Zoeken:

Waar ligt er sneeuw? Dit zijn de sneeuwzekere wintersport bestemmingen!

Je bent nog nooit op wintersport geweest maar het lijkt je toch wel heel erg leuk om een keer op de latten te staan. Je hebt in Nederland de nodige voorbereidingen getroffen, hebt je foute wintertrui al in de koffer zitten en ben helemaal klaar voor je eerste skivakantie. Maar waar moet je naartoe? In ieder geval naar een plek met héél veel sneeuw. Dat spreekt voor zich. Maar waar ligt die sneeuw op dit moment?

Een prangende vraag voor veel beginnende wintersporters. Bij aankomst wil je namelijk geen groene weide aantreffen. Dat zou zonde zijn van je onlangs aangeschafte ski uitrusting. Je wilt witte pistes en besneeuwde dorpjes. Gelukkig zijn die vanaf nu makkelijk te vinden. Kijk maar mee!

Zoeken naar sneeuwzekere bestemmingen

Een tijdje terug lieten we jullie al een website zien waarmee je heel handig kon zoeken naar zonnige bestemmingen. De makers van dit innovatieve concept zijn nu weer met iets nieuws gekomen. Op Waarligtdesneeuwwel.nl kun je namelijk heel makkelijk naar sneeuwzekere bestemmingen zoeken en ze laten je zelfs de beste wintersport aanbiedingen zien. Dit alles op basis van de door jou geselecteerde maand en je reisbudget.

Bij gletsjers vind je vaak sneeuwzekere skigebieden. Maar er zijn ook winterse bestemmingen die die garantie niet bieden. Waar je zelfs met de kerstvakantie nog droge vlaktes aan kunt treffen. Het fijne van deze zoekmachine is dan ook dat je op maand kunt zoeken. Zo zie je binnen een aantal klikken dat je in november het beste naar Kaprun kunt gaan en in april nog prima kunt skiën in Les Deux Alpes.

Hoe werkt het?

Kies de periode dat jij op skivakantie wilt, kies je maximale budget en de minimale Skifactor. De Skifactor is een classificatie die is ontwikkeld om de kans op sneeuw te maximaliseren. Deze houdt onder andere rekening  met de gemiddelde hoogte van het pak sneeuw, de eventuele aanwezigheid van sneeuwkanonnen, hoeveel weken per maand een gebied geopend is en de grootte van het skigebied.

Klik vervolgens op de zoekbutton. Je ziet dan gelijk welke bestemmingen het meest geschikt zijn voor een skivakantie. Daarbij krijg je ook de vanaf prijzen voor die bestemmingen te zien en een overzicht van reisaanbieders naar die bestemmingen. Je kunt dus niet direct bij WaarLigtdeSneeuwWel.nl boeken. Zij zoeken voor jou enkel de beste opties en de goedkoopste reizen. Wel zo handig!

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop