Zoeken:

Met deze kleurrijke wijnpuzzels leer je alle wijnstreken uit je hoofd

Puzzelaars en wijnliefhebbers opgelet! Deze wijnpuzzels van Water & Wines wil je namelijk hebben. Tijdens het puzzelen leer je namelijk meer over al je favoriete wijnstreken. Zo reis je in gedachte weer even door de wijngaarden. Bovendien is het een perfect cadeau voor wijnliefhebbers!

Het ontstaan van Water & Wines

Water & Wines is een kleine start-up uit Zweden. Het bedrijf werd ten tijde van de pandemie in 2020 opgericht door Yamit, een sommelier uit Stockholm. Ook zij werd door de sluiting van de horeca getroffen en greep de kans aan om zich opnieuw uit te vinden. Haar passie voor wijn wilde ze blijven delen, maar dan in een iets andere vorm. Zelf zegt ze hierover: “Het meditatief puzzelen ten tijde van de pandemie inspireerde ons om onze passie voor wijn op een nieuwe manier te delen. Na een jaar hard werken was de eerste wijnpuzzel geboren. Mijn naam Yamit, betekent “kleine zee”, vandaar de naam Water & Wines”.

De puzzels die ze samen met een team van sommeliers en illustratoren heeft ontworpen zijn met veel zorg gemaakt. De legpuzzels zijn met de hand getekend en vervolgens zorgvuldig stukje voor stukje bekeken. In samenwerking met een aantal van ’s werelds beste sommeliers, streven ze ernaar om puzzels te maken die niet alledaags zijn. Mooi, goed gemaakt, maar ook informatief en inspirerend voor wijnminnende liefhebbers over de hele wereld. Met de puzzels brengt Yamit haar liefde voor wijn nu bij de mensen thuis.

Een wijnpuzzel van Frankrijk, Spanje en Italië

De eerste drie legpuzzels uit de Oude Wereld Collectie zoomen in op de meest iconische wijnlanden in de wereld: Frankrijk, Italië en Spanje. Alle wijnstreken zijn prachtig met de hand geïllustreerd en op de achterkant van de doos staan de verschillende wijnen met de bijbehorende aroma’s, die horen bij het land.

“Van ontwerp tot verpakking, we hebben ons op de kleinste details gestort. Maar we zijn nog niet klaar en zullen onze tijd en middelen blijven investeren om de lat voor de toekomst van de Water & Wines nog hoger te leggen. Wij zijn trots op onze vrouwelijke leiding en zijn vastbesloten om iets terug te geven terwijl we groeien. Voor elk verkocht item zullen we een boom planten en een donatie doen om de wereldwijde toegang tot veilig drinkwater te verbeteren. We willen puzzels maken waar je je goed bij kunt voelen.“, aldus eigenaresse Yamit.

Het zijn puzzels van 1000 stukjes met een afmeting van 48 x 68 centimeter. Elke puzzel wordt geleverd met een full-size poster van de illustratie (die je bijvoorbeeld kunt inlijsten), een doos standaard zodat je het voorbeeld goed kunt bekijken en een extra zak om alle puzzelstukjes in te bewaren. De doos heeft een zacht fluwelen coating en met het leggen van de puzzel ben je wel even zoet. Een corresponderend wijntje is het advies!

Waar zijn de wijnpuzzels te koop?

Met de educatieve puzzels van Waters & Wines verken je op een leuke en creatieve manier de wereld van wijn. Tijdens het puzzelen ontdek je de verschillende wijnstreken en doe je inspiratie op voor een volgende wijnreis naar Frankrijk, Italië of Spanje. Er wordt momenteel al gehint op nieuwe puzzels, dus je kunt je collectie na verloop van tijd bij blijven werken en zo je wijnkennis op blijven frissen.

Al met al prachtige kleurrijke puzzels waar je urenlang (misschien zelfs jarenlang) plezier van hebt, je wijnkennis mee bijspijkert, reisinpiratie op doet, de empowerment van vrouwen mee ondersteund en zelfs een steentje bijdraagt aan een groenere wereld met veilig drinkwater voor meer mensen. Meer redenen hoeven we je niet te geven toch? De puzzels van Waters & Wines kun je online bestellen voor 45 euro per stuk. Ze worden in Europa gemaakt en vanuit Zweden verzonden. Bij aanschaf van 3 puzzels is verzending naar Nederland gratis.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop