Zoeken:

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op álle reizen van 2017

Het is inmiddels een traditie geworden om aan het einde van het jaar een overzicht te maken van alle reizen die ik in dat jaar gemaakt heb. Mocht je het leuk vinden dan kun je de edities van 2014, 2015 en 2016 nog eens teruglezen. Ook in 2017 gebeurde er veel. Héél veel zelfs. Het afgelopen jaar stond namelijk helemaal in het teken van grootse persoonlijke veranderingen.

Zo nam ik afscheid van mijn leven als twintiger en vierde ik mijn 30e verjaardag op spectaculaire wijze in Londen. Ik ging samenwonen, zwaaide mijn collega’s na 5 jaar gedag en sprong in het diepe als professioneel reisblogger. Mijn geesteskindje Inhetvliegtuig.nl groeide in de afgelopen jaren van een persoonlijke reisblog naar een volwassen magazine en dat doe ik inmiddels niet meer alleen. Grootse plannen liggen op de planken voor 2018 en de rollercoaster blijft lekker voort denderen.

Het jaar in cijfers

Een wilde rit was het tot nu toe. Ook in 2017 vloog ik namelijk weer de hele wereld over om verslag te doen van de meest uiteenlopende bestemmingen. Ik ging 17 keer op reis, bezocht 22 locaties in 12 landen, stapte 20 keer aan boord van een vliegtuig (nog steeds met vliegangst) en sliep in totaal 57 nachten in 26 hotels. Alles bij elkaar was ik zo’n 75 dagen op reis en dat is weer een nieuw persoonlijk record. Tot zover de cijfertjes. Maar waar heb ik die duizenden uren nou doorgebracht? Zet je schrap want hier volgt het complete reisoverzicht van 2017…

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Hannover
Januari

Het jaar begon in de Duitste stad Hannover waar ik overnachtte in het Sheraton Pelikan hotel. Een hotel met een rijke geschiedenis. Ik werd uitgenodigd voor een uitgebreide kookworkshop, ging op zoek naar de leukste hotspots en dook de prachtige Herrenhäuser Gärten in voor een winterse wandeling.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Praag
Februari 

Met drie vrienden vloog ik in februari naar Praag voor onze jaarlijkse stedentrip. We verbleven midden in het centrum in een groot appartement. Ondanks de ijzige konden we te voet toch nog wat leuke adresjes ontdekken. We hebben heerlijk gegeten, veel gelachen en gedronken. Praag blijft leuk.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

zonbestemming

Bali
Maart

Een honeymoon die niet bedoeld was als huwelijksreis. Samen met mijn vriend mocht ik namelijk op uitnodiging in de mooiste hotels van Bali verblijven. En die bleken ons te verrassen met candlelight dinners op het strand, rozenblaadjes op het bed en romatische private pool villa’s. De beelden kun je in ons uitgebreide reisverslag terug vinden.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Gili Eilanden / Lombok
Maart

Vanuit Bali vlogen we met een piepklein vliegtuigje naar Lombok. We verbleven in het extreem rustige Senggigi en reisde daarna met de boot door naar de Gili Eilanden. Deze dagen stonden helemaal in het teken van zon, zee, strand en snorkelen. Het eiland leven beviel ons goed en met pijn in mijn hart stapte ik weer terug op de boot.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Heerlen
Maart

Het Limburgse stadje Heerlen zou ik zelf niet zo snel bezocht hebben. Sterker nog, voor mijn bezoekje kende ik het eigenlijk helemaal niet. Toen ik een uitnodiging kreeg voor Parkstadnacht 2017, besloot ik daarom mee op pad te gaan. Ik kreeg een street art tour, genoot van lokale gerechten en overnachtte een nachtje in SnowWorld Landgraaf.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Brno
April

Er stonden dit jaar veel onbekende bestemmingen op het programma. Zo vloog ik met Pasen weer naar Tsjechië om daar de stad Brno te verkennen. Compleet anders dan Praag. Brno is een rustige studentenstad met bijzondere tradities (zeker tijdens pasen), goedkope speciaalbiertjes en mooie uitkijkpunten.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Griekenland
Mei

Een all-inclusive maar dan anders. Op uitnodiging mocht ik een paar dagen in het extreem luxe Ikos Olivia resort verblijven. In een wit huisje met een 200 jaar oude olijfboom en een privé-zwembad. Iedere avond genoot ik hier van de lekkerste gerechten die door Michelinsterren chefs bereid waren. Dit was puur genieten.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Milaan
Juni

Het laatste bedrijfsuitje met mijn inmiddels ex-collega’s bracht mij weer in het zonovergoten (écht snikhete) Milaan. Met deze groep reisde ik eerder al af naar Londen (2015) en Madrid (2016). Mooie herinneringen werden er weer gemaakt maar na 5 jaar was het tijd om afscheid te nemen. Arrivederci!

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Berlijn
Juli

In juli stond er nog een stedentrip naar Berlijn op de planning. Een stad die inmiddels ieder jaar terug keert op deze lijst. Ieder bezoekje is namelijk weer anders en aangezien er bijna dagelijks nieuwe hotspots opduiken verveelt deze stad nooit. Voor de nieuwe City Guide heb ik dus weer heel wat leuke restaurants en barretjes bezocht.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Antwerpen
Augustus

Ook Antwerpen werd deze zomer weer even bezocht voor het maken van een nieuw lijstje met leuke adresjes. Ik dook het MAS museum in, stond achter de drukpersen in het Plantin-Moretus museum en ging lekker shoppen. Maar ik was vooral te vinden op het terras met een wit wijntje in de zon. Een workation noemen ze dat.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

weekendje-veluwe-paarse-heide

Veluwe
September

Na de zomer doken de eerste griepverschijnselen alweer gelijk op. Gelukkig kon ik samen met wat andere bloggers en instagrammers een weekendje bijkomen bij hotel Bilderberg op de veluwe. Lekker de frisse natuur in en genieten van een spa behandeling. We hadden geluk want de paarse heide bij het Kootwijkerzand stond ook nog in bloei.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Tunesië
September

Na twee jaar deed het me goed om weer terug te keren naar Tunesië. Het reisadvies is voor een aantal regio’s aangepast en daarom gaan er weer vluchten die kant op. Het land is zo ontzettend prachtig. Van de sfeervolle bazaars in Tunis, tot de azuurblauwe zee in Sousse en de goudgele woestijn in Tatouine. Hier ga je nog veel over lezen.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Dalfsen
Oktober

In oktober was ik een weekend te vinden in Overijssel. In Dalfsen om precies te zijn. Ik was hier voor een bruiloft en verbleef daarom op uitnodiging in het prachtige MooiRivier hotel. Met het rieten dak lijkt het van buiten op een oude boerderij maar van binnen ziet het er sfeervol en heel modern uit.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Lissabon
November

Dit jaar was ik voor het eerst aanwezig bij Web Summit in Lissabon. “The best technology conference on the planet”. Een gigantisch congres met een brede focus op design, marketing en alles wat met (digitale) technologie te maken heeft. Naast een hoop kennis vergaren, netwerken en inspiratie opdoen, ben ik natuurlijk ook weer Lissabon ingedoken.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Taiwan
November

Deze rondreis stond al jaren op mijn lijstje en nu was het eindelijk zo ver. Taiwan vond ik zo puur en niet-toeristisch. We begonnen onze reis in Taipei, waar we onder andere de Shilin Night Market bezochten. We reden met een scooter door Taroko Gorge National Park en bezochten oneindig veel tempels in Tainan. Deze reis ga ik niet snel vergeten.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Londen
December

Dit moment wilde ik liever uitstellen. Maar toen mijn vriend mij verraste met twee gigantische ballonnen (+ champagne) én ik ook nog in een van de mooiste suites van het luxe Corinthia hotel in Londen mocht slapen, wilde ik het moment zo lang mogelijk rekken. We sloten de dag af met een fantastisch diner bij Sushisamba. Op deze manier 30 worden is helemaal niet erg.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Gent
December

Soms vraag je jezelf af waarom je een bepaalde bestemming niet eerder bezocht hebt. Dit had ik bij Gent. Zo dichtbij en zo ontzettend gezellig. Zeker als de kerstmarkt er staat en de hele stad in het teken staat van de Gentse Winterfeesten. Op aanvraag kregen we op onze laatste dag ook nog een dik pak sneeuw cadeau.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Parijs
December

Vrijwel ieder jaar bezoek ik de stad van de liefde. Soms vaker dan één keer en meestal rond kerst. Ik had er echter nog nooit oud en nieuw gevierd en dat leek mij dit jaar wel leuk. Hoewel de gigantische drukte rondom de Champs-Élysées roet in het eten gooide tijdens de jaarwisseling, heb ik wederom genoten van al het moois wat Parijs te bieden heeft.

[/wrc_column]

Zoals jullie kunnen zien was het wederom een prachtig reisjaar vol met hoogtepunten. Maar reizen zijn het leukst als je alle mooie momenten kan delen. En daarom wil ik jullie meer dan ooit bedanken voor alle reacties, het volgen en het liken. Het blijft waanzinnig om te zien dat jullie alle tips en adresjes gebruiken voor het maken van zoveel mooie reizen. Laten we er daarom samen weer een reislustig jaar van maken. Happy new year!

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Founder van inhetvliegtuig.nl en reisfanaat die al sinds 2012 haar reistips deelt. Van de mooiste design- en boutique hotels, tot de beste culinaire adresjes.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop