Zoeken:

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op álle reizen van 2016

Het is net als in 2014 en 2015 weer tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Tijd voor een lijstje met cijfers en een uitgebreid overzicht van alle bestemmingen die ik bezocht in 2016. Want wat was het een ongelofelijk reisjaar! Ik ging het afgelopen jaar 23 keer op reis, bezocht 28 verschillende locaties in 11 landen, sliep in totaal 48 nachten in 29 verschillende accomodaties en was ruim 70 dagen op reis. Nooit eerder heb ik zoveel gereisd in een jaar tijd. Ik was iedere maand minstens één keer op reis. Juni was met vier reisjes de drukste maand. En dat met een fulltime baan ernaast. Ik stapte 21 keer aan boord van een vliegtuig, legde duizenden kilometer af met de auto en trein en bezocht 15 grote buitenlandse steden. Sommige zelfs vaker dan één keer.

Het afgelopen jaar was echt een rollercoaster en een aaneenschakeling van stedentrips, prachtige persreizen en avontuurlijke belevenissen. Halverwege het jaar kreeg ik pfeiffer waardoor het reizen in een klap een stuk zwaarder werd. Maar zelfs dat remde mij niet af. Vermoeid of niet, ik wilde het allemaal meemaken, zoveel mogelijk zien van de wereld en pakte iedere kans met beide handen aan.

Slapen in een suite van 12.000 euro, mediteren in de sneeuw bij -27 graden in de bossen van Finland, het opzetten van een eigen bloggerscampagne in Londen, walvissen spotten op de Azoren, mijn deelname aan de Nordic Bloggers Experience en alle mooie nieuwe vriendschappen die voortkwamen uit de bijzondere reizen die ik dit jaar maakte. Momenten die ik nooit meer zal vergeten en voor geen goud had willen missen. Tijd om terug te blikken…

Januari – Extreme kou in Zweden

Ik begon het jaar goed in Scandinavië. Een pre-tour voor de Nordic Bloggers Experience (in het volgende stuk over Finland lees je hier meer over) bracht mij namelijk in Zweden. Ik begon mijn reis alleen in Stockholm en reisde vanuit daar met zeven andere bloggers door naar Norrköping en Linköping. IJskoud was het. Toen ik arriveerde in Stockholm besefte ik me al dat thermobroeken en driedubbele sokken lifesavers zijn. Maar ondanks de temperaturen van ruim -25 graden vond ik Zweden fantastisch mooi en bijzonder.

We aten Zweedse balletjes, dronken wijn als goden, bezochten het lichtfestival, struinde door diverse musea, speelde in de sneeuw en hadden met z’n allen echt een fantastische tijd in het land van Pippi Langkous, IKEA en ABBA. Stockholm vond ik een prachtige stad en vooral Gamla Stan was erg fotogeniek. Ook de andere twee Zweedse steden vielen bij mij in de smaak. Ja, Zweden is prachtig. Zelfs als het er extreem koud is.

Januari – Mijn deelname aan NBE Finland

In Helsinki vindt ieder jaar de MATKA vakantiebeurs plaats. Tijdens deze beurs worden er diverse seminars gegeven voor bloggers. Rondom MATKA vond in januari de #NBEFinland bloggerscampagne plaats. Uit honderden aanmeldingen werden uiteindelijk 55 bloggers van over de hele wereld geselecteerd voor deelname aan de Nordic Bloggers Experience. Ik was een van de gelukkigen en de enige Nederlandse reisblogger die dit avontuur aan mocht gaan in 2016. Super spannend vond ik het want #NBEFinland is een gigantische bloggerscampagne en een uniek avontuur met mensen van over de hele wereld. Gedurende mijn verblijf werd er van alles georganiseerd. Borrels, feestjes, etentjes, winterse outdoor activiteiten en zelfs sauna feestjes waarbij je na afloop in een bevroren meer kon zwemmen. Lekker Fins en verrassend gezellig.

Naast de activiteiten in en rondom Helsinki, mocht ik met een onwijs leuke groep mensen ook nog een pre- en posttour uitkiezen. Vandaar dat ik eerst naar Zweden reisde en na afloop nog een paar dagen in de Finse regio Vantaa verbleef. In het laatste plaatstje bleef ons bezoekje niet onopgemerkt. Een Finse krant wilde graag aandacht besteden aan de campagne en interviewde ons toen we gingen ijszwemmen in Vantaa. Zo stond ik ineens als een verkleumde blogger met mijn handen boven een haardvuurtje in een Fins dagblad. Met z’n allen hebben we ruim 3,6 miljoen mensen weten te bereiken via onze blogs. Op social media wisten we ruim 260.000 likes te generen en alleen het gezamenlijke Twitter bereik was al meer dan 25 miljoen. Een vruchtbare campagne en natuurlijk ontzettend tof dat ik van zoiets groots onderdeel uit mocht maken.

Wat hebben we gelachen, en wat was het allemaal leuk en fantastisch om mee te maken. Dit was denk ik toch wel een van de meest bijzondere trips van het afgelopen jaar. Mede door het gezelschap was dit een reis om nooit meer te vergeten. Tijdens deze reis heb ik vrienden voor het leven gemaakt en een paar maanden later heb ik samen met een deel van de groep nog een tripje naar Londen gemaakt (daarover verderop meer). En er liggen alweer plannen voor 2017. Zo leuk was het dus!

Februari – Een weekendje Amsterdam

In februari mocht ik een nachtje in het Golden Tulip Amsterdam Riverside hotel slapen. Het hotel was onlangs gerenoveerd en de kamers waren erg fijn en comfortabel. Ook heb ik samen met een vriendin heerlijk gegeten in het restaurant van het hotel en het ontbijt was meer dan prima. ’S avonds zijn we het nachtleven van Amsterdam ingedoken en de volgende dag reden we door naar Almere om daar te shoppen. Het was een gezellig meidenweekend in eigen land. 

Februari – Naar de jungle in Berlijn

Op uitnodiging mocht ik eind februari met twee vrienden slapen in het 25 Hours Bikini Berlin hotel. Een van de tofste design hotels in Europa. Het is net een speeltuin voor volwassenen. Het hotel kijkt uit op de dierentuin van Berlijn en in een aantal kamers hangen hangmatten, verrekijkers en knuffelaapjes. De andere kamers hebben stadszicht. Lees vooral even mijn uitgebreide review als je meer willen weten over dit hotel.

Tot in de vroege uurtjes zijn we gaan stappen bij Tresor. Een van de gaafste techno clubs van Berlijn en een stuk toegankelijker dan Berghain met haar strikte deurbeleid. Natuurlijk moesten de jongens ook even met mij op sleeptouw omdat ik weer zo nodig street-art wilde spotten in Friedrichshain. Het leverde gelukkig veel leuke plaatjes op.

Maart – Cultuur snuiven in Milaan

Het zal jullie misschien verbazen maar tot voor kort was ik nog nooit in Italië geweest. De stedentrip die ik in maart maakte naar Milaan was dan ook mijn eerste aanraking met dit land. En wat heb ik genoten! Het was heerlijk weer en ik heb grof misbruik gemaakt van de Italiaanse keuken. Pizza’s, bekers vol gelato, glazen vino en tiramisu in overvloed. Om nog maar te zwijgen over het aperativo uurtje waarbij je bij veel bars gebruik mag maken van een onbeperkt buffet als je een cocktail besteld. Wat een heerlijk cultuur!

Met uitzicht op de Duomo dronk in een van de tofste rooftop bars van Milaan een Martini en natuurlijk dook ik ook de vele winkels in om te shoppen. Milaan is echt een fijn stad voor een beetje cultuur snuiven, lekker eten en winkelen. Dankzij deze stad smaakt Italië zeker naar meer.

Maart – Onze eigen #WeMakeLondon bloggerstrip

Vlak na mijn tripje naar Milaan was het alweer tijd om door te vliegen naar Londen. Samen met drie andere internationale bloggers heb ik namelijk de #WeMakeLondon bloggerscampagne opgezet. Ik leerde ze kennen in Finland tijdens de Nordic Bloggers Experience in januari en het klikte zo goed dat al snel het idee ontstond om samen weer op reis te gaan voor onze blogs. In korte tijd hebben we van alles geregeld. Samen met diverse pr-bureaus en hotels hebben we een eigen programma samengesteld dat helemaal aansloot op onze wensen.

We mochten slapen in het luxe One Aldwych hotel en sliepen ook twee nachten in een geweldig penthouse in hartje Londen. Ook kregen we een privé tour door de Royal Albert Hall en mochten we aansluitend genieten van een afternoon tea met champagne. Bij de ABQ Breaking Bad bar hebben we zelf cocktails gemixt en bij Hunter486 genoten we van heerlijke steaks. Natuurlijk zijn we Shoreditch ingedoken en maakte ik weer een uitgebreide guide voor de beste Street Art spots in Londen.

Als bloggende en reizende millennials weten we denk ik als geen ander hoe je zelfs met weinig slaap een duizendpoot kunt zijn. Juist daarom is het zo fijn om samen met andere bloggers een bestemming te ontdekken. Je snapt elkaar, komt samen tot nieuwe ideeën, hebt vaak dezelfde interesses en geeft elkaar de ruimte om tijdens het reizen te werken.

April – Slapen in een suite van 12.000 euro in Berlijn

Koningsnacht 2016 was denk ik wel de meeste bijzondere nacht van het jaar. Op uitnodiging mocht ik namelijk overnachten in een van de duurste hotels van Duitsland. In het Adlon Kempinski hotel in Berlijn wel te verstaan. En niet in zomaar een kamer, nee in een peperdure suite met een prijskaartje van maar liefst 12.000 euro per nacht. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik mij op koningsdag zelf ook even een koningin voelde.

Net zoals de A-list celebrities die mij voorgingen, mocht ik nu ook genieten van alle luxe en privileges die gepaard gaan met een overnachting in deze suite. Drie badkamers, drie slaapkamers, een woonkamer met uitzicht op de Brandenburger Tor en champagne in overvloed. Bekijk hier mijn verslag van deze absurd luxe overnachting. Ook genoot ik van heerlijke Israelische gerechten in het luxe MANI restaurant. Soms moet ik mezelf echt even knijpen om te beseffen dat ik dit soort dingen mag meemaken dankzij mijn blog.

Brandenburger Gate Deluxe Suite Adlon Kempinski

Mei – Naar het groene hart van Nederland (Woerden)

Toen blog vriendinnetje Henriette mij vroeg mee te gaan naar Woerden had ik even mijn twijfels. Want naast dat ik nog nooit van dit plaatstje had gehoord had ik ook geen idee wat ik ervan moest verwachten. Uiteindelijk werd het het een onwijs leuk weekend in het Groene Hart van Nederland en hebben we weer de meeste hilarische toestanden samen beleefd.

Zo kwamen we weer eens vast te zitten met een kajak. In plaats van op een rots (flashback Slovenië) waren we dit keer in een weiland gestrand met een kwade zwaan achter ons die ons gezelschap duidelijk niet op prijs stelde. Ook werden we op het marktplein onverwachts omgedoopt tot kaasmeisjes en mochten we de bel voor het openen van de kaasmarkt luiden. Seriously, wie had er ooit gedacht dat ik zelfs een potje boerengolf zou spelen in een weiland vol koeien?! Het kan allemaal soms vreemd lopen.

Mei – Blogger meeting in Den Haag

Naast het reizen en het delen van mijn passie vind ik het ook heel leuk dat ik dankzij mijn blog veel in contact ben met andere bloggers. Sommige zijn inmiddels echt goede vrienden van mij geworden. Je ziet elkaar al vaak op verschillende events en feestjes, maar regelmatig ontstaan er ook spontane initiatieven en worden er meet-ups georganiseerd door bloggers zelf. Dit gebeurde ook in mei.

Samen met een groot aantal andere reisbloggers verzamelde we in Den Haag waar we bij de hippe koffiebar Pistache mochten lunchen. Aansluitend maakte we een boottocht door Den Haag en sliep ik in het Novotel in hartje Den Haag. Heerlijk dit soort weekendjes. Lekker bijpraten en blog ervaringen uitwisselen.

Mei – Met Flybe naar het Schotse Dundee

Als een van de eerste mocht ik in mei met de nieuwe lijnvlucht van Flybe naar Dundee vliegen. Samen met drie vrouwelijke collega bloggers hebben we in korte tijd deze relatief onbekende Schotse stad ontdekt. En wat was het leuk! Deze persreis voelde bijna als een vriendinnenweekend.

Naast het drinken van veels teveel cocktails hebben we gezellig geshopt en zijn we naar het Dundee Design festival gegaan. We maakte een uitstapje naar de countryside van Dundee, dineerde in het restaurant van Masterchef winnaar Jamie Scott en waaide lekker uit op het strand. Hier vind je mijn uitgebreide City Guide voor Dundee.

Met Flyte naar DundeeMalmasion hotel in Dundee SchotlandLaw Hill in Dundee Schotland

Juni – Een droomreis naar de Azoren

Ik heb er een hekel aan om favorieten te kiezen als het aankomt op bestemmingen. Iedere reis is namelijk weer uniek. De hele Nordic Bloggers Experience was denk ik de meest bijzondere reis van het jaar dankzij de activiteiten, de mensen en de hele campagne er omheen. Mijn reis naar de Azoren was echter bucket list materiaal. Want hier wilde ik al jaren naartoe en toen ik eenmaal aan boord van het vliegtuig stapte wist ik dat een droom uit zou komen.

De Azoren zijn uniek in ieder opzicht. Het hoort bij Portugal maar midden in de Atlantische oceaan waan je je bijna in Costa Rica. De eilanden zijn ontzettend groen, het weer veranderd er constant en er staat zelfs een theeplantage. Het moment dat ik voor het eerst walvissen spotte maakt mijn hart een sprongetje. Op zowel Sao Miguel als Terceira genoot ik van de ongelofelijke vergezichten. Die in real life vaak nog mooier waren dan in de reisgidsen afgebeeld. Een ding staat vast: ik ga zeker terug naar de Azoren om de andere eilanden te ontdekken en jullie kunnen de aankomende maanden nog heel veel blogs verwachten over deze bestemming.

Juni – Even naar het EK-voetbal kijken in Lissabon

Ieder nadeel kent zijn voordeel. Vanuit de Azoren zou ik rechtstreeks doorvliegen naar Brussel want de volgende dag moest ik alweer op kantoor zitten. Die dingen liepen echter even anders. Na uren vertraging op het vliegveld van Terceira kon het vliegtuig door wisselende weersomstandigheden toch niet landen op Sao Miguel. Pas uren later konden we weer een poging wagen maar de overstap naar Brussel had ik hierdoor al gemist. Nu is het natuurlijk geen straf om “vast te zitten” op de Azoren maar het was wel een hoop geregel om weer thuis te komen. De eerstvolgende rechtstreekse vlucht ging pas een week later en zo belande ik uiteindelijk nog even in Lissabon voor een overstap.

Ik was al vaker in Lissabon geweest maar kon het toch niet laten de stad nog even in sneltreinvaart te bezoeken. Op het prachtige Praça do Comércio plein keek ik samen met honderden Portugezen nog even naar een EK-wedstrijd. Met een biertje in mijn had in de volle zon. Geluksmomentjes die ik toch nog even mooi mee kon pakken.

Juni – Een stedentrip naar Hamburg

Nadat ik eerder in het jaar op uitnodiging het 25 Hours hotel in Berlijn bezocht, mocht ik een aantal maanden later met twee vrienden ook het 25 Hours Hafencity hotel in Hamburg testen. Het was wederom een positieve ervaring. Het hotel in Berlijn had een jungle thema en gezien de locatie stond in Hamburg juist alles in het teken van havens en reizen. Mooi om te zien hoe een hotel keten ieder hotel weer zo uniek weet te maken en het design geheel aanpast op de omgeving.

Natuurlijk ontdekte we ook de stad. We slenterden wat door het centrum van Hamburg, genoten van een reusachtig sushi bootje bij restaurant East en belande uiteindelijk op een techno feestje bij Uebel und Gefährlich. Deze club is gevestigd in een soort van fort en op het dak vind je een dakterras met palmbomen. Het is echt een hele vette en tegelijk bizarre locatie voor de betere underground feestjes.

Juni – Met collega’s naar Madrid

Naast mijn blog werk ik als grafisch vormgever voor een groot e-commerce bedrijf met diverse webshops. Ieder jaar gaan we met de hele club op reis om onze succesjes te vieren. Vorig jaar bezochten we al Londen en dit jaar kozen we gezamenlijk voor Madrid. Ik was al eerder in deze stad geweest maar beleefde de stad met collega’s toch weer compleet anders.

Tijdens mijn laatste bezoekje aan Madrid was het ijskoud, dit keer was het hoogzomer en bloedheet. In twee groepen maakte we een fietstocht door de kleine broeierige straatjes. In de volle zon genoten we op Plaza Mayor van heerlijke tapas. Natuurlijk doken we ook de verschillende mercado’s in en vond ik zelfs nog wat tijd om een goede vriendin die in Madrid woont op te zoeken.

Juli – Een staycation in eigen stad

In mijn eigen hometown Nijmegen opende dit jaar Van der Valk hotel Nijmegen-Lent haar deuren. Ik mocht een nachtje komen proefslapen en gaf zelfs een overnachting voor twee personen weg. Het was een heerlijke staycation met prachtig panorama uitzicht op mijn eigen stad. Als ik goed keek kon ik zelfs vanuit de hotelkamer mijn eigen huis spotten.

Super leuk om voor een weekend toerist in eigen stad te zijn. Dat weekend begonnen ook de Nijmeegse zomerfeesten die ieder jaar tijdens de 4-daagse plaats vinden. Het was dus weer een groot feestje in de Nijmeegse binnenstad.

Augustus – Parijs in zomerse sferen

De tel ben ik inmiddels al kwijtgeraakt. Ik denk dat ik namelijk al meer dan vijftien keer in de stad van de liefde bent geweest. Op de een of andere manier verveelt het toch nooit en weet ik me altijd wel te vermaken in Parijs. Ook deze zomer liep ik weer te shinen over de Rue de Rivoli, stond ik met mijn voetjes in het zand langs de Seine en lag ik in de zon op het dakterras van Galeries Lafayette.

Toch merkte ik afgelopen zomer dat de stad veranderd is. In tegenstelling tot een aantal jaar terug leken de straten van Parijs grimmiger door alle terreurdreigingen. In de warenhuizen werden tassen gefouilleerd en rondom iedere toeristische highlight stond een legertje aan bewaking. Waar ik vroeger zo de Seine op kon lopen, moest ik nu eerst de gehele inhoud van mijn tas laten zien aan zwaar bewapende agenten. Rondom het plein van Bastille zag ik dat monumenten vernietigd waren en op verschillende plekken in de stad was het onrustig door demonstraties.

Hoewel ik me weer meer dan prima vermaakt heb, leek het alsof het hart van Parijs gebroken is. En dat in de stad van de liefde. Laten we hopen dat hier weer snel verandering in komt en de wereld weer wat rustiger wordt in 2017.

September – Naar de Duitse wijnfeesten in Mainz en Bingen

Het grootste wijnbouwgebied van Duitsland vierde dit jaar haar 200e verjaardag en ik was erbij. Begin september bezocht ik de steden Mainz en Bingen, die beide aan de Rijn liggen. Het hele weekend stond in het teken van wijn. Op zaterdagochtend vloeide de wijn op de markt van Mainz al rijkelijk en ’s avonds barste het feest compleet los tijdens de wijnfeesten. Er was live-muziek en tientallen foodtrucks serveerde heerlijke Duitse hapjes. En bij ieder hapje werd natuurlijk weer een wijn geserveerd. Wijn, héél veel wijn. In Bingen dook ik de wijngaarden in en woonde ik ’s avonds een vuurwerkshow bij.

Tijdens mijn bezoekje aan Mainz verbleef ik in het Favorite Parkhotel. In het restaurant mocht ik tevens genieten van de heerlijke gerechten van Philipp Stein. Hij is de jongste Michelin sterrenchef van Duitsland en serveerde ons de lekkerste gerechten voor. Het was de tweede keer dit jaar dat ik door een Michelin sterrenchef hoogstpersoonlijk bediend werd. Yes, I feel blessed. 

September – Brabantse nachten zijn lang in Tilburg

In september was ik een weekendje in Tilburg voor de #BrabantNacht campagne. Een initiatief van VisitBrabant waarbij verschillende locaties in Brabant één nacht in het zonnetje gezet werden. Zo kon je in het derde weekend van september bijvoorbeeld midden in de nacht giraffen spotten in Safaripark de Beekse Bergen, op sprookjestocht in de Efteling, de wereld van meesterschilder van Gogh ontdekken of op expeditie in de Biesbosch.

Acht unieke belevenissen waarmee het beste van Brabant werd getoond. Ik dook samen met een aantal andere bloggers dat weekend de culinaire wereld van Tilburg in, om te ontdekken of er in het Zuiden van ons land ook een beetje lekker gegeten wordt. Met een heuse partybus werd ik naar het grootste rollende Foodfestival van het Zuiden gebracht en aansluitend bezocht ik het Draaimolen festival om alle geconsumeerde calorieën er weer af te dansen.

Oktober – Zon, zee en tapas in Valencia

Na Dundee, de Azoren, Mainz, Bingen, Woerden, een weekendje Den Haag en ons uitstapje naar Brabant, ging ik voor de zoveelste keer weer op persreis met blog vriendinnetje Henriette. Inmiddels zijn we al lange tijd dikke vriendinnen dus we zien elkaar eigenlijk niet eens meer als blog collega’s.

De reis bracht ons dit keer naar Valencia, bijna een jaar nadat we het nabij gelegen Benidorm samen hadden bezocht. Dit najaar konden we hier nog heerlijk genieten van de zon en het strand. Ook werden we vertroeteld met fijne spa-behandelingen en ontdekte we Valencia per fiets. Een hele fijne reis waar ik jullie binnenkort nog veel meer over ga vertellen.

November – Londen in kerstsferen

Hoewel ik in maart nog door de straten van Londen liep, kon ik het niet laten om in november alweer terug te keren. Dit keer niet voor een georganiseerd bloggerstripje of een bedrijfsuitje, maar gewoon weer een keer voor mezelf. Hoe gek dat ook mag klinken, ik vond het na een hoop persreisjes weer heel fijn om deze winterse stedentrip helemaal zelf tot in de puntjes te plannen.

Dankzij mijn blog mocht ik wel in het K-west spa hotel slapen en overnachten in een super luxe suite in The Arch Hotel. Als kerst op de taart genoot ik in het Lancaster hotel van een ARTea. Toch voelde het geen enkel moment als “werk” en genoot ik met volle teugen van de kerstverlichting die aanging op Oxford street, het uitzicht vanaf Greenwich Park en een boottochtje over de Theems.

Speciaal voor Bonfire Night kocht ik kaartjes voor de vuurwerkshow in Battersea Park. Het was een spectaculaire avond die ik niet snel zal vergeten. Daarnaast deed ik nog honderd andere dingen en verzamelde ik de 35 leukste activiteiten in Londen voor jullie.

December – Mijn verjaardag vieren in Frankfurt

Ik weet niet wat het precies is met die Duitse steden, maar ik was dit jaar verdacht veel bij de Oosterburen te vinden. Laten we het houden op de Duitse gezelligheid en het gemak om er te komen. Na Berlijn, Hamburg, Mainz en Bingen reisde ik eind november af naar Frankfurt waar ik mocht overnachten in het moderne Capri by Fraser hotel.

Frankfurt wordt door velen bestempeld als een saaie stad waar weinig te doen is. Totaal onterecht vind ik. Toegeven, doordat het een minder populaire stedentrip bestemming is moet je goed zoeken naar de leukste hotspots. Met een beetje research kom je echter een heel eind.

Door de velen wolkenkrabbers en het financiële centrum heeft “Manhattan” een hele wereldse vibe. Tevens vind je hier de grootste kerstmarkt van Duitsland. Onder de hoogste kerstboom van het land vierde ik mijn verjaardag. Met een glas glühwein en een frankfurter in mijn hand. Dus wat iedereen ook mag zeggen over Frankfurt, ik heb er echt een onwijs leuke tijd gehad en kan deze stad iedereen aanbevelen.

December – Winters Antwerpen

Het laatste persreisje van dit jaar bracht mij in Antwerpen. Na nog geen 2 uur rijden stond ik op de sfeervolle kerstmarkt in de binnenstad. En ik had geluk want op de dag van aankomst werd de kerstmarkt op bijzondere wijze geopend. Er was een schaatsshow waar ik als pers (op het ijs) bij aanwezig mocht zijn, het stadhuis werd doormiddel van videopmapping compleet overgenomen door animaties en overal zat de kerstsfeer er al goed in.

Na een paar jaar afwezigheid was het weer een fijne rendez-vous met Antwerpen. Ik stapte het reuzenrad in, deed kerstinkopen en bezocht de Chinese lichtshow in de dierentuin. Het complete verslag van winters Antwerpen kun je hier teruglezen.

December – Oud en nieuw in Zwolle

Als klap op de vuurpijl sliep ik de laatste nacht van het jaar ook in een hotel. Niet op een tropische locatie maar gewoon in ons eigen kikkerlandje. De jaarwisseling vierde ik namelijk in Zwolle en daar overnachtte ik in het Sandton Pillows hotel. Een mooi 4-sterren boutique hotel, met ruime kamers en op loopafstand van het stervormige centrum dat omringt wordt door een stadsgracht. Wel zo makkelijk als je na een paar borreltjes snel terug wilt keren naar je hotelkamer.

Hoewel ik door de jaarwisseling weinig van de binnenstad heb gezien (lees: voornamelijk de binnenkant van een kroeg en veel vuurwerk) lijkt Zwolle mij een mooi historisch stadje. Ook heb ik er heerlijk gegeten bij restaurant het Refter dat gevestigd is in een van de oudste panden van de stad. In dit imposante pand serveren ze ruim 220 verschillende soorten bieren!

What’s next?

Terugblikkend op het afgelopen jaar schrik ik zelf van de hoeveelheid reisjes die ik heb gemaakt. Als ik niet had bijgehouden waar ik allemaal ben geweest, was ik vast en zeker een of meerdere bestemmingen op deze lijst vergeten. Want het is allemaal in sneltreinvaart voorbij gevlogen en voordat ik de kans kreeg om terug te blikken op een reis, zat ik vaak alweer in het vliegtuig op weg naar de volgende bestemming. Van Zweden naar Finland, vanuit Schotland doorvliegen naar de Azoren, na Hamburg vrijwel direct door naar Madrid en van Valencia naar Londen. Wat voel ik mij een gezegend mens dat ik dit grotendeels allemaal voor mijn blog mag meemaken!

Voor 2017 staan er al een paar (pers)reizen gepland. Zo ga ik in januari naar Hannover, in februari naar Praag en later in het jaar naar Griekenland en Brno. Ook ben ik druk aan het broeden op een reis naar Indonesië. Het kriebelt namelijk om weer naar Azië te gaan en zonder persprogramma het land te ontdekken.

Ondanks alle nieuwe reisplannen neem ik jullie in 2017 toch ook nog graag even mee terug naar bovenstaande bestemmingen. Er zullen nameijk nog heel veel blogs online verschijnen over de reizen die ik in 2016 maakte. Ik heb jullie nog lang niet alles laten zien en er liggen nog ontzettend veel verhalen en foto’s klaar die gedeeld moeten worden. Ook dit jaar hoop ik jullie namelijk weer te kunnen informeren, entertainen en inspireren met mijn blog. Bedankt dat jullie mij ook het afgelopen jaar weer volgde en de wereld samen met mij wilde verkennen.

Laten we er in 2017 weer een mooi reisjaar van maken!

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Founder van inhetvliegtuig.nl en reisfanaat die al sinds 2012 haar reistips deelt. Van de mooiste design- en boutique hotels, tot de beste culinaire adresjes.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop