Zoeken:

Rondreis Japan: Dit kan alvast op je bucket list!

Met enige regelmaat dwalen mijn gedachten af naar Japan. Ik ben er nog nooit geweest maar een reisje naar Japan staat al jarenlang bovenaan mijn wensenlijstje. Na mijn bezoekje aan Hong Kong ben ik namelijk ontzettend benieuwd naar die andere bruisende metropool in Azie: Tokyo. Met het drukste kruispunt ter wereld, ruim 5.5 miljoen snoep en frisdrank automaten en de meeste karaokebars per vierkante meter.

 

Mijn designershartje zal vast sneller gaat kloppen bij het zien van de grafische explosies op straat. Neon verlichte reclameborden en winkels gevuld met vreemde gadgets en grappig vormgegeven verpakkingen. I love it. Om nog maar te zwijgen over mijn liefde voor wolkenkrabbers, rooftop bars, sushi en Aziatische streetfood.

 

 

japan-droomreis-tokyo

 

 

Sneeuw apen fotograferen in Jigokudani

Naast Tokyo wil ik ook naar Jigokudani. Een park dat op een hoogte van 850 meter ligt en omringt wordt door bossen en steile kliffen. Vooral bekend dankzij de vele Japanse makaken die hier leven, die ook wel bekend staan als de ‘Snow Monkeys’. In de winter ligt er namelijk veel sneeuw en de apen houden zich warm door met z’n allen in een warmwaterbron te gaan liggen. Een vriend van mij heeft de twee kilometer lange tocht door het bos ondernomen en kwam terug met hillarische plaatjes van de apen. Sindsdien weet ik het zeker. Hier moet ik ook heen!

 

 

japan-droomreis-snow-monkeys

 

 

De kleurrijke tempels van Kyoto

Natuurlijk lijkt het mij ook fantastisch om Japan tijdens het kersenbloesemfeest te fotograferen, wanneer alle kersenbomen in bloei staan. Maar het is ook gelijk de drukste en meest toeristische periode van het jaar. Misschien dat ik daarom ook wel benieuwd ben naar Japan in de herfst. Als juist alle blaadjes weer oranje en rood kleuren en de gouden Kinkaku-Ji tempel in Kyoto nog beter tot zijn recht komt. Want wat zou ik ook graag de tempels van deze stad willen fotograferen en willen wandelen door het bekende bamboe bos.

 

 

japan-droomreis-tempel

 

 

Ja, een rondreis Japan staat duidelijk op de shortlist. Ik ben alvast een beetje aan het kijken naar praktische reisroutes en mooie hotels. Heerlijk om online alvast een beetje inspiratie op te doen. Ik ga dus weer lekker verder met dagdromen en plannen.

 

Ben jij al in Japan geweest? Deel je leuke tips of aanbevelingen hieronder. Ik ben benieuwd!

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop