Zoeken:

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op álle reizen van 2018

Het is inmiddels een traditie geworden om aan het einde van het jaar een overzicht te maken van alle reizen die ik in dat jaar gemaakt heb. Mocht je het leuk vinden dan kun je de edities van 2014, 2015, 2016 en 2017 nog eens teruglezen. Ook in 2018 gebeurde er weer een hoop. Zo vierde ik stilletjes de 5e verjaardag van inhetvliegtuig.nl én mijn eerste jaar als fulltime ondernemer (yes, I did it!). Een jaar waarin ik van reis naar reis hopte en meer dan ooit van de wereld zag. Ja, 2018 was een héél goed reisjaar.

Voor mijn gevoel liepen dit jaar alle seizoenen door elkaar heen. Zo bezocht ik in september de échte Kerstman in Fins-Lapland, zat ik in februari op een zonnig terras in Malta te lunchen en vierde ik Sinterklaas in het snikhete Xiamen. In 2018 zag ik ook voor het eerst het noorderlicht, beren bij de Russische grens en luiaards in de jungles van Costa Rica. Ik maakte een solo reis naar Griekenland, ging op wijnreis in Portugal, lag in Tsjechië te weken in een bierbad en deed hetzelfde in een paar prachtige infinity pools in Bali. Ik vierde Bonfire night in Londen, sliep in het duurste hotel van Nederland, mocht lunchen op een luxe boot op de Seine en bezocht eindelijk het vasteland van China. En dat was nog lang niet alles…

Het jaar in cijfers

In 2018 ging ik 19 keer op reis, waarvan 3 weekendjes weg in eigen land. Ik bezocht in totaal 37 verschillende locaties in 14 landen, stapte 24 keer aan boord van een vliegtuig en sliep in totaal 81 nachten in 43 hotels. Alles bij elkaar was ik precies 100 dagen op reis en dat is wéér een persoonlijk record. Bij het tellen schrok ik van het aantal hotels. Ik wist dat ik in veel verschillende accommodaties had geslapen, maar dat het er zoveel waren kwam voor mij zelfs als een verrassing. Laten we het erop houden dat 2018 een goed reisjaar was. Hieronder vind je het complete reisoverzicht in chronologische volgorde.

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Parijs I
Januari

In Parijs luidde ik het jaar 2018 in. Met een glas champagne op de veels te drukke Champs-Élysées. Hoewel de jaarwisseling in Parijs nogal wat onrustig was (veel politie en opstootjes), heb ik zoals altijd genoten van mijn verblijf in deze prachtige stad. Ik genoot nog even van de kerstversiering, slenterde heerlijk door alle straatjes en ontdekte weer wat nieuwe restaurants.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Parijs II
Februari 

Nog geen maand later keerde ik terug naar Parijs, waar ik dit keer mocht verblijven in een schitterende suite (met dakterras!) in het Grand Hôtel du Palais Royal. Ik bezocht voor de zoveelste keer het Louvre, dwarrelde wat door de stad en at vooral heel veel goede steak tartaar. De geijkte highlights lieten we even voor wat het was en we genoten vooral van een romantisch weekendje weg in Parijs.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

valletta-hotspots

Malta
Februari

Later die maand vloog ik voor een persreis naar Malta. De hoofdstad Valletta was dit jaar namelijk ook de culturele hoofdstad van Europa. Het was een fantastische trip met een hele leuke groep mensen. Naast het ontdekken van alle culturele highlights, werd er ook veel gedanst, gezongen en bovendien genoten van het leven. Tussen al het werken door (want dat is het tenslotte wel) gebeurd dat natuurlijk ook.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Costa Rica
Maart / April

Halverwege de maand maart vloog ik voor de tweede keer naar Costa Rica. Een land dat al in 2014 mijn hart gestolen had. Dit keer wilde ik vooral met mijn vriend genieten van een fijne vakantie, waarbij we op eigen houtje met een 4×4 jeep het land hebben (her)ontdekt. We sliepen in bijzondere accommodaties, zwommen onder watervallen, snorkelde in helderblauw water en spotte zelfs luiaards in de jungle!

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Amsterdam
Mei

In mei werden we uitgenodigd voor een weekendje proefslapen in het duurste hotel van Nederland. Het TwentySeven hotel was nog maar net geopend en ik mocht als een van de eerste in de prachtige Tower Suite slapen. Met uitzicht op de Dam genoot ik hier van een goed glas champagne en een heerlijk Michelin diner. Het Bougainville restaurant sleepte dit jaar namelijk haar eerste ster in de wacht.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Portugal
Mei

Later die maand keerde ik terug naar Portugal, misschien wel mijn favoriete land in Europa. Ik houd er niet van om favorieten te benoemen, maar Portugal stelt mij nooit teleur. Onze wijnreis door de Alentejo was ontzettend speciaal, mede dankzij de rust, ruimte, prachtige zonsondergangen en luxe wijnhuizen. Ik weet zeker dat we hier nog een keer naar terugkeren.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Londen I
Mei

Vlak na mijn reis naar Portugal stapte ik alweer in het vliegtuig naar Londen. Het jaarlijkse vriendenuitje bracht ons dit keer in Shoreditch. Voorheen werkte we met z’n viertjes samen bij hetzelfde bedrijf, maar inmiddels is iedereen een andere kant op gevlogen. Omdat we elkaar nu een stuk minder zien houden we de Europese stedentrip traditie in ere. We hebben dus vooral veel bijgepraat en geborreld in Londen.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]mooiste stranden van skopelos

Griekenland
Juni

In mijn uppie verbleef ik een week lang op het groenste eiland van Griekenland: Skopelos. Omdat vriendlief geen vrij kon krijgen besloot ik er een soloreis van te maken om wat schrijfwerk in te halen. Daar kwam uiteindelijk niets van terecht. Met mijn huurauto reed ik het hele eiland over en ik was veels te druk met de mooiste strandjes ontdekken, de opnames van Mamma Mia! bij te wonen en met baklava eten.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

stedentrip mechelen

Mechelen
Juli

De zomer van 2018 bleek zó zomers te zijn, dat je eigenlijk het vliegtuig niet in hoefde te stappen voor een zonvakantie. En dus zocht ik het dichterbij huis en verbleef ik een paar dagen bij onze Zuiderburen in Mechelen. We ontdekte er de leukste hotspots, dronken verfrissende biertjes, sliepen in een kerk én beklommen een kerk. Mechelen bleek een aangename verrassing en een absolute aanrader.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Tsjechië
Juli 

Ik kon het toch niet laten om weer het vliegtuig in te stappen en vloog naar Tsjechië voor TBEX; een internationaal congres voor reisbloggers. Dit keer verbleef ik niet in Praag, maar in de industriestad Ostrava. Aansluitend maakte ik een reis langs de nog redelijk onontdekte plekjes in het Oosten van het land. Ik badderde onder andere in een bierbad, sliep in een golf resort en dook de prachtige natuur in.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Gent
Augustus

Na een winters bezoekje in 2017, wilde ik in augustus terug naar Gent om de stad in de zomer te zien. Tijdens de Gentse winterfeesten vond ik deze stad namelijk al sprookjesachtig mooi, maar voor een boottochtje door de kanalen was het toen écht te koud. Dit keer hadden we stralend weer, genoten we van een wijntje op het terras en sliepen we in het unieke 1898 The Post hotel in het hart van Gent.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

wellness hotel oostenrijk

Innsbruck
Augustus

In augustus bezocht ik voor het eerst Oostenrijk. Ik ontdekte de stad Innsbruck, ging raften op de Inn rivier, dook de frisse Alpen in en liet mezelf twee dagen pamperen in het Schwarz hotel. Het was de perfecte combinatie van natuur, avontuur en wellness. Een van de highlights van deze trip was ook zeker de vlucht ernaartoe. Innsbruck heeft namelijk één van de mooiste aanvliegroutes in Europa.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Wat te doen in Fins-Lapland

Fins-Lapland
September

Fins-Lapland was dankzij de aaneenschakeling van higlights misschien wel de meest bijzondere reis van 2018. Beren in het wild spotten, de échte Kerstman ontmoeten, wandelen met rendieren, river floaten in niemandsland, pannenkoeken bakken op het strand, slapen in een glazen villa én als kers op de taart ook nog twee keer het Noorderlicht fotograferen. En dat allemaal tijdens de kleurrijke Ruska herfstperiode.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Eindhoven
Oktober

Oktober was een rustige maand maar voelde als stilte voor de storm. In November had ik namelijk 5 reisjes op de planning staan, dus oktober wilde ik bewust even leeg houden. Toch verbleef ik tijdens de Dutch Design Week nog een weekendje in Eindhoven. Dit keer in het NH Collection hotel middenin het centrum. Dit weekend bestond vooral uit exposities bekijken en lekker eten.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Londen II
November

In November vloog ik terug naar Londen voor WTM; een van de belangrijkste reisbeurzen in Europa. Het was een intense week met heel veel meetings, presentaties en netwerkborrels. Gelukkig vond ik ook nog wat tijd om naar een van de vuurwerkshows in Victoria Park te gaan. Bonfire Night viel dit jaar namelijk samen met WTM en twee jaar geleden bezocht ik al de vuurwerkshow in Battersea Park. Aanrader!

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Parijs III
November

Vanuit Londen reisde ik vrijwel gelijk door naar Parijs. Hier was ik dit keer voor een hele luxe persreis met internationale print media. Samen met de hoofdredacteuren van o.a. Elle en Marie-Claire, bezocht ik de mooiste winkels en beste restaurants van Parijs. We kregen een sneak peak van de nieuwe collecties bij een aantal modehuizen en mochten de Fashion Freakshow van Jean Paul Gaultier bijwonen. Heel bijzonder!

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Amsterdam
November

De dag na Parijs verbleef ik in het Arena hotel in Amsterdam. Ik wilde mijn vriend voor zijn verjaardag verrassen met een weekendje weg in eigen land en dit kwam toevallig zo goed uit. We hebben heerlijk gegeten, genoten van goede wijntjes, lekker uitgeslapen, door het park gewandeld en op een rustige zondagochtend het Tropenmuseum bezocht. Perfect weekend!

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

Bali
November / December

Half november stapte we weer in het vliegtuig naar Bali. Dit keer verbleven we iets langer in Ubud en bezochten we o.a. Uluwatu, Munduk, Sanur en Nusa Penida. Dat laatste viel ons helaas toch wat tegen, maar uiteindelijk hebben we op Bali weer een fantastische tijd gehad, mooie watervallen bezocht en in prachtige nieuwe hotels geslapen. Maar daarover binnenkort meer…

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”start”]

Xiamen
November / December

De dagen voor én na Bali verbleven we ook nog in Xiamen. We vlogen namelijk met Xiamen Airlines en als je met hun naar Bali vliegt kun je een gratis Transit Visum aanvragen waarmee je tot 72 uur per keer in Xiamen mag verblijven. Je kunt zelfs gebruik maken van een gratis hotelovernachting. Ik vond het een ontzettend schone en moderne stad. Je kunt er goed winkelen en lekker eten op de night markets.

[/wrc_column]

[wrc_column grid=”2″ width=”1″ type=”end”]

2019
Plannen voor het nieuwe jaar

Ik heb nog heel veel bestemmingen op mijn wensenlijstje staan, maar heb inmiddels geleerd om niet alles van tevoren te plannen. Veel staat er dus nog niet vast in de agenda. Ik weet wel dat ik eind januari naar IJsland ga om daar hopelijk nog een keer het Noorderlicht te zien. Het is namelijk écht verslavend. Ook vlieg ik in mei naar Madrid voor een bruiloft. De rest staat nog helemaal open…

[/wrc_column]

Zoals jullie kunnen zien was het wederom een prachtig reisjaar vol met hoogtepunten. Maar reizen zijn het leukst als je alle mooie momenten kan delen. En daarom wil ik jullie wederom bedanken voor het lezen van al onze verhalen. Het blijft waanzinnig om te zien dat jullie alle tips en adresjes gebruiken voor het maken van zoveel mooie reizen. Laten we er daarom samen weer een reislustig jaar van maken. Happy new year!

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Founder van inhetvliegtuig.nl en reisfanaat die al sinds 2012 haar reistips deelt. Van de mooiste design- en boutique hotels, tot de beste culinaire adresjes.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop