Zoeken:

Wishlist! Walvissen spotten op de Azoren

Walvissen in het wild spotten staat al heel lang op mijn bucket list en de Azoren schijnen één van de beste plekken ter wereld te zijn om deze dieren te aanschouwen! De Azoren vormen een eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan en zijn onderdeel van Portugal, al liggen ze wel ruim 1100 kilometer van het vasteland af. De archipel bestaat uit verschillende bewoonde- en onbewoonde vulkanische eilandjes. De natuur schijnt er prachtig te zijn en toeristisch is het er nog niet. Des te meer redenen voor mij om hier eens naar toe te gaan.

 

De walvissen kun je het best spotten tussen mei en oktober. De constante aanwezigheid van de potvis en de velen dolfijnen maken de Azoren tot een interessante bestemming. Ook de grillige kust lijkt zeer fotogeniek. De natuurrijke omgeving leent zich natuurlijk ook voor outdoor sports als; hiken, duiken en kanoën. Reden genoeg dus om de Azoren toe te voegen aan mijn Wishlist!

 

Update: Inmiddels ben ik naar de Azoren afgereisd om walvissen te spotten. Benieuwd naar deze unieke reis? Bekijk hier het complete verslag. Mocht je die kant op vliegen, breng dan zeker ook een bezoekje aan het adembenemende Sete Cidades.

 

De Portugese AzorenDe Portugese AzorenDe Portugese AzorenDe Portugese AzorenBron foto’s: Zoover

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Founder van inhetvliegtuig.nl en reisfanaat die al sinds 2012 haar reistips deelt. Van de mooiste design- en boutique hotels, tot de beste culinaire adresjes.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop