Zoeken:

Reizen naar Australië: Zo regel je eenvoudig het juiste visum

Australië ligt op ongeveer 22 uur vliegen en de reis naar dit land is dan ook een avontuur op zich. Net zo heftig als de reis, is misschien ook wel het klimaat. Met extremen van heet en droog, tot broeierig en tropisch. Iets aan de uitersten in dit land heeft al jarenlang een ongekende aantrekkingskracht op Nederlanders. Velen hebben het land ooit al eens bezocht of hebben het nog hoog op het wensenlijstje staan.

Van dorre vlaktes naar tropische bossen

De meeste reizigers die naar Australië gaan maken er een memorabele roadtrip van. Dat is ook niet zo moeilijk, want er zijn veel mogelijkheden om een camper of auto te huren en daarmee het avontuur aan te gaan. Er zijn routes te vinden die zo’n 10 dagen in beslag nemen, maar je kunt ook zomaar 6 weken onderweg zijn. Het hangt er natuurlijk ook vanaf in welk tempo je de reis wilt maken. 

Vanwege het wisselende klimaat kun je het landschap langzaam zien veranderen wanneer je onderweg bent. Het centrale stuk van Australië is voornamelijk droog, warm en bestaat voor het grootste deel uit woestijn. Het noordoosten van Australië staat daarentegen weer bekend om de tropische gebieden en de prachtige kustlijnen. Welke kant je ook opgaat in Australië, je treft altijd wel een bijzonder natuurfenomeen aan. 

Regel je Australië visum voor vertrek

Of je nu naar Australië gaat om een roadtrip te maken, op doorreis bent of er naartoe vliegt omdat je er graag voor langere tijd wilt rondreizen; je hebt altijd een visum nodig. Het is dan ook belangrijk om te weten dat je dit visum vóór vertrek moet aanvragen. Als je puur voor toeristische doeleinden naar Australië reist, volstaat een toeristenvisum. Met dit visum mag je maximaal 90 dagen in Australië verblijven. Er zijn daarnaast nog een aantal andere punten om rekening mee te houden: 

•     Je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
•    Het eVisitor visum is na afgifte één jaar geldig.
•     Een toeristen eVisitor visum kost €14,95 per persoon.
•     Kinderen dienen een eigen visum te hebben.
•     Je mag meerdere keren Australië verlaten en weer betreden gedurende je verblijf.
•     Het regelen van je eVisitor visum gaat eenvoudig via E-visums.nl (regel dit op tijd!)

Wat is het verschil tussen een ETA en eVisitor Visum?

Australië werkt met ETA en eVisitor visa’s. Het verschil is dat een eVisitor visum alleen aangevraagd kan worden door inwoners van landen waar Australië afspraken mee heeft gemaakt. Het eVisitor visum is feitelijk een vereenvoudigd visum dat ook nog goedkoper is dan een ETA visum. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen een eVisitor visum aanvragen. 

Let op: ben je van plan bent om langer dan 90 dagen in Australië te blijven of wil je er gaan werken? Dan heb je een ander type visum nodig dan het eVisitor visum. 

Deel dit artikel
Christiaan Rijnhart

Christiaan Rijnhart heeft een voorliefde voor snelle auto's en aviation. Wanneer er een vliegtuig over vliegt pakt hij direct de flight tracker op zijn telefoon erbij. Hij is gek op roadtrips, stedentrips en zonnige bestemmingen. Met zijn passie voor fotografie test hij graag de nieuwste gadgets uit en als gecertificeerde dronepiloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop