Zoeken:

Hotel 1898 The Post | Bijzonder overnachten in een oud postgebouw in Gent

Gent is een levendige, gezellige stad waar je heerlijk kunt genieten van het goede Belgische leven. Wandel langs rivier de Leie met z’n statige gebouwen, geniet van een pintje op de Korenmarkt of bezoek één van de vele prachtige monumentale panden die de stad rijk is. Gent heeft meer dan genoeg te bieden voor een lang weekendje weg. Bij een bourgondisch stedentrip hoort een goed hotel en daarvoor ben je bij hotel The Post 1898 aan het goede adres. Dit nieuwe boutique hotel is gevestigd in een oud postgebouw en ligt aan de Korenmarkt in het hart van de stad. Benieuwd hoe dit getransformeerde hotel er van binnen uitziet? Wij hebben het hotel voor je onder de loep genomen.

➞ Lees ook: 12 x Zomerse hotspots in Gent
➞ Lees ook: Winters genieten in Gent

Hotel 1898 The Post: Van oud postgebouw naar hotel

De Korenmarkt in Gent is gevuld met prachtige oude gebouwen die allen een eigen functie hadden. Eén van de grootste en meest opvallende gebouwen, is het pand waar nu hotel The Post 1898 in gevestigd is. Het pand is oorspronkelijk gebouwd als postkantoor en werd in 1910 in gebruik genomen. in 1998 verliet de Regie de Posterijen het pand weer en in 2017 heeft het hotel zijn intrek genomen op de destijds lege bovenverdiepingen. 

De stijl en aankleding van het hotel is bijna een ode aan het gebouw in de tijd dat het nog dienstdeed als postkantoor. Overal in het hotel zijn items zoals boeken, kaarten, enveloppen en chique pennen te vinden die je doen denken aan een oud postkantoor. Leuk detail is dat de kamers zijn verdeeld in categorieën als ‘The Envelope’, ‘The Postcard’, The Letter’ en ‘The Stamp’. Dit slaat ook weer op de grootte van de kamer waarbij ‘The Stamp’ vanzelfsprekend de kleinste is. 

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Mocht je iets via deze links aanschaffen, dan ontvangen wij een kleine commissie – wat jou niets extra’s kost! Een win-win situatie en zo houden we deze site vrij van banners en advertenties.

Bijzonder overnachten in Gent met fantastisch uitzicht

Tijdens ons verblijf verbleven wij in de duplex ‘Postcard’ kamer met uitzicht over de Korenmarkt. Op de begane grond bevindt zich het slaapgedeelte met een kingsize bed, een compact bureau en een prachtige mini-bar met allerlei luxe dranken. Er liggen zelfs citroenen en jeneverbessen klaar om je eigen gin en tonic geheel naar wens op smaak te brengen. 

Wat direct opvalt zijn de gigantisch ramen die voor veel licht in de ruimte zorgen. Ze bieden je daarnaast een prachtig uitzicht over de Korenmarkt of over de rivier. Verder vind je op de begane grond nog een toilet en een halletje om je bagage te stalen. Op de bovenste verdieping vind je de douche en de wastafel. 

 Check prijzen en beschikbaarheid

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de Postcard Duplexkamer, die uitzicht hebben op de Korenmarkt. 

Een luxe hotel in het centrum van Gent

Via een trap begeef je je naar de eerste verdieping waar de wastafel en een riante douche zich bevinden. Ondanks dat een wastafel en douche de basics van een hotelkamer zijn, is ook hier weer met veel zorg gekeken naar het design. De gebruikte materialen zijn prachtig en alles voelt luxe aan. Het bijzondere van deze verdieping is dat je vanaf het balkon naar beneden de ruimte in kijkt. De hoogte van de kamer is ook vanuit dit standpunt indrukwekkend. 

Ondanks dat de oppervlakte van de kamer niet heel groot is, voelt het door de hoogte en grote raampartijen erg ruimtelijk aan. Er is wat dat betreft slim gebruik gemaakt van de ruimte en de de indeling van de kamers werkt goed. Minpuntje aan deze duplex kamer is dat je voor ieder kopje water of om je handen te wassen naar boven moet. Vooral ’s nachts met weinig licht kan dit even lastig zijn. De gescheiden toiletruimte vind je wel op de begane grond. 

The Cobbler Bar; Voor de beste cocktails van Gent

Het kroonjuweel van het hotel is de chique en populaire cocktailbar genaamd; The Cobbler. De bar is tegelijk met het hotel geopend en heeft sinds de opening een goede reputatie in Gent en omgeving opgebouwd. Overdag heb je vanuit de bar een uniek uitzicht over de rivier en de Graslei en ’s avonds geniet je van de heerlijke sfeer en het haardvuur. Het uitgebreide cocktailmenu is eveneens bijzonder en bevat mixjes genaamd ‘Smoky Banapple’ en ‘The Sidecarpet’. 

De klassieke, bijna mysterieuze setting geven je het gevoel op een bijzondere plek te zijn. De wanden zijn gevuld met statige schilderijen, verspreid in de ruimte staan comfortabele zitjes en de bijzondere antieke spullen nemen je mee terug in de tijd. De cocktails zijn met een prijskaartje van €15,- per stuk wat aan de prijzige kant, maar voor een cocktailbar van dit niveau is dat niet heel schokkend. Smakelijk en bijzonder zijn ze zeer zeker! Mocht je na een paar cocktail trouwens trek krijgen; ze hebben ook een riant aanbod aan snacks en hartige bites.

Gasten die in het hotel verblijven kunnen ’s ochtends ontbijten in de Cobbler bar, waar de cocktails worden verruild voor warme croissants en versgebakken eitjes. 

 Check prijzen en beschikbaarheid

Een nachtelijke borrel in de Honesty Bar

Een van de leukste verrassingen van het hotel vind je in een klein nisje. De knusse Honesty Bar ligt verstopt in een torentje tussen twee vleugels van het oude gebouw. Het is de perfecte plek om te genieten van een borrel, goed gezelschap en van het fraaie uitzicht op de Korenmarkt. In de tijd dat wij er waren hadden we iedere avond de bar voor ons zelf en konden we onder het genot van een borreltje door alle prachtige boeken heen bladeren.

Wat de Honesty Bar zo leuk maakt, is dat het (zoals de naam al zegt) om eerlijkheid en vertrouwen gaat. Je kunt namelijk pakken wat je wilt en de hele avond in alle rust genieten van heerlijke drankjes. Daar staat tegenover dat je zelf op een kaartje bijhoudt wat je genomen hebt. Dit briefje dien je na het borrelen in een speciale brievenbus te stoppen, welke door het personeel dagelijks geleegd wordt. Aan het einde van je verblijf reken je pas af. 

Gent City Card

Wil je veel van Gent zien en ben je van plan een aantal musea te gaan bezoeken? Met een all-in CityCard heb je toegang tot alle bezienswaardigheden en musea in Gent en kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. De kaart is voor 48 en 72 uur verkrijgbaar. Hiermee kun je een hoop geld tijdens een stedentrip Gent besparen!

Wist je dat…

Je vanuit Nederland razendsnel met de trein naar Gent kunt reizen? Laat je auto dus een keer thuis en reis met NS International in 1e klas naar je eindbestemming. Comfortabel, snel én beter voor het milieu!

Alle tips voor België ➞
Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.



Meer over België

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop