Zoeken:
WIe is de Mol Canada

Voor op je bucket list: Een avontuurlijke roadtrip dwars door Canada

Zwemmen met walvishaaien, een gorilla trekking in Afrika, Machu Picchu in Peru bezoeken en met een luchtballon over de tempels van Bagan in Myanmar vliegen. Zomaar een paar dingen die nog op mijn wishlist staan. En het lijstje wordt met het jaar langer. Zo staat een roadtrip door Canada sinds kort ook op mijn lijstje. Ik heb nog geen concrete plannen maar het kan nooit kwaad om alvast een beetje weg te dromen en een lijstje te maken met must-sees. Mocht ik namelijk naar Canada vliegen dan wil ik de volgende vijf dingen sowieso gaan doen.

Orka’s spotten in Canada

Vorige maand was ik op de Azoren en daar ging een van mijn bucket list wensen in vervullig. Ik heb namelijk voor het eerst in mijn leven walvissen in het wild gespot. Sinds dit avontuur zou ik ook graag free Willy in real live willen aanschouwen. En laat Canada nou één van de beste plaatsen ter wereld zijn om orka’s te spotten!

orka-canada

Meerdere Nationale Parken bezoeken

Canada staat natuurlijk vooral bekend om haar prachtige natuur en vele nationale parken. Diepe loof- en naaldbossen, idyllische groene meren, rotsachtige kustplaatsen en besneeuwde bergtoppen. Waar je onder andere beren en elanden in het wild kunt spotten. Reden genoeg dus om een bezoekje aan meerdere nationale parken op het lijstje te zetten.

Niagara falls

Ik ben gek op watervallen en de Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Voor mij dus echt een must-see als ik naar Canada ga. Ze liggen op het grensgebied met de staat New York maar vanaf de Canadese kant kun je niet alleen de American Falls maar ook de Horseshoefalls bewonderen.

niagara-watervallen

Het noorderlicht zien in Canada

Hoewel het noorderlicht het meest wordt geassocieerd met de noordelijke delen van Scandinavië en IJsland, is het Noorderlicht ook in Canada geregeld zichtbaar. Tijdens mijn bezoekje aan Finland en Zweden begin dit jaar, hoopte ik dit spectaculaire fenomeen natuurlijk te zien maar daarvoor zat ik helaas niet noordelijk genoeg. Omdat Canada zo uitgestrekt is beschikt het samen met Alaska over de meeste locaties waar het noorderlicht goed te zien is. Het piepkleine stadje Churchill schijnt een van de beste plekken te zijn om het Noorderlicht te zien en staat daarnaast ook bekend als de ijsbeerhoofdstad van de wereld. Dit is namelijk de beste plek om een ijsbeer in het wild te zien. Met een beetje geluk kan ik dan twee dingen van mijn lijstje afvinken.

De spectaculaire Glacier SkyWalk

In het hart van de Canadese Rockies staat een spectaculaire brug van glas. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Je loopt hier namelijk echt over glas. Op 280 meter hoogte kijk je uit op besneeuwde bergtoppen, watervallen en dichtbegroeide bossen. Hier moet ik heen!

glacier-skywalk

Vergeet niet je ETA aan te vragen!

Ga je binnenkort zelf een roadtrip maken door Canada? Vanaf 9 november 2016 is een ETA voor Canada verplicht. Dit is een nieuwe toelatingseis voor reizigers die met het vliegtuig Canada betreden. Het digitale visum wordt direct gekoppeld aan je paspoort en is 5 jaar geldig. Mocht je paspoort binnen die 5 jaar verlopen dan moet je een nieuwe ETA aanvraag indienen. Online kun je voor €17,- een ETA Canada aanvragen. Check voor meer informatie en alle regels omtrent de nieuwe toelatingseis even dit eta formulier.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Meer over Canada

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop