiviteiten die op het programma stonden. We gingen waterskiën, jetskiën en kajakken. Ook mocht ik voor de allereerste keer duiken. Iets wat ik eindelijk van mijn bucket list kan afvinken! Dus wat ze ook mogen zeggen over Benidorm, in deze zogenaamde ‘vergrijsde’ stad voelde ik me opvallend genoeg weer even zestien.

benidorm-belevedere-restaurantPersreis naar Benidormbenidorm-paelladuiken-benidorm

48 uur in Londen

Samen met 25 collega’s vloog ik begin oktober voor een bedrijfsuitje naar het land van de rode telefooncellen, dubbeldekkers, scones en pubs. Ik was slechts 48 uur in Londen maar in korte tijd heb ik veel van deze Engelse hoofdstad gezien. We nipte champagne in de Londen Eye, spotte eekhoorntjes in Hyde Park, gingen stappen in de populairste club van Londen en danste spontaan op het hoogste gebouw van Europa. Een bedrijfsuitje waar we het op het werk nog regelmatig over hebben.

londen-eye-zonsonderganglonden-bridgerode-bus-londen

Een UNESCO tour door Centro de Portugal

Eind oktober mocht ik op persreis naar Centro de Portugal. Vanuit Porto zijn we langs alle belangrijke UNESCO highlights in centraal Portugal gereden. De reis eindigde uiteindelijk in Lissabon en onderweg bezochten we de meest bijzondere kerken, kloosters en monumenten.

We reden langs schilderachtige dorpjes en sliepen in prachtige accommodaties. Zo mocht ik overnachten in een middeleeuws paleis, sliep ik in een boho-chic boutique hotel en werd ik ’s ochtends wakker in een historisch Portugees dorpje. Ik werd verliefd op de universiteitsstad Coimbra en zocht midden in de nacht naar prehistorische rotstekeningen in Côa Valley. Met pijn in mijn hart pakte ik het vliegtuig terug naar Nederland. Want wat was het fijn om weer in Portugal te zijn. Ik maakte een uitgebreide fotoreportage van deze reis. Bekijk hier deel 1 en deel 2.

denise-coimbracoimbra-bibliotheekcoimbra2

Een frisse neus halen in het Friese landschap

Samen met een aantal andere bloggers was ik begin november in Friesland. We sliepen vlakbij het Lauwersmeer in een groot bloggershuis en gingen de strijd met elkaar aan tijdens een heuse bloggers battle. Ik hing aan touwen, klom over netten heen en rende bloedfanatiek over het parcour. Helaas won mijn groep niet maar we hadden wel de grootste lol.

In Dokkum proefde ik heerlijke Friese kaasjes en ik nam ook nog een kijkje in het dorpje Kollum. Midden in de nacht staarde ik naar de sterrenhemel en overdag genoot ik van een High Tea bij de Theefabriek.

denise-frieslandlauwersmeerlauwersmeerdenise-theefabriek

Slapen in een Amsterdamse CityHub

Eind november sliep ik in een bijzonder Amsterdamse accommodatie. Het CityHub hostel herbergt namelijk 30 slaapcapsules en opende dit jaar haar deuren. Heel luxe is het niet aangezien de capsules enkel uit een bed bestaan maar uniek is het wel. Het voelde alsof ik een nachtje door had gebracht in een spaceshuttle.

cityhubcityhub-amsterdam-capsulescity-hub-amsterdam

Feesten in Berlijn

Mijn verjaardag vierde ik in Berlijn. Want 2015 stond helemaal in het teken van stedentrips en op de valreep kon ik Berlijn nog mooi toevoegen aan het lijstje. Nooit eerder bezocht ik zoveel verschillende grote steden in een jaar tijd. Berlijn heeft terecht een plekje gewonnen in mijn lijstje met favoriete Europese steden. Dankzij de velen kerstmarkten kwam ik al helemaal in winterse sferen en in de grote warenhuizen keek ik mijn ogen uit. Berlijn is al jarenlang het centrum van de Europese dance- en technowereld en dat heb gelukkig zelf mogen ervaren in december. Mijn reisverslag al gezien?

kerst-berlijnkerstmarkt-berlijn-citytripkadewe-berlijn-shoppen

Leuven in kerstsferen

Het laatste tripje van het jaar bracht mij naar Leuven. Hier sliep ik in een oud klooster, at ik de lekkerste chocolade truffels, proefde ik verschillende Belgische biertjes en ontdekte ik dat je er ook goed kan shoppen met kerst. Leuven is dan helemaal in winterse sferen!

leuven-kerstleuven-hotel

Terugkijkend op al deze reizen kan ik het zelf haast niet geloven. Zoveel gezien, zoveel gedaan en zo ontzettend veel meegemaakt. Ik had nooit verwacht dat ik in 2015 al deze diverse reisbestemmingen zou aandoen. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik regelmatig op persreis mag en mijn liefde voor reizen kan delen met jullie. Daarom wil ik jullie allemaal bedanken! Bedankt voor het lezen van mijn blogs, de lieve reacties, de vragen die ik per mail binnen krijg en alle likes op social media.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop