Zoeken:

Het jaar van reisblogger Denise: Terugblik op alle reizen van 2021

Het jaar 2021 zal wereldwijd de boeken in gaan als een heel slecht jaar. Dachten we na 2020 van alle Corona ellende af te zijn, bleek 2021 er nog een schepje bovenop te doen met nog meer lockdowns en reisbeperkingen. Toch moet ik eerlijk bekennen dat 2021 voor mij persoonlijk een heel goed jaar was. Ik vond de rust om eindelijk te herstellen van een lange knieblessure en wist met een hoop geregel toch nog een paar bijzondere reizen te maken.

Hi, Denise uit de toekomst hier… 🙋🏻‍♀️
Je bekijkt momenteel een van mijn oude reisoverzichten. Hartstikke leuk – dus lees vooral even verder – maar sindsdien heb ik niet stilgezeten. Integendeel zelfs! Al 10 jaar lang blik ik daarom ieder jaar terug op alle reizen die ik maak. Hier vind je alle reisoverzichten:
2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2023

Een paar uitgelichte momenten van 2021
Van links naar rechts; Valletta (Malta), Katla vulkaan (IJsland), Saint-Vincent (Valle d’Aosta).

Het jaar in cijfers

Hoewel ik in 2021 niet buiten de Europese grenzen ben geweest, heb ik wel een fantastisch reisjaar achter de rug. Het was af en toe puzzelen en ik had er de nodige PCR-testjes voor nodig, maar daardoor kon ik toch maar liefst 11 keer op pad. Toegegeven, 4 tripjes daarvan waren in eigen land. Alles bij elkaar ben ik 60 dagen op reis geweest en sliep ik 49 nachten in maar liefst 29 verschillende hotels. Van roadtrips en stedentrips, tot weekendjes weg en avontuurlijke rondreizen. Alles kwam voorbij. Hieronder het complete reisoverzicht!

Maart – Overnachting in een vliegtuig suite

Begin van het jaar deed ik het rustig aan. Door de lockdown en alle aangescherpte maatregelen stelde ik het reizen nog even uit. Pas in maart leek het erop dat we eindelijk weer het vliegtuig in zouden stappen. Niks bleek minder waar, we bleven gewoon in Nederland maar sliepen wel in de waanzinnige 737 suite van het Corendon City Hotel in Amsterdam. Veel volgers op Instagram geloofde dat we echt gingen vliegen. Al was deze bijzondere overnachting misschien nog wel leuker dan een echte vlucht. Het was in ieder geval een stuk comfortabeler dan een nachtje in een échte 737!

April – Weekendje Zeeland

Begin april was het tijd voor een familie weekendje in Zeeland. Op uitnodiging verbleven we in twee luxe duinvilla’s bij Oasis Punt west. Een prachtig eco resort aan het Grevelingenmeer. We hadden geluk met het weer en konden met een stralend zonnetje de omgeving verkennen. We kamde de hele regio Goeree-Overflakkee uit, wandelde over het strand van Rockanje, genoten van een heerlijke Zeeuwse bolus in Middelburg en spotte zelfs een paar zeehonden bij de Brouwersdam. De avonden brachten we borrelend door op het terras, met spelletjes en kibbeling. Fijne quality time met familie, wat echt als een korte vakantie voelde.

Mei – Workation in Nederland

De workations met Maaike (van @travelalut) zijn inmiddels vaste prik geworden. Dit keer waren we bij Europarcs Bad Hoophuizen. Hier hadden we onze eigen beekvilla gehuurd waar we een week lang full focus konden werken aan onze eigen projecten. Tussendoor was er ook nog tijd voor een online wijnproeverij (vanuit Malta), een uitje naar het charmante Elburg, een borrel date met twee andere reisvriendinnen en er werd uitgebreid gekookt. Een topweek waarbij we meerdere dagen heerlijk in de zon op het terras hebben gewerkt.

Juni – Malta

Vrijwel direct na onze workation samen, stapte ik met Maaike weer het vliegtuig in voor een persreis naar Malta. Na een aantal maanden in Nederland voelde dit meer als vakantie dan een werkreis. Mijn laatste bezoek aan Malta was in 2018 en ik vond het heerlijk om weer door de straten van Valletta te slenteren, de Mdina in te duiken en the Three Cities te ontdekken.

Dit keer bezocht ik ook St. Julian’s, Comino en de schitterende Blue Lagoon. Met een grote privé boot vaarde we door het kraakheldere water. We hadden geluk, want door de pandemie was het hier een stuk rustiger dan normaal. Op de dag van aankomst ging de horeca na een lange lockdown weer open op Malta, dus we konden gelukkig tot laat in de avond op het terras wijntjes drinken.

Juni – Sardinië

In juni was het tijd voor een zonnige roadtrip op Sardinië. In 10 dagen ontdekte we het noorden van dit prachtige eiland. De afstanden waren groot maar met onze huurauto wisten we in rap tempo de mooiste plekken te bereiken. Van Alghero in het westen, zijn we helemaal naar Cala Gonone in het oosten gereden. Daar huurde we een bootje en hopte we van strand naar strand in de adembenemende Golf van Orosei. Felblauw water en witte zandstrandjes, die we soms helemaal voor onszelf hadden. Sindsdien kunnen we beamen dat je in Sardinië de mooiste stranden van Europa kunt vinden.

Toch was het niet alleen maar zon, zee en strand. We besloten ook een hike te maken door de Gola di Gorropu; een van de diepste kloven in Europa. En dat viel op z’n zachtst gezegd behoorlijk tegen in 35 graden en met iets te weinig water. Laten we het houden op een wijze les.

Juli – Weekendje in een Tiny House

In juli nodigde vrienden ons uit om mee te gaan naar Tiny Parks in Drenthe. Het park opende dat weekend haar deuren en wij mochten er als eerste proefslapen. Hoewel je er midden in de bossen verblijft, is er aan comfort geen gebrek. De luxe tiny houses (met terras) zijn ontzettend mooi aangekleed, er staat een sauna op het terrein en met de e-choppers kun het gebied op een leuke en duurzame manier verkennen. Het is een speeltuin voor volwassenen, waar je ieder weekend met de rest van de gasten aan lange tafels kunt dineren en marshmallows kunt roosteren bij het kampvuur.

Wij vonden het ontzettend leuk en plakte er nog een dagje Giethoorn aan vast. Ook bezochten we de bostoren in Appelscha en een aantal hunebedden.

Augustus – Valle d’Aosta

De afgelopen jaren ben ik voor mijn werk als reisblogger veel op reis geweest. Zowel op individuele basis als in groepsverband. Maar aan die groepspersreizen kwam na mijn reis naar Qatar in 2020 abrupt een einde. Corona gooide roet in het eten. Hoewel dit soort reizen vaak intensief zijn, vind ik ze altijd onwijs leuk om te maken. Je ontmoet nieuwe mensen binnen je eigen vakgebied en maakt samen in korte tijd de gekste dingen mee. Ik stond dan ook te trappelen om – na meer dan een jaar – weer op groepsreis te gaan.

De bestemming was Valle d’Aosta; een nog vrij onontdekte regio in Italië. Het overtrof al mijn verwachtingen. De groep was leuk, de bestemming prachtig en het weer fantastisch! Met een kabelbaantje klommen we naar Plateau Rosa, waar op 3500 meter hoogte in de zomer nog sneeuw lag. We ontdekte de oude hoofdstad Aosta, maakte een mountainbike rit door het schilderachtige Gran Paradiso en proefde het beste van de streek.

September – Comomeer & Toscane

In september was het tijd voor onze eigen lange vakantie. De bestemming hebben we super last-minute gekozen. Op de terugvlucht van mijn reis naar Valle d’Aosta zag ik namelijk vanuit de lucht het Comomeer liggen. Een van mijn reisgenoten deelde de ene na de andere reistip en bij terugkomst in Nederland wist ik het zeker; ik wilde voor de derde keer dit jaar terug naar Italië. We gooide onze auto vol met spullen en reden via Zwitserland naar het Comomeer. Zo simpel kan het soms zijn.

Daar aangekomen verbleven we in het extravagante Tremezzo hotel, vanuit waar we met een privé bootje langs het huis van George Clooney vaarde. Ik mocht zelf ook even achter het stuur staan en waande mij even in een oude Hollywood film. Lake Como overtrof al mijn verwachtingen en bleek nog mooier te zijn dan ik het vanuit de lucht had gezien.

Vanuit het Comomeer zijn we doorgereden naar Toscane. Ik zag eindelijk de toren van Pisa, werd verliefd op Siena, maakte eindeloos veel foto’s van de cipressen en had een droomverblijf in het luxe Savoy hotel in hartje Florence. Ook bezochten we verschillende mooie dorpjes in de regio en verbleven we tussen de wijngaarden bij Villa Rignana in Chianti. Deze hele reis voelde meer als een romantische honeymoon, dan een last-minute reisje naar de zon.

Oktober – IJsland

Stiekem dacht ik dat onze vakantie naar het Comomeer en Toscane, de meest bijzondere reis van 2021 zou worden. Want wat kon dat nog overtreffen? Dat bleek achteraf toch de reis naar IJsland te zijn, maar wel op een compleet andere manier. Zo luxe en verfijnd als onze romantische reis door Italië was, zo ruig en avontuurlijk was mijn tweede roadtrip (samen met Maaike van @travelalut) door IJsland. Deze trip verliep niet zonder slag of stoot, maar overtrof wel alle verwachtingen.

Twee meiden die in de herfst met een klein autootje een rondje IJsland maken. Op papier kon er niks misgaan, zij het niet dat de herfst begin oktober in rap tempo voorbij trok en de winter al direct haar intrede deed. Er lag ineens al sneeuw in IJsland, de wegen waren glad en door een hevige windstorm werden alle wegen een dag lang geblokkeerd. Onze planning moest op de schop en tot overmaat van ramp sprong halverwege de reis de achteruit van onze auto. We wilde avontuur en dat kregen we ook.

Maar alle stress en kopzorgen waren het dubbel en dwars waard. Want deze reis heeft zeker een plekje in mijn top 5 van meest bijzondere reizen ooit veroverd. We maakte een spectaculaire gletsjerhike op de Katla vulkaan, spotte met een oud zeilschip een groep van maar liefst 9 (!!) walvissen in de wateren bij Húsavík en brachten een lang gekoesterd bezoekje aan de Fagradalsfjall vulkaan; die in maart 2021 na een explosieve vulkaanuitbarsting een gigantische lavastroom op gang bracht.

Het zijn slechts een paar hoogtepunten van deze reis en alsof dat nog niet genoeg was vielen we ook nog met onze neus in de boter dankzij een (redelijk zeldzame) G2 solar storm. Dat laatste resulteerde namelijk in een urenlange show van het noorderlicht. Ik spotte het noorderlicht al eerder in IJsland en Finland, maar nooit zo duidelijk en met zo’n rijk pallet aan roze en paarse kleuren. Een nacht die ik nooit meer ga vergeten!

November – Parijs

De stad van de liefde is al sinds kleins af aan mijn grote liefde. Toch is mijn voorbereiding voor een reisje naar Parijs altijd net zo groot als dat voor een lange reis naar een verre bestemming. Ik raak er namelijk nooit uitgekeken en wil altijd de nieuwste hotspots ontdekken en zoveel mogelijk musea bezoeken. Parijs voelt daarom altijd een beetje als thuiskomen.

Toch verloor ik de stad even uit het oog door de hele pandemie, maar mijn hart bleef ernaar hunkeren. Samen met reismaatje Henriette (@henriette_traveller) reed ik er daarom wederom spontaan heen om heel veel nieuwe plekken in de stad te ontdekken en wat oude favorieten te bezoeken.

December – Brugge

Wie mij al wat langer volgt weet misschien wel dat ik mijn verjaardag vrijwel altijd in het buitenland vier. Voor mij geen groot feest of een kringfeestje thuis, ik vier het liever met vriendlief op een plek die ik nog niet ken. Dit keer werd het Brugge. Een stad die al mijn verwachtingen overtrof en waar ik zeker nog vaak naar terug wil keren. Alle bezienswaardigheden in Brugge hebben we afgevinkt.

We hebben er heerlijk gegeten, veel musea bezocht, Vlaamse biertjes geproefd, gewandeld over de kerstmarkt en een boottochtje over de reien gemaakt. Mijn favoriete stad in België was altijd Gent, maar ik denk dat Brugge de nieuwe koploper is. Het was het perfecte weekendje weg en ik kon mij geen betere plek bedenken om mijn verjaardag te vieren.

Slotpleidooi

Zoals je kan zien was het alles bij elkaar toch nog een heel goed reisjaar. Ondanks alle corona obstakels en reisbeperkingen probeerde ik maximaal te genieten van wat nog wél kon. Spontane ideeën bleken achteraf gezien de beste ideeën. Het jaar 2021 leerde mij bovendien flexibeler te zijn en meer rust te nemen. Veel van mijn aandacht ging uit naar persoonlijke groei en het creatief bezig zijn met dingen die ik naast het reizen ook leuk vind, maar eerder minder tijd voor had.

En nu? Er liggen al een paar mooie reisplannen voor 2022. In januari vlieg ik namelijk terug naar Fins-Lapland en in maart ga ik eindelijk die droomreis naar New York maken. Natuurlijk nodig ik je weer uit om op Instagram live met mij mee te reizen. Volg dus zeker @inhetvliegtuig als je niets van mijn komende avonturen wilt missen.

Ik wil jullie wederom bedanken voor het volgen, lezen en meereizen. Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2022 toe. Dat al jullie reisdromen mogen uitkomen!

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop