Zoeken:

Duiken zonder brevet, op Benidorm Island kun je vast oefenen

Duiken stond al jarenlang op mijn bucket list. Mijn PADI heb ik nog steeds niet gehaald maar anderhalve week geleden mocht ik wel voor de allereerste keer duiken in Benidorm. Ook zonder duikbrevet kun je hier namelijk tot 6 meter diep kennis maken met de Spaanse onderwaterwereld. Tijdens een speciale kennismakingsduik ervaar je hoe het is om voor de eerste keer met duikuitrusting te zwemmen. Een hele belevenis kan ik je vertellen!

 

Bij aankomst bij het Nisos Diving Centre in Benidorm begon ik het toch wel een beetje spannend te vinden. Onze duikinstructrice Jessie kwam met een lange vragenlijst aanzetten en na het tekenen van een aantal papieren onderzocht ze of we wel in staat waren om te gaan duiken. Een aantal bloggers uit onze groep mochten helaas niet mee wegens medische klachten of vanwege het feit dat ze die dag erna terug zouden vliegen. Vanwege de drukteverschillen moet je namelijk minimaal 24 uur wachten met het vliegen na het maken van een duik. Voor vertrek naar Benidorm was ik flink verkouden dus ik was even bang dat het hele feest ook voor mij niet door zou gaan. Gelukkig kon ik mijn oren gewoon klaren en was het voor mij veilig genoeg om het water in te gaan.

 

Nisos Diving Centre BenidormDuiken bij Benidorm Islandbenidorm-onderwater

Check, check, dubbelcheck

Na een uitgebreide check en de nodige veiligheidsinstructies mochten we ons eindelijk gaan omkleden. Alle spullen werden in een busje geladen en na een kort ritje kwamen we aan bij de haven van Benidorm. Met een klein bootje raasde we vervolgens over de hoge golven richting Benidorm Island. Een klein eilandje voor de kust van Benidorm.

 

Terwijl de rest van de groep ging snorkelen maakte collega-blogger Henriëtte en ik ons klaar om het water in te duiken. In het water liet onze duikinstructrice nogmaals zien hoe het allemaal werkte en aangezien Henriëtte haar PADI al in de pocket heeft was het vooral voor mij heel spannend. Jessie hielp mij dus met het zakken en checkte continu of alles wel goed ging onderwater. Ook gaf ze telkens duidelijk aan dat ik niet moest vergeten om me oren te klaren.

 

In het begin vond ik het doodeng. Het ademen door een duikmasker voelde heel onwennig aan en ik was telkens bang dat ik iets over het hoofd zag. Gelukkig raakte ik al heel snel gewend aan het ademhalen onderwater en begon ik er echt plezier in te krijgen. Hoe rustiger je blijft onderwater, hoe leuker het wordt.

 

Onderwaterwereld van BenidormDe kristalheldere zee van BenidormDuiken zonder duikbrevet in Spanje

Duiken zonder PADI

Wat heb ik genoten tijdens het duiken! Zwemmen door scholen van vissen vond ik echt heel bijzonder. Ik heb in mijn leven heel vaak gesnorkeld maar dit was voor mij echt een totaal andere beleving. Op 6 meter diepte droomde ik echt even helemaal weg en genoot ik in alle rust en stilte van alles om mij heen. Ik had niet verwacht dat je zonder PADI al zoveel van dichtbij kon aanschouwen. We zwommen tussen de rotsen door, maakte tijdens het duiken veel foto’s en keken onze ogen uit.

 

Onderweg kwamen we ontzettend veel zee-egels tegen en spotte ik twee gigantische octopussen op de bodem. Eentje keek mij zelfs recht in de ogen aan. Gelukkig had Henriëtte haar onderwatercamera bij om alles vast te leggen. Op onderstaande foto zie je hem versholen tussen de stenen liggen.

 

Octopus bij Benidorm IslandDuiken in Benidorm met NisosDuiken zonder PADI in SpanjeScuba diving certificaat

Duiken bij Nisos Benidorm

Na afloop van deze kennismakingsduik kreeg ik nog een mooi certificaat mee naar huis als souvenir. Na een bijzonder middagje scuba diving ben ik nog meer vastberaden dan ooit om mijn PADI te gaan halen. De zee bij Benidorm is kristalhelder en er is genoeg te zien. Onze duikinstructrice Jessie sprak heel goed engels, legde alles goed uit en gaf mij een heel veilig gevoel. Ik kan het iedereen die nog nooit heeft gedoken dan ook van harte aanbevelen om eens bij Nisos in Benidorm te gaan proefduiken. Mocht je in de buurt zijn, een dergelijke kennismakingsduik kost €65,-. Je kunt er ook je PADI halen en ervaren duikers kunnen er professionele duik equipment huren.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Meer over Spanje

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop