Zoeken:
wat is een vpn verbinding

Wat is een VPN verbinding? En wat heb je eraan in het buitenland?

De vraag die het meest gesteld wordt in hotels is “wat is de WiFi code?”. Bijna niemand kan namelijk meer zonder internet op reis. Even op Google Maps kijken waar je naartoe moet, last-minute de leukste bezienswaardigheden opzoeken, ondertussen Skypen met het thuisfront en nog wat foto’s op Instagram gooien.

In heel veel hotels hoef je vaak niet eens een WiFi code in te vullen. Het internet is dan vrij toegankelijk voor alle gasten en hoewel dat vaak heel handig is (want wie onthoud die codes?!), is het ook ontzettend onveilig. Gelukkig kun je jezelf (ook op reis) beschermen met een VPN verbinding. En mocht je daar nog nooit van gehoord hebben, dan leggen we hieronder precies uit wat het is en wat de voordelen zijn.

Wat is een VPN verbinding?

Een VPN verbinding klinkt heel ingewikkeld maar het principe is eigenlijk heel simpel. De afkorting VPN staat voor ‘Virtual Private Network’ en via zo’n netwerk kun je op een versleutelde en beveiligde manier verbinding maken met het internet. Wanneer je het internet op gaat heb je namelijk een uniek IP-adres wat door kwaadwilligen misbruikt kan worden. Zeker wanneer je onbeveiligde (openbare) WiFi netwerken gebruikt. Door het IP-adres ben je namelijk traceerbaar, maar als je middels VPN verbinding maakt met het internet wordt je IP-adres versleuteld door een andere server. Je gebruikt dan als het ware het IP-adres van het VPN netwerk, waardoor jouw eigen IP-adres (en locatie) niet meer zichtbaar is.

wat is een vpn verbinding


Wat zijn de voordelen van een VPN verbinding?

Een VPN verbinding heeft meerdere voordelen. Zo ben je extra beschermd tegen hackers, je blijft anoniem omdat niemand je identiteit meer kan achterhalen én je hebt volledige vrijheid op het internet omdat je locatie niet langer bepaald kan worden. Met name dat laatste biedt veel voordelen voor reizigers.

Weleens meegemaakt dat je Uitzending Gemist, Videoland of Netflix niet kon kijken buiten Europa? Dat komt doordat deze partijen aan de hand van je IP-adres kunnen zien waar je bent. Vaak is het aanbod van digitale televisie beperkt tot een bepaalde regio. Deze geografische blokkades kun je echter doorbreken als je een VPN verbinding gebruikt. Je eigen IP-adres wordt dan afgeschermd, waardoor deze streamingdiensten niet langer weten waar je je bevind. Je kunt dan met een gerust hart Netflixen in bijvoorbeeld Thailand of Peru.

wat is een vpn verbinding


Facebooken in China? Zo kan het wél!

Met een VPN verbinding kun je ook de internetcensuur die sommige landen handhaven omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld toch gebruik maken van Google, Instagram en Facebook in China. Hoewel het in dit soort landen officieel niet toegestaan is, kan het dus wél.

Wil jij ook een veilige internetverbinding? Kijk dan eens naar de voordelen van een Nord VPN verbinding. Hiermee profiteer je van een geavanceerde beveiliging, internetvrijheid en volledige privacy.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop