Zoeken:
Beste Kerstmarkten in Duitsland 2022 - 2023

22 x De mooiste én leukste Kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland zijn ieder jaar een groot spektakel. Onze oosterburen zijn namelijk gek op kerst en grijpen iedere gelegenheid aan voor een gezellig feestje. Daarom worden de eerste kerstmarkten begin november al geopend. De kraampjes staan dan vol met warme Glühwein, berlinerbollen en broodjes bratwurst. Maar wat is de beste kerstmarkt van Duitsland 2022? Wat is de mooiste kerstmarkt van Duitsland en welke gezellige kerstmarkten in Duitsland zijn perfect voor een dagje weg of voor een korte stedentrip? Wij zochten het uit en hebben de leukste kerstmarkten in Duitsland alvast voor je verzameld.

Welke kerstmarkt in Duitsland moet je in 2022 bezoeken?

Van de sfeervolle kerstmarkt in Düsseldorf tot de talloze kerstmarkten in Berlijn. Overal in Duitsland vind je rond de feestdagen kerstmarkten. In de ene stad vind je de grootste kerstboom van Duitsland, in de andere de mooist versierde straten. Of je nu een stedentrip met kerst wilt boeken of gewoon een dagje over de grens wil, iedere kerstmarkt in Duitsland heeft zo zijn eigen unieke highlights en festiviteiten. En niet alle kerstmarkten openen op dezelfde datum, dus vaak is het ook nog wat uitpluiswerk om te zien waar het feest al is losgebarsten. Wij hebben daarom het meeste werk voor je gedaan en met onderstaande lijst ga je deze kerst goed voorbereid naar de leukste kerstmarkten van Duitsland. Doe er je voordeel mee!

Kerstmarkt Dusseldorf Duitsland

1. Kerstmarkt Düsseldorf 2022

De populairste kerstmarkt onder Nederlanders

Deze stad ligt niet zover van de Nederlandse grens af en daarom bezoeken een hoop Nederlanders de gezellige kerstmarkt in Düsseldorf. Hier pakken ze flink uit en versieren ze zo’n beetje iedere hoek van het centrum. Het is dan ook een hele sfeervolle stad om kerstinkopen te doen. Loop over de Königsallee langs de chique winkels die prachtig gedecoreerd zijn en waan je hier met kerst in een wereldstad.

Geopend: 17 november t/m 30 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 20:00 uur (vrij + za tot 21 uur)
Aanbevolen hotel: Hyatt House Düsseldorf

Kerstmarkt in de winter

2. Kerstmarkt Oberhausen 2022

Overdekt en ideaal voor kerstinkopen

Regent of sneeuwt het buiten en is het te koud om een kerstmarkt te bezoeken? Op een uurtje rijden van de grens ligt Oberhausen en hier vind je een van de grootste winkelcentra van Europa: CentrO. Ieder jaar wordt deze gigantische indoor mall prachtig versierd en buiten vind je een kerstmarkt met honderden kraampjes. Parkeren is gratis en afhankelijk van het weer kun je ter plekke bepalen of je liever binnen of buiten blijft.

Geopend: 11 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 12:00 – 20:00 uur (za + zo tot 22 uur)
Aanbevolen hotel: Hotel Schmachtendorf Oberhausen

Eten en drinken Kerst Duitsland

3. Kerstmarkt Münster 2022

5 kerstmarkten met meer dan 300 kramen

Op de verschillende kerstmarkten in Münster staan ieder jaar meer dan 300 kraampjes. Bezoek het kerstdorp bij de Kiepenkerl en wandel over de prachtige Prinzipalmarkt. De fraaie puntgevelhuizen zijn hier ieder jaar feestelijk gedecoreerd. Aan de voet van de St. Lamberti kerk vind je bovendien een mooie kerstmarkt met blauwe kerstkraampjes en eetstalletjes, die samen de lichtjesmarkt vormen.

Geopend: 21 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 20:00 uur (vrij + za tot 21 uur)
Aanbevolen hotel: Mauritzhof Hotel Münster

Kerstmarkt Keulen

4. Kerstmarkt Keulen 2022

Sfeervol genieten onder de Kathedraal

De kerstmarkt in Keulen is erg fotogeniek en een waar fenomeen. In de oude stad vind je maar liefst 6 verschillende kerstmarkten. Een bezoekje aan de imposante kathedraal mag tijdens een stedentrip natuurlijk niet ontbreken, maar daaromheen kun je genieten van typisch Duitse lekkernijen en een warm glas glühwein met kaneel. Bezoek ook de kerstmarkt aan het water, die vlak naast het chocolademuseum ligt.

Geopend: 18 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 21:00 uur
Aanbevolen hotel: Excelsior Hotel Ernst am Dom Köln

Duitse kerstmarkten

5. Kerstmarkt Aken 2022

Kleine kerstmarkt met een knusse sfeer

De kerstmarkt in Aken is niet heel groot maar misschien daarom juist wel zo sfeervol en charmant. De meeste Nederlanders kennen het ook als de traditionele kerstmarkt in Aachen, die vooral leuk is voor een dagje uit met het gezin. Bezoek de tientallen kraampjes, schud handjes met de kerstman, drink een warme kop chocolademelk en verdwaal in de pittoreske straatjes rond het bekende Marktplatz.

Geopend: 18 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 21:00 uur
Aanbevolen hotel: Innside by Melia Aachen

Essen Kerstmarkt Duitsland

6. Kerstmarkt Essen 2022

Een wereldreis langs multiculturele kerstkramen

Essen ligt niet ver van Oberhausen af dus in principe zou je een bezoekje aan beide kerstmarkten kunnen combineren. Al is er in Essen genoeg te doen om je de hele dag te vermaken. Net als Oberhausen is Essen namelijk een echte shopstad met maar liefst 700 winkels. In het centrum vind je multiculturele kraampjes met lekkere wereldgerechten, een middeleeuwse kerstmarkt en een van de grootste kerstbomen in Duitsland.

Geopend: 12 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 21:00 uur (vrij + za tot 22 uur)
Aanbevolen hotel: NH Hotel Essen

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Kerstmarkt Kleve Duitsland

7. Kerstmarkt Kleve 2022

Schilderachtige kerstmarkt in een park

Vlak over de grens bij Nijmegen ligt Kleve. Normaal gesproken een populair stadje voor Nederlanders die op zoek zijn naar goedkope benzine. In tegenstelling tot veel andere kerstmarkten, vindt de kerstmarkt in Kleve niet plaats in het centrum, maar in een schilderachtig park. Het Prins Maurits van Nassau park wordt in de winter versierd met duizenden lichtjes en er vinden diverse muziekoptredens plaats.

Geopend: 25 november t/m 4 december 2022
Openingstijden: 15:00 – 21:00 uur (za + zo vanaf 12:00 uur)
Aanbevolen hotel: The Rilano Hotel Kleve

Kerstmarkt Bremen 2022

8. Kerstmarkt Bremen 2022

Romantische kerstmarkt langs de haven

In Bremen vind je langs de haven de sfeervolle Schlachte- Zauber kerstmarkt. Deze kerstmarkt wordt beschouwd als een van de mooiste kerstmarkten in Duitsland, mede dankzij de bijzondere setting. De bomen langs de haven zijn ieder jaar prachtig verlicht en ook de boten in water worden feestelijk gedecoreerd. Met ruim 180 kraampjes is er tijdens de koude winterdagen genoeg te zien, proeven en beleven.

Geopend: 21 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 14:00 – 21:00 uur (za + zo vanaf 12:00 uur)
Aanbevolen hotel: Steigenberger Hotel Bremen

Kerstmarkt in Dortmund

9. Kerstmarkt Dortmund 2022

Kerstmarkt met live optredens van Duitse artiesten

Op de kerstmarkt in Dortmund kom je gek genoeg nog niet zoveel Nederlanders tegen. Wellicht heeft het te maken met de vele live optredens van Duitse artiesten die er ieder jaar plaatsvinden. Dit maakt de kerstmarkt in Dortmund extra spectaculair, maar vooral populair bij onze Oosterburen. Dompel je dit jaar dus onder in de Duitse cultuur en bezoek voor de verandering de kerstmarkt in Dortmund.

Geopend: 17 november t/m 30 december 2022
Openingstijden: 10:00 – 21:00 uur (zo vanaf 12:00 uur, vr + za tot 22:00 uur)
Aanbevolen hotel: Coffee Fellows Hotel Dortmund

Kerstmarkt in Berlijn

10. Kerstmarkt Berlijn 2022

De perfecte Duitse stad voor een korte kerstreis

De kerstmarkten in Berlijn liggen verspreid door de stad. Ieder district heeft zijn eigen festiviteiten. De grootste kerstmarkten vind je op de Gendarmenmarkt en bij de Gedachtniskirche. Ook op Potsdamer Platz en Alexanderplatz staan kerstkraampjes met lekkere hapjes en drankjes. Berlijn bruist het hele jaar door maar is extra leuk voor een stedentrip met kerst. Ga ook zeker kerstshoppen in Berlijn!

Geopend: 21 november 2022 t/m 1 januari 2023
Openingstijden: 11:00 – 22:00 uur
Aanbevolen hotel: 25hours Hotel / Adlon Kempinski Hotel

Kerstmarkt Hamburg Duitsland

11. Kerstmarkt Hamburg 2022

Struin over meer dan 15 kerstmarkten

Hamburg telt maar liefst 15 kerstmarkten. Recht voor het stadhuis vind je de grootste kerstmarkt van de stad. Deze is gevuld met enorme kerstbomen en alle gebouwen in de directe omgeving zijn versierd met sfeervolle lampjes. Een bezoek aan deze kerstmarkt staat garant voor een heerlijke, gezellige en knusse ervaring. Leuke bijkomstigheid is dat drie maal per dag de kerstman komt overvliegen.

Geopend: 22 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 21:00 uur (vr + za tot 22:00 uur)
Aanbevolen hotel: 25hours Hafencity Hotel

Kerstmarkt in Leer 2022

12. Kerstmarkt Leer 2022

Gezellige kerstmarkt op de grens met Groningen

De Nedersaksische stad Leer is mede dankzij de gunstige locatie, al vele jaren een populaire kerstbestemming bij Nederlanders. De kerstmarkt wordt gedeeltelijk langs het water opgetogen en de aangemeerde boten zijn ieder jaar rijkelijk versierd met lichtjes. Om het af te maken is er in Leer een prachtige kerstboom te vinden waar welgeteld ruim 45.000 lampjes in hangen. Ook leuk voor al je kerstinkopen!

Geopend: 21 november t/m 30 december 2022
Openingstijden: Openingstijden voor 2022 nog onbekend
Aanbevolen hotel: Fiver Rooms Hotel Leer

Kerstmarkt Frankfurt 2018

13. Kerstmarkt Frankfurt 2022

De oudste kerstmarkt ter wereld

In Frankfurt vind je de oudste kerstmarkt ter wereld. Het is tevens een van de grootste kerstmarkten in Duitsland en je kunt er gerust meerdere dagen rondstruinen. Meer dan 240 kraampjes slingeren door de binnenstad heen. De oorsprong van de Frankfurtse kerstmarkt gaat terug tot 1393 en tegenover het centrale plein met met oude vakwerkhuizen staat de hoogste kerstboom van Duitsland.

Geopend: 21 november t/m 22 december 2022
Openingstijden: 10:00 – 21:00 uur (zo vanaf 11:00 uur)
Aanbevolen hotel: Capri by Fraser Hotel Frankfurt

Kerstmarkten in Duitsland

14. Kerstmarkt Cochem 2022

Kerst langs de Moezel

Cochem is een idyllische stad langs de Moezel rivier en wordt rond de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtige plaats. Het kasteel van Cochem, dat op een heuvel ligt, zorgt voor iets extra magisch. Op het centrale plein van Cochem vind je veel kerstkraampjes en op 14 en 15 december wordt tussen 13:00 en 18:00 uur bij de burcht het kerstverhaal met echte dieren nagespeeld. Dit noemen ze de Burgweinacht.

Geopend: 25 november t/m 18 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 19:00 uur (vr + za tot 20:00 uur)
Aanbevolen hotel: Hotel Villa Vinum Cochem

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Kerstmarkt Hannover 2018

15. Kerstmarkt Hannover 2022

Sprookjesachtige kerstmarkt met een Fins tintje

In de binnenstad van Hannover vind je een typisch Duitse kerstmarkt. Gezellige lichtjes, de fijne geur van warme Glühwein en de kerstmuziek zorgen voor een fijne sfeer tijdens de donkere dagen. De kerstmarkt in Hannover bestaat uit ongeveer 170 kraampjes en er is genoeg te zien en te doen. Leuk is ook het Finse kerstdorp in Hannover, waar je in een echte Sami-tent kan genieten van typisch Finse specialiteiten.

Geopend: 23 november t/m 22 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 21:00 uur
Aanbevolen hotel: Sheraton Hannover Pelikan Hotel

Kerstmarkt München 2022

16. Kerstmarkt München 2022

Stad van feest en bier

München is vooral bekend van het Oktoberfest maar ook tijdens de kerstdagen wordt er serieus feest gevierd. De bierhallen waar het Oktoberfest georganiseerd wordt, worden in de wintermaanden omgetoverd tot kerstmarkt. Heerlijk warm en grotendeels overdekt. De bekendste kerstmarkt is de Chriskindlmarkt waar ruim 140 kraampjes staan. Ook het Wintertollwoodfestival is leuk voor een bezoekje.

Geopend: 21 november t/m 24 december 2022
Openingstijden: 10:00 – 21:00 uur (zo tot 20:00 uur)
Aanbevolen hotel: Rocco Forte The Charles Hotel München

Kerstmarkten Duitsland Nürnberg 2022

17. Kerstmarkt Nürnberg 2022

Drukbezocht en leuk voor het hele gezin

De kerstmarkt van Nürnberg behoort tot de populairste kerstmarkten van Duitsland. Jaarlijks bezoeken ruim 2 miljoen bezoekers de stad en vaak zijn de hotels al lang van tevoren volgeboekt. Voor gezelligheid en goed eten ben je in Neurenberg namelijk aan het juiste adres. Voor kinderen wordt er ook het speciale ’Nürnberger KinderWeihnacht’ georganiseerd.

Geopend: 25 november t/m 24 december 2022
Openingstijden: 10:00 – 21:00 uur
Aanbevolen hotel: Adina Apartment Hotel Nuremberg

Kerstmarkt Dresden 2022

18. Kerstmarkt Dresden 2022

Een van de oudste kerstmarkten in Duitsland

Dresden is buiten de feestdagen om al een foodie stad maar tijdens de kerstperiode is het helemaal een food festival. Je vindt er maar liefst 9 kerstmarkten en de bekendste is de eeuwenoude Striezelmarkt. Op 8 december is er een grote parade en wordt er tijdens het jaarlijkse Stollenfest’ een gigantische kerststol aangesneden. Wellicht kun je een plakje bemachtigen!

Geopend: 27 november t/m 24 december 2022
Openingstijden: 10:00 – 21:00 uur (vr + za tot 22:00 uur)
Aanbevolen hotel: Hotel Taschenbergpalais Kempinski Dresden

Kerstmarkt Leipzig 2022

19. Kerstmarkt Leipzig 2022

Grote kerstmarkt met meer dan 300 kerstkramen

In Leipzig pakken ze met kerst groots uit. Met meer dan 300 stalletjes behoort de kerstmarkt in Leipzig dan ook tot een van de grootste kerstmarkten in Duitsland. De stad heeft een prachtig centrum en is erg leuk voor een stedentrip met kerst. In de weekenden wordt het extra gezellig dankzij de live muziek die gespeeld wordt vanaf het balkon van het oude raadhuis.

Geopend: 22 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 10:00 – 21:00 uur (vr + za tot 22:00 uur)
Aanbevolen hotel: Steigenberger Grandhotel Handelshof Leipzig

Kerstsfeer winter

20. Kerstmarkt Osnabrück 2022

Beklim de Marienkerk en kijk uit over de kerstmarkt

De kerstmarkt in Osnabrück is met ongeveer 115 stalletjes niet heel groot, maar vanwege de gunstige locatie wel populair bij veel Nederlanders. Ben je dus op zoek naar een knusse sfeer in plaats van een dozijn jolige kerstmannen? Dan is Osnabrück deze winter zeker een bezoekje waard. Beklim de Marienkerk en geniet van het romantische uitzicht over de kerstmarkt.

Geopend: 21 november t/m 22 december 2022
Openingstijden: 12:00 – 21:00 uur
Aanbevolen hotel: Adelhoff Hotel Osnabrück

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Kerstmarkt Moers 2022

21. Kerstmarkt Moers 2022

Minder bekende kerstmarkt op een idyllische locatie

In de adventstijd ruikt de Kastellplatz in het centrum van Moers, dat op een uur rijden van Nijmegen ligt, een maand lang naar glühwein, geroosterde amandelen en kaneel. Proef de traditionele specialiteiten als Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) en Lebkuchen (kerstkoekjes) en ga schaatsen op de grote ijsbaan. Voor nog meer romantiek bezoek je het museum in slot Moers en het bijbehorende park in Engelse landschapsstijl.

Geopend: 11 november t/m 22 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 20:00 uur (vr + za tot 22:00 uur)
Aanbevolen hotel: Wellings Romantik Hotel zur Linde

22. Kerstmarkt Mainz 2022

Beleef kerst aan de oevers van de Rijn

Mainz ligt aan de linkeroever van de Rijn, vlakbij Frankfurt. Naast goede wijn vind je hier ieder jaar ook een gezellige kerstmarkt met meer dan 100 kraampjes. In een historisch decor, met de 1000 jaar oude kathedraal St. Martin op de achtergrond, kun je bijzondere handgemaakte kerstcadeaus – variërend van houten speelgoed tot sieraden – kopen en zie je hoe deze geschenken worden gemaakt.

Geopend: 24 november t/m 23 december 2022
Openingstijden: 11:00 – 20:30 uur (vr + za tot 21:00 uur)
Aanbevolen hotel: Favorite Parkhotel

De mooiste kerstmarkten in Duitsland bezoeken

Deze lijst met de 22 mooiste kerstmarkten van Duitsland vormt slechts een kleine greep uit het hele aanbod. In Duitsland vind je namelijk meer dan 175 grote kerstmarkten verspreid over het hele land. Wil je weten welke steden nog meer de moeite waard zijn voor een stedentrip met Kerst? Hier vind je een compleet overzicht van alle leuke steden in Duitsland.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Meer over Duitsland

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop