Zoeken:
 

Slovenië

Groen en ongerept

Reisinformatie Slovenië

Slovenië is misschien wel de meest verrassende bestemming in Europa. Het land wordt langzaamaan door steeds meer reizigers ontdekt en dat is niet voor niets. Je vindt er prachtige watervallen, kraakheldere meren en meer dan 10.000 grotten. Het is de outdoor bestemming bij uitstek voor iedereen die van hiken houdt.

Veelgestelde vragen:

Waar kan ik het beste een vliegticket naar Slovenië boeken?

De vliegtijd van Amsterdam naar Ljubljana bedraagt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket? Vlieg dan naar Venetië en rijd vanuit daar naar Slovenië. Met een beetje geluk boek je al een retourvlucht voor 65 euro. Op Skyscanner kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets vergelijken. Benieuwd naar het geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van vliegtickets.

Waar vind ik de beste en mooiste hotels in Slovenië?

In Slovenië zijn we alvast voor je op jacht gegaan en hieronder vind je onze persoonlijke reviews van een aantal hotels. Niet gevonden wat je zocht? Luxe design- en boutique hotels kun je gemakkelijk vinden en boeken bij Booking.com. Zij bieden namelijk altijd de laagste prijs op het moment van boeken. Filter op 4- en 5-sterrenhotels om het het kaf van het koren te scheiden. Bekijk kritisch de foto’s, lees de beoordelingen en verken op de kaart de omgeving. Speel met de data om de tarieven te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de perfecte accommodatie in Slovenië!

Artikelen over Slovenië

Al onze tips en tricks voor Slovenië!

Reisgidsen voor Slovenië

Onze tips voor Slovenië heb je natuurlijk al lang genoteerd in je notitieboekje. Toch? Want soms wil je op reis gewoon even offline zijn. Ook een old-school reisgids kan tijdens een rondreis door Slovenië goed van pas komen. Lekker bladeren en leuke bezienswaardigheden markeren. Dit zijn onze persoonlijke favorieten:

Hotels in Slovenië

Deze hotels hebben we alvast voor je getest!

Handig om te weten

Praktische reisinformatie voor Slovenië

Met de auto

De auto is het beste vervoersmiddel in Slovenië. De wegen zijn goed onderhouden en binnen een paar uur kun je iedere uithoek van het land bereiken. Je hebt wel een tolvignet nodig. Je kunt een vignet voor een week of een maand aanschaffen. Deze zijn te koop bij tankstations en supermarkten.

 

Fooi geven

Het geven van ongeveer 10% fooi is heel gebruikelijk in Slovenië. In horeca gelegenheden rekenen ze namelijk geen service fee. Wel zo netjes dus om een kleine fooi te geven als de service goed is. Bij kleine bedragen kun je het totaalbedrag eventueel een klein beetje naar boven afronden.

 

Klimaat

Slovenië heeft een gematigd landklimaat met aan de kust een medditerraan klimaat. In de zomer lopen de temperaturen vaak op tot boven de 25 graden. In de winter kan het met een gemiddelde temperatuur van 2 graden behoorlijk koud zijn. De Julische Alpen zijn in de winter een populaire skibestemming.

Geldzaken

De Slovenen betalen gewoon met de Euro. Ze hebben hier zelfs een officiële 3 euro munt. Je ziet hem niet vaak en ook voor de locals blijft het iets bijzonders, maar als je hem ergens vindt is het een mooi souvenir wat je zeker moet koesteren.

 

Visum of vaccinaties nodig?

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Ook hoef je geen inentingen te hebben voor een bezoek aan dit land. Je kunt dus met een gerust hart die kant op vliegen. Controleer van tevoren wel even of je identiteitskaart of paspoort niet binnenkort verloopt.

 

Officiële taal

Sloveens is de officiele taal maar over het algemeen kom je ook een heel eind met Duits en Engels. De Slovenen krijgen op jonge leeftijd al Duitse en Engels les en spreken dan ook een aardig woordje over de grens. In sommige gebieden spreekt men ook goed Italiaans, Kroatisch of Hongaars.