Zoeken:

Gek op Pad Thai? Bij deze luxe Cooking School in Bangkok leer je écht Thais koken!

Thaise kip in Pandanbladeren, Poh Pia Tod spring rolls of een lekker portie Pad Thai. Ik ben gek op de Thaise keuken! Helaas ben ik wel een keukenprinses met twee linkerhanden dus verder dan het bereiden van een Knorr wereldgerecht komt het vaak niet.

 

Een kookcursus in Bangkok

Toen ik hoorde dat we in Bangkok deel gingen nemen aan een kookcursus bij de Baipai Thai Cooking School, was ik zowel enthousiast als zenuwachtig tegelijk. De laatste keer dat ik een kookcursus volgde was in Nederland tijdens een bedrijfsuitje en dat verliep alles behalve vlekkeloos. Iets met het vlam vatten van een keukenrol en het gehele restaurant bijna in brand steken. Afijn, nieuwe ronde, nieuwe kansen. En zolang er een brandblusser in de buurt staat komt het vast wel goed dacht ik…

 

De Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in Bangkok

Inkopen doen bij de Otoko markt in Bangkok

Voor lekker Thaise maaltijden heb je natuurlijke goede en verse producten nodig. We begonnen de dag dan ook met het doen van boodschappen op de Otoko markt in Bangkok. Een grote markt waar vooral locals hun inkopen doen.

 

Een van de koks van de Baipai Thai Cooking School stond ons al op te wachten met een boodschappenmandje. Tijd om alle geuren, kleuren en smaken in ons op te nemen. We maken een wandeling over de markt en proeven hier en daar van alle verse vruchten en groenten. We krijgen uitleg over de vele producten die ze op deze markt verkopen en leren meer over de verschillende kruiden en specerijen die veel in de Thaise keuken gebruikt worden.

 

De Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in Bangkok

Thais koken met verse producten van de markt

In Thailand is het gebruikelijk dat je boodschappen doet voor de dag zelf. Ook wij koken deze middag met verse producten. Doordat je samen met een professionele kok over de markt loopt, leer je veel over de producten en de Thaise manier van bereiden. Handig voor als je de gerechten later in Nederland wilt maken en in de Toko op zoek moet gaan naar de juiste producten.

 

Ik vond het zelf erg leuk om over de markt te struinen en te zien hoe de lokale bevolking hier hun inkopen doet. Er kwamen ook exotische producten voorbij waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Bij een klein kraampje met geïmporteerde Chinese spullen vond ik ook Kit Kats in Wasabi smaak! Een culinaire ontdekkingstocht dus!

 

De Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in BangkokDe Otoko markt in Bangkok

De Baipai Thai Cooking School in Bangkok

Na ons bezoekje aan de markt waren we klaar voor onze Thaise kookcursus. We hadden alle ingrediënten verzameld en konden nu lekker in de weer gaan met potten, pannen en verse producten.

 

Bij binnenkomst krijgen we een kopje verse gemberthee, een schort en een mapje met receptkaarten dat we later mee naar huis mogen nemen. Na het wassen van onze handen kon het koken beginnen.

 

De Baipai Thai Cooking School is behoorlijk groots en professioneel opgezet. De semi-overdekte werkruimtes grenzen aan een prachtige tuin met vijver en het pand is erg sfeervol dankzij alle koloniale accenten. De kookeilanden zien er verzorgd en hygiënisch uit en zijn allemaal uitgerust met professioneel kookgerei.

 

Baipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in Bangkok

Kooklessen in Bangkok die voor iedereen leuk zijn

Onze kok Jit legt aan het begin van de les uit met welke producten we die middag gaan werken en hoe we ze gaan verwerken in de verschillende gerechten. We nemen de recepten voor die dag samen door en nemen daarna plaats aan een groot kookeiland. Samen met Kokkin Puu starten we met het snijden van alle groentes en het mengen van de verschillende ingrediënten.

 

Alles wordt in goed verstaanbaar Engels uitgelegd en is er voldoende ruimte voor vragen. Na de duidelijke instructies van Puu is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met de door mij zorgvuldig gesneden ingrediënten, neem ik plaats achter mijn eigen kookeiland. Iedereen is ondertussen druk bezig met het bakken, braden en frituren van de verschillende Thaise hapjes. Er wordt met uiterst veel concentratie geroerd in pannen, kip wordt gesneden en de kruiden worden naar smaak toegevoegd.

 

Van al deze heerlijke geuren krijg je honger en dus eten we na het bereiden van de recepten, onze zelfgemaakte gerechten op in de tuin.

 

Baipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in Bangkok

Thaise gerechten die je tijdens een kookworkshop maakt

Wonder boven wonder krijg ik het voor elkaar om aan het einde van deze intensieve kookworkshop, een drietal smakelijk uitziende gerechten op tafel te zetten. Er zijn geen gewonden gevallen en alles smaakte heerlijk!

 

Uiteindelijk maakte ik de volgende Thaise gerechten:

 

  • Golden Bags (Toong Thong) – Gefrituurde hapjes met varkensvlees
  • Hot and Sour Prawn Soup (Tom Yum Goong) – Pittige garnalensoep
  • Green Curry Paste (Nam Prik Gaeng Khiaw Waan) – Groene currypasta voor bij het kipgerecht
  • Green Curry with Chicken (Gang Keaw Waan Kai) – Groene curry met kip

 

Het resultaat overtrof mijn eigen verwachtingen. Zie hieronder het resultaat!

 

Baipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in BangkokBaipai Thai Cooking School in Bangkok

Baipai Thai Cooking School in Bangkok

Zelf deelnemen aan deze kookworkshop in Bangkok?

Vlieg je binnenkort naar Bangkok en wil je ook graag een bezoekje brengen aan de Baipai Thai Cooking School? Het volgen van een kookworkshop kost 2200 baht (omgerekend ± €54,-). Transfer van/naar je hotel in Bangkok is inclusief. Ook bezoek je samen met de kok de Otoko markt en krijg je een mapje vol recepten mee naar huis.

 

Na een middagje koken weet ik zeker dat je deze heerlijke Thaise gerechten ook zelf thuis op tafel kan zetten! Kin Khao!

 

Extra reistips voor Thailand

Goedkoop vliegen naar Thailand? Op Skyscanner.nl kun je gemakkelijk tickets vergelijken van verschillende airlines. Ook kun je heel eenvoudig een prijsalarm instellen zodat je automatisch bericht krijgt als de prijzen dalen. Zo weet je zeker dat je profiteert van de beste aanbieding.

 

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Thailand of ben je op zoek naar andere leuke excursies, restaurants, hotels en hippe hotspots in Bangkok? Bekijk dan de Thailand travel guide voor alle tips.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Meer over Thailand

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop