Zoeken:
thuisvaccinatie-regelen

Zo regel je snel en gemakkelijk een last minute thuisvaccinatie

Thuisvaccinatie regelen? Het kan! Heb je een verre reis op de planning staan en ben je druk bezig met de voorbereidingen? Zijn de vliegtickets geboekt en is je paspoort niet verlopen? Genoeg om over na te denken. Een afspraak maken voor vaccinaties schiet er dan al snel bij in. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer per se naar de GGD voor een vaccinatie. Zelfs in de avonden en weekenden kun je gewoon op je eigen bank een thuisvaccinatie krijgen. Handig voor mensen met een volle agenda of voor iedereen die niet graag naar de dokter gaat voor een reisvaccinatie.

Op afspraak kan een arts bij je thuis komen, om jou en je gezin te vaccineren. Door je te vaccineren bescherm je jezelf tegen allerlei virussen en infecties die zeer schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn. Benieuwd hoe dit werkt? Wij laten je zien hoe een thuisvaccinatie werkt, wat de voordelen zijn, hoe je het kunt regelen en waarom vaccinaties belangrijk zijn. Doe er je voordeel mee!

Voordelen van een thuisvaccinatie

Het fijne aan een thuisvaccinatie is natuurlijk dat je zelf bepaalt wanneer en waar je je vaccinaties krijgt. Zo is het mogelijk om een arts of verpleegkundige bij je thuis of zelfs op je werk langs te laten komen. Wel zo efficient! Ook het tijdstip is zelf te bepalen en het is in veel gevallen mogelijk om ’s avonds of in het weekend een afspraak te maken. Je bent dus niet gebonden aan de openingstijden van bijvoorbeeld de GGD.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Jezelf thuis laten vaccineren is natuurlijk een stuk comfortabeler. Wat veel mensen echter niet weten is dat de vaccinaties in veel gevallen ook gewoon worden vergoed door de zorgverzekeraar. Ook de toeslag voor het op locatie vaccineren wordt in vele gevallen gedekt. Let op; meestal vallen vaccinaties onder de aanvullende verzekeringen maar dit is niet altijd zo. Check sowieso voor vertrek altijd even je zorgverzekering en controleer of je alles goed geregeld hebt.

thuisvaccinatie voor vakantie

Bij wie kun je terecht voor een thuisvaccinatie?

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om aan de juiste vaccinaties komen. Eén manier is om een medicus bij je thuis of op je werk langs te laten komen om je te vaccineren. Er zijn meerdere aanbieders waar je online een afspraak bij kunt maken. De bekendste zijn Thuisvaccinatie.nl en Reisprik.nl. Een fijne gedachte: beide websites werken met gekwalificeerde artsen. Het zijn erkende instanties die met de meeste zorgverzekeraars samenwerken.

Heeft vaccineren zin?

Op het internet lees je allerlei meningen over of vaccineren wel of geen zin heeft. Wij zijn van mening dat vaccineren wel degelijk zin heeft. Zo goed als mogelijk voorkomen is namelijk beter dan genezen. Ondanks dat de kans vaak klein is dat je op reis ziek wordt, vinden wij het toch belangrijk om te benadrukken dat vaccineren echt geen overbodige luxe is. Sommige ziektes kunnen zonder de juiste vaccinaties namelijk dodelijk zijn of in ieder geval ernstige, langdurige klachten veroorzaken.

Hoe werkt een reisvaccinatie?

Een vaccinatie zorgt er in principe voor dat het lichaam antistoffen aanmaakt tegen een bepaalde infectieziekte. Als je tijdens een reis in aanraking komt met een ziekmakende bacterie of parasiet, dan is je lichaam beter opgewassen om deze te onderdrukken en te vernietigen.

Maar hoe weet het lichaam nou welke antistoffen het moet aanmaken? dit werkt als volgt; om de juiste antistoffen aan te maken, worden er meestal dode deeltjes van een specifiek virus geïnjecteerd. Het lichaam reageert hierop door de antistoffen aan te maken. Je kan niet besmet raken van de deeltjes aangezien deze al dood zijn.

Een groot aantal vaccinaties bieden 100% bescherming tegen een infectieziekte. Er zijn ook vaccinaties die slechts gedeeltelijke bescherming bieden. In het laatste geval is het wel zo dat als je ziek wordt, de ziekte aanzienlijk minder ernstig verloopt dan wanneer je niet bent gevaccineerd.

Hoe lang werkt een vaccinatie?

De beschermingsduur van een vaccinatie wisselt sterk per infectieziekte. Voor een aantal vaccinaties is het soms mogelijk om de duur van bescherming aanzienlijk te verlengen door een tweede en soms derde vaccinatie te nemen. Laat je van tevoren dus goed informeren, neem je gele vaccinatieboekje mee en maak ruim voor vertrek een afspraak.

Deel dit artikel
Christiaan Rijnhart

Christiaan Rijnhart heeft een voorliefde voor aviation en mooie auto's. Hij is gek op roadtrips en test sinds 2017 wereldwijd de beste gadgets en hotels uit voor Inhetvliegtuig.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en als gecertificeerde dronepiloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop