Zoeken:

Review | Twee weken de jungle in zonder stroom? Met deze Xtorm powerbank kan het!

Smartphones, headphones, laptops, fotocamera’s, tablets, vlogcamera’s én natuurlijk een drone. We slepen inmiddels heel wat gadgets mee op reis. Waar je vroeger nog een extra setje kleren in je handbagage kon stoppen, is er nu nog amper ruimte voor een flesje water. Want we willen alles delen, alles vastleggen en bovendien altijd bereikbaar zijn. Tijd voor een digitale detox?

Eerlijk is eerlijk, zo’n digitale detox klinkt leuk en kan van tijd tot tijd heel fijn zijn, maar veelal wil je op reis gewoon connected zijn om juist alle mooie momenten met andere te delen. Betekent dit dat je dan nooit off the beaten track kan gaan? Natuurlijk niet! Tegenwoordig kun je met krachtige powerbanks, zonder ook maar één stopcontact aan te raken, wekenlang door de Amazone trekken.

Wij gingen het experiment aan en hebben de extreem krachtige Xtorm Infinity powerbank getest. Helaas niet in het Amazone gebied, maar dat zou voor de test niks uit moeten maken. Benieuwd naar onze bevindingen?

Review: Is dit dé powerbank voor op reis?

Laten we beginnen met het design. Xtorm is een Nederlands merk en met deze powerbank hebben ze vorig jaar maar liefst twee prijzen gewonnen. Het weldoordachte design is bekroond met twee prestigieuze designprijzen: de Red Dot Design Award 2017 en de iF DESIGN AWARD 2017. De powerbank is namelijk voorzien van een uitneembare USB-C én micro USB kabel. Deze klik je dankzij een magneetje gemakkelijk vast aan de zijkanten. Hierdoor raak je de kabeltjes minder snel kwijt en kunnen ze niet zo snel beschadigen.

Je kunt natuurlijk ook andere USB kabels gebruiken, zoals je eigen Apple Lightning kabel, waarmee je een iPhone of tablet kunt opladen. Helaas zijn deze niet speciaal voor deze powerbank los te bestellen. Xtorm heeft wel een speciale Apple Lightning editie gemaakt (de Xtorm XB200LU) maar deze is compacter en heeft daardoor niet zoveel vermogen als dit model.

En dat vermogen is juist zo belangrijk. Zeker als je een powerbank zoekt die je lang kan gebruiken zonder tussentijds op te laden. Met een volledig opgeladen Xtorm Infinity kun je namelijk 13 keer (!) je telefoon opladen en maar liefst 3 keer je tablet chargen. Met de USB-C kabel kun je zelfs een (nieuwer model) MacBook laden! Aan deze brute kracht zit wel een keerzijde. Het eerste wat namelijk opvalt is dat de powerbank behoorlijk groot is. Hij weegt zo’n 633 gram en is ongeveer 18 x 10 centimeter groot. Niet heel handig voor een weekendje weg, maar voor een langere reis waarbij je weet dat je soms zonder stroom komt te zitten is het ideaal.

Wat vinden we van de Xtorm Infinity XB203 powerbank?

Twee weken lang hebben we deze Xtorm Infinity XB203 powerbank intensief getest. Tijdens diverse reisjes hebben we onze telefoons minstens 5 keer volledig opgeladen, de headphones van nieuwe stroom voorzien, de Canon G7X Mark II gecharged en zelfs de afstandsbediening van onze drone opgeladen.

De batterijen van onze DJI Mavic Air konden helaas niet worden opgeladen met een powerbank. Dat ligt dus niet aan de powerbank, maar aan de drone. Ook hebben onze oudere MacBooks (van mid 2014) geen USB-C aansluiting en daardoor zijn ze helaas niet te laden met deze powerbank. Met laptops die een USB-C aansluiting hebben kan dat dus wel. Handig!

Je kunt met deze powerbank 4 apparaten tegelijk opladen. Vergeet echter niet om de knop in te drukken. Wij gingen er automatisch vanuit dat als je het kabeltje erin zou prikken, dat het laden dan gelijk zou beginnen. Dit is dus niet geval. De witte lampjes rondom de knop geven tevens aan hoe vol de powerbank nog is.

De Xtorm Infinity XB203 powerbank heeft een vermogen van 26.800mAh. Dat is ruim 5 keer zoveel als de gemiddelde powerbank die je makkelijk in je handtas stopt. En bijna 2 keer zoveel als ons Mophie powerstation, die we vrijwel altijd meenemen op reis. Ondanks het formaat en gewicht, is het wat ons betreft dus een ideaal product voor als je langere tijd zonder stroom zit. Tijdens een weekje op een onbewoond eiland bijvoorbeeld, een trekking door de woestijn of jungle, een hele lange vlucht of zelfs voor werken op locatie. Want ook bloggers, vloggers, fotografen en andere digital nomads kunnen dit product goed gebruiken. Voor 119 euro is de Xtorm XB203 te koop bij Smartphonehoesjes.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop