Zoeken:
 

Duitsland

Land van feesten, folklore en festivals

Reisinformatie Duitsland

Soms is er dichtbij ook verrassend veel te ontdekken. Zeker in Duitsland! Maak een roadtrip langs de mooiste natuurgebieden of reis met de trein naar hippe steden als; Hamburg, Frankfurt, Keulen, Hannover en Berlijn. Perfect voor een korte stedentrip maar ook erg leuk tijdens de feestdagen.

Veelgestelde vragen:

Met het vliegtuig, de auto of trein naar Duitsland?

Veel plekken in Duitsland zijn goed te bereiken met de auto of trein. Wil je toch liever vliegen naar een stad als Berlijn of München? Op Skyscanner kun je gemakkelijk tickets vergelijken van verschillende airlines. Ook kun je heel eenvoudig een prijsalarm instellen zodat je automatisch bericht krijgt als de prijzen dalen. Zo weet je zeker dat je profiteert van de meest scherpe aanbieding. Benieuwd naar het ultieme geheim van goedkope vliegtickets scoren? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van vliegtickets.

Waar vind ik de beste en mooiste hotels in Duitsland?

In Duitsland zijn we alvast voor je op jacht gegaan en hieronder vind je onze persoonlijke reviews van een aantal hotels. Niet gevonden wat je zocht? Luxe design- en boutique hotels kun je gemakkelijk vinden en boeken bij Booking.com. Zij bieden namelijk altijd de laagste prijs op het moment van boeken. Filter op 4- en 5-sterrenhotels om het het kaf van het koren te scheiden. Bekijk kritisch de foto’s, lees de beoordelingen en verken op de kaart de omgeving. Speel met de data om de tarieven te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de perfecte accommodatie in Duitsland!

Artikelen over Duitsland

Al onze tips en tricks voor Duitsland!

Reisgidsen voor Duitsland

Onze tips voor Duitsland heb je natuurlijk al lang genoteerd in je notitieboekje. Toch? Want soms wil je op reis gewoon even offline zijn. Ook een old-school reisgids kan tijdens een rondreis door Duitsland goed van pas komen. Lekker bladeren en leuke bezienswaardigheden markeren. Dit zijn onze persoonlijke favorieten:

Hotels in Duitsland

Deze hotels hebben we alvast voor je getest!

Handig om te weten

Praktische reisinformatie voor Duitsland

Met de auto door Duitsland

De auto is het beste vervoersmiddel in Duitsland. Benzine is er vaak goedkoper en op de meeste Duitse snelwegen is er geen snelheidslimiet. Houd wel rekening met wegwerkzaamheden en auto’s die je vaak met flinke vaart willen passeren.

 

Milieustickers

In sommige delen van Duitsland vind je Umweltzones. Deze milieuzones vind je veelal in steden en hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden met een milieusticker. Dit geldt bijvoorbeeld voor grote steden als Berlijn, Hamburg en Keulen. Bekijk hier alle Duitse Umweltzones. De milieustickers zijn bij de meeste tankstations langs de snelweg te koop.

 

Fooi geven

Fooi geven, het blijft lastig in het buitenland. Want wat is nu de standaard? In Duitsland is het in restaurants en taxi’s gebruikelijk om 5-10% fooi over de totale rekening te geven, vergelijkbaar met Nederland. Bij kleine bedragen kun je het bedrag ook gewoon een klein beetje naar boven afronden.

Water uit de kraan drinken

Kraanwater kun je in Duitsland veilig drinken. Inentingen zijn niet nodig maar als je van maart tot november langer dan vier weken door bosrijke gebieden wilt trekken wordt een vaccinatie tegen tekenencefalitis aangeraden.

 

Duitse feestdagen

Tijdens feestdagen zijn de winkels in Duitsland gesloten. De meeste musea zijn echter wel geopend, behalve op 24 december en 31 december. Houd er rekening mee dat de Dag van de Arbeid (1 mei) en Dag van de Duitse Eenheid (3 oktober) officiële feestdagen zijn. Daarnaast kent Duitsland nog veel regionale feestdagen.

 

Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland is de koning van de kerstmarkten. Vrijwel iedere stad wordt rondom kerst omgetoverd tot een winter wonderland spektakel. In Frankfurt vind je ieder jaar de hoogste kerstboom maar ook de kerstmarkten in Aken, Düsseldorf, Keulen, Hamburg en Berlijn zijn ongekend populair.