Zoeken:
doen in amsterdam

Gestrand op Schiphol? Dit kun je gaan doen in Amsterdam!

In alle vroegte ben je vanuit het diepe zuiden des lands naar Schiphol gereden. Je auto staat veilig geparkeerd en je bent helemaal klaar voor je reis. Eenmaal aangekomen op de luchthaven stort je wereld in. Je vlucht is vertraagd en niet zo’n beetje ook. Daar sta je dan, netjes 3 uur van tevoren met je koffer en je ticket in je hand.

Terug naar huis gaan is natuurlijk geen optie en zielig in een hoekje van Schiphol gaan zitten ook niet. Al je geld uitgeven in de tax-free winkels dan maar? Of misschien toch niet? Drop je koffers bij het bagage depot van Schiphol en pak een taxi (of de trein) naar het centrum van Amsterdam. Er is namelijk genoeg leuks te doen in onze eigen hoofdstad.

Tijd voor een borrel bij de Heineken Experience

Moet je even bijkomen van deze tegenvaller? Bezoek dan de Heineken Experience en laat je vakantie al in Nederland beginnen. In 1,5 uur kun je in dit museum namelijk de hele Heineken tour krijgen. Je leert alles over het wereldmerk Heineken en kunt zien hoe het bier gebrouwen wordt. Cultuur snuiven in eigen land dus. Op het dakterras kun je uiteraard ook zelf genieten van een biertje. Houd het uiteraard wel bij ééntje, je moet immers nog een vlucht halen.

Duik het museum in

Voorheen kon je op Schiphol Airport een kleine collectie kunstwerken uit het Rijksmuseum aanschouwen. Wegens werkzaamheden aan de Holland Boulevard is de dependance van het Rijksmuseum echter tot medio zomer 2018 gesloten. Wie wat kunst wil bekijken zal nu dus wel degelijk het vliegveld moeten verlaten. Mooi excuus om het échte Rijksmuseum in te duiken. Of wat dacht je van het van Gogh museum, Tropenmuseum, Stedelijk museum, de Hermitage, NEMO Science Museum, Scheepvaartmuseum of het Foam Fotografiemuseum? Keuze genoeg in Amsterdam!

Vaar over de Amsterdamse grachten

Iedere 20 tot 30 minuten vertrekt er in Amsterdam een rondvaartboot. Diverse rederijen bieden dit aan en vaak duurt de rondvaart niet langer dan 1 uur. Een tochtje over de grachten is dus zo gemaakt. Ideaal om de tijd te vullen en lekker ontspannen van het uitzicht te genieten. Tijdens de tocht kun je met een audio guide wat meer leren over de stad. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een privé bootje te huren.

Geniet van een heerlijke lunch

In plaats van een maaltijd aan boord, kun je nu in een goed restaurant gaan lunchen of dineren. Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel toch? In hartje Amsterdam vind je een aantal Michelin restaurants die de meest fantastische creaties serveren. Ga bijvoorbeeld een hapje eten bij Sinne* op de Centuurbaan, bij Librije’s zusje** op de Herengracht of bij Ciel Bleu** op de Ferdinand Bolstraat.

Nog wat laatste aankopen voor je vakantie

Bikini vergeten in te pakken? Zonnebril thuis laten liggen? Nog op zoek naar een mooi boek voor tijdens je lange vlucht? Dankzij die vervelende vertraging heb je nu alle tijd om nog even te shoppen. Natuurlijk kun je op het laatste moment op Schiphol nog wat dingen inslaan, maar voor unieke items en leuke cadeaus kun je beter de sfeervolle boetiekwinkels in de 9 straatjes induiken. Als je toch tijd over hebt, waarom dan niet?

Krijg je na een aantal uur te horen dat je vlucht alsnog geannuleerd wordt en je pas de volgende dag kunt vliegen? Boek dan een overnachting bij bijvoorbeeld het Westcord Fashion hotel in het centrum en duik de spa (of de rooftop bar) in. Een wellness momentje (en een cocktail) kun je op zo’n dag namelijk wel gebruiken toch?

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Meer over Nederland

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop