Zoeken:

Ga op virtuele safari in Oeganda en spot gorilla’s vanuit je eigen huis

Een poosje geleden vertelde ik jullie al over mijn wens om ooit op gorilla tracking te gaan in Afrika. Dit kan namelijk in Rwanda en Oeganda. Daar kun je deze bijzondere wezens van heel dichtbij spotten. Het toeval wil dat Matoke Tours mij uitnodigde om op de vakantiebeurs een virtuele gorilla tracking te ervaren. Met een Virtual Reality bril kun je ze namelijk ook in Nederland van heel dichtbij bekijken. Natuurlijk niet zo speciaal als ze in real life aanschouwen, maar aangezien ik ook gek ben op gadgets, wel een hele bijzondere belevenis.

 

Een virtuele primeur binnen de reisbranche

Afrika specialist Matoke Tours heeft de primeur. Zij zijn de eerste binnen de reisbranche met een virtuele reisbrochure en wonnen daarom ook terecht dit jaar de Vakantiebeurs Awards. Dankzij een Virtual Reality bril stapte ik op de beursvloer het Afrikaanse landschap in en kon ik voor mijn gevoel de berggorilla’s bijna aanraken. Ook de verschillende lodges die ze als reisorganisatie aanbieden kun je van dichtbij bekijken. En ik kan je verzekeren dat dat een hele bijzondere ervaring is.

 

matoke-tours-gorilla

 

Op virtuele Gorilla Tracking met Matoke Tours

Bij de stand van Matoke krijg ik een Virtual Reality bril en een grote koptelefoon op. Door met mijn ogen te bewegen kan ik navigeren door het menu en even later sta ik in het virtuele landschap van Oeganda. Ranger Sam, die even daarvoor nog naast me stond op de beursvloer, zie ik nu lopen door de Afrikaanse savanne. Dankzij de prachtige beelden en de geluiden voelt het levensecht. Voor ik het weet beland ik in de jungle en sta ik ineens oog in oog met een kleine berggorilla.

 

Vroeger bladerde we nog door reisbrochures en keken we naar gestileerde plaatjes van accommodaties. Anno 2016 kunnen we dus met een Virtual Reality bril door het reisaanbod heen lopen en krijgen we een veel realistischer beeld van de omgeving. Matoke tours is met een speciaal team afgereisd naar Afrika en heeft daar unieke 360 graden beelden gemaakt van het landschap, de jungles, eco-lodges en van de berggorilla’s. Met de bril kun je letterlijk alle kanten opkijken. En hoewel ik graag verrast wordt op reis, denk ik dat deze virtuele ervaring mensen wel over de streep haalt om een reis te boeken naar Afrika. Want de beelden zijn zo bijzonder dat je het ook in real life wilt meemaken.

 

matoke-tours-virtuele-gorilla-tracking-vakantiebeursmatoke-virtual-gorilla

 

Zelf een virtuele Gorilla Tracking maken?

Matake Tours heeft een speciale kartonnen bril ontwikkeld waarmee je ook thuis de virtuele gorilla tracking kan beleven. Dit doe je in combinatie met een Virtual Reality reisapp. Bestel de officiële Google cardboard 2.0 bril van Matoke voor slecht €7,- (normaal gesproken €20,-) en download de Virtual Gorilla app (Android 4.1 of iPhone 6). Stop je smartphone in het omhulsel en voor je het weet sta je zelf tussen de gorilla’s in Oeganda.

 

De app werkt het beste bij Android gebruikers maar ook iPhone 6 gebruikers kunnen de Virtual Reality ervaring goed ervaren met hun smartphone. Met de kartonnen bril van Matoke kun je middels verschillende apps ook andere Virtual Reality filmpjes bekijken. Speelplezier verzekerd!

 

cardboard-virtual-gorilla

inhetvliegtuig

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop