Zoeken:

Privium Schiphol: Altijd voorrang op de luchthaven (en nóg 5 voordelen)

Privium is een timesaver voor frequent flyers die graag efficiënt reizen vanaf Schiphol. Want we hebben het allemaal weleens meegemaakt: lange rijen bij het inchecken, drukte bij de douane en chaos bij de gates. Om nog maar te zwijgen over de afstanden die je soms moet afleggen als je kiest voor ‘lang parkeren’ bij de garages rondom Schiphol. Geen wonder dat ze je aanraden om 3 uur van tevoren op de luchthaven te zijn, je zou door al die rompslomp bijna je vlucht missen.

Wat ons betreft hoort een zakentrip of vakantie al te beginnen zodra je de voordeur achter je dicht trekt. Schiphol speelt hier slim op in met twee Privium lidmaatschappen en Privium parkeermogelijkheden die het reizen een stuk aangenamer maken. Benieuwd wat dit inhoud en hoe het jouw manier van reizen kan veranderen? Lees dan snel even verder…

➞ Lees ook: Nu tijdelijk Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card


Vliegensvlug met Privium in het vliegtuig (én weer terug)

Privium draait om pure tijdswinst en comfort. De meeste tijdswinst valt namelijk te behalen met een snelle doorgang langs de security- en grenspassage. Met een Privium Schiphol lidmaatschap kan dit. Speciaal voor leden zijn er namelijk aparte rijen, waarbij je met voorrang je bagage kunt laten controleren en langs de paspoortcontrole kunt lopen.

Met een irisscan sneller langs de grenspassage

Wat absoluut een pluspunt is en waar het helemaal high-tech wordt, is bij de securitycontrole waar je normaal gesproken je paspoort of ID-kaart moet laten zien. Doormiddel van je Privium kaart en een irisscan verschaf je jezelf in enkele seconden toegang tot het gebied achter de grenspassage, om daarna direct door te kunnen lopen naar de gate. Ook bij terugkomst op Schiphol vanuit een niet-Schengen land, heb je het voordeel om snel de grenspassage te passeren doormiddel van een irisscan.

De test: Hoeveel tijd bespaar je nu écht?

Tijdens mijn meest recente vlucht naar Londen heb ik getest hoeveel tijd het scheelt als je met een Privium lidmaatschap door de douane loopt, ten opzichte van de normale grenspassage. Dit was op een redelijk drukke zaterdagochtend bij terminal 3. In slechts een paar seconden liep ik dankzij de irisscan, achter de stewards aan langs de paspoortcontrole, terwijl mijn medereizigers toch ruim 15 minuten in de reguliere rij hebben staan wachten. Ook mocht ik met voorrang langs de bagage controle, terwijl de rijen behoorlijk lang waren. Al met al was ik binnen 5 minuten bij de gates. Mijn medereizigers deden er ruim een 45 minuten over.

Ook op de terugweg moesten we langs de paspoortcontrole omdat we uit een niet-Schengen land kwamen. Omdat we helemaal achterin het vliegtuig zaten mochten we ons achter de gigantische rij aansluiten. De speciale rij voor Privium leden was helemaal leeg dus ik kon binnen enkele seconden iedereen passeren en richting de bagageband lopen. Mijn medereizigers deden er wederom een stuk langer over en hebben zeker een half uur in de rij gestaan.


Privium Plus of Privium Basic?

Het Privium lidmaatschap wordt in twee varianten aangeboden, namelijk een Basic en een Plus membership. Met de Basic variant kan je als lid enkel gebruik maken van de snelle security- en grenspassage. Voor dit lidmaatschap moet je dus ook een irisscan laten maken. Met een Plus membership kun je daarnaast gebruik maken van de Privium ClubLounge Departures, Privium ExpressLounge en de Privium ClubLounge West. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Privium parkeermogelijkheden en de snelle check-in services bij alle aangesloten airlines.

privium-schiphol

Je Privium lidmaatschap activeren

Wanneer je een Privium lidmaatschap aanvraagt moet je een afspraak maken voor een intake. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Houd hier dus rekening mee als je op dezelfde dag vanaf Schiphol wilt vliegen. Er wordt namelijk een irisscan van beide ogen gemaakt en je paspoort wordt door de marechaussee gecheckt en gekoppeld aan je persoonlijke kaart. Goed om te weten is dat bril- of lensdragers zonder problemen een irisscan kunnen laten maken. Alleen tijdens de eerste scan, bij de activatie van je lidmaatschap, is het noodzakelijk om de bril af te zetten en van tevoren je lenzen uit te doen

Leuke extraatjes 

Bij de intake van je Privium Schiphol lidmaatschap, krijg je een mooi groen mapje met daarin wat leuke extraatjes. In die van mij trof ik een mooie en discrete luggage tag voor je bagage aan, een voucher voor 1 dag gratis valet parking, een guest voucher t.w.v. €30,- en een kortingsbon voor de See Buy Fly shops t.w.v. €10. Ook zit er een kaart met een uniek pasnummer bij, die je goed moet bewaren voor het geval dat je je Privium pas kwijtraakt. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit welkomstcadeau kan verschillen.


Wat is het Privium Partner lidmaatschap?

Reis je regelmatig met je partner of kind(eren)? Dan is een Privium Partner lidmaatschap handig en een stuk voordeliger voor de persoon in kwestie. Hiermee profiteer je namelijk beide van alle voordelen die gelden voor de hoofdkaarthouder, mits je samen reist. Vlieg je als Privium Partner zonder de hoofdkaarthouder, dan krijg je alleen priority toegang naar de security en de snelle grenspassage met de irisscan.

Een Privium Partner lidmaatschap kost 95 euro per jaar. Als frequent reizend koppel zou je in dat geval voor een Privium Plus lidmaatschap 330 euro per jaar kwijt zijn. Deel die kosten door tweeën en het is nog maar 165 euro per persoon. Bovendien kun je het, als ondernemer zijnde, opvoeren als zakelijke kosten. Tip: helemaal onderaan lees je hoe je met een simpele travel hack GRATIS een Privium Plus lidmaatschap kunt krijgen!

➞ Lees ook: Nu tijdelijk Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card

Dagtoegang voor een vriend(in) of collega

Reis je met iemand samen die geen Privium lid of Partner lid is en wil je wel samen gebruik maken van de ClubLounge of Airside Lounge? Dat is geen probleem. Privium ClubLounge Departures: € 50,- Privium ClubLounge West: € 60,- Privium ExpressLounge: € 40,- voor € 25,- kun je per keer een extra toegangskaartje voor een gast kopen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de Privium ClubLounge (voor de douane)


3 Stijlvolle Privium lounges op Schiphol

Ondanks dat er op Schiphol genoeg te doen en te zien is, kan het ontzettend fijn zijn om voor vertrek nog even rustig te zitten en te genieten van een hapje en een drankje. Bij een Privium Plus lidmaatschap krijg je toegang tot zowel de Privium Club Lounge Departures als de Privium Express Lounge en de Privium Club Lounge West.

Privium Clublounge Departures

De Privium ClubLounge Departures is elke dag geopend van 05:30 tot 21:00 uur. Voor het activeren van je lidmaatschap of het aanvragen van een nieuwe Privium kaart kunt je hier van 06.00 tot 20.30 terecht. Je vindt deze lounge voor de security tussen Vertrek 1 en 2, schuin achter balie 9.

Privium Express Lounge

De Privium ExpressLounge is elke dag geopend van 05:30 tot 13:00 uur. De lounge bevindt zich na security op de tweede verdieping van Lounge 1, aan het begin van de D-pier (Schengen).

Privium ClubLounge West

De Privium ClubLounge West is de meest nieuwe Lounge en is elke dag geopend van 05:30 tot 21:00 uur. Deze lounge bevindt zich op de Holland Boulevard bij de E-pier. Je kunt daar naar binnen via de entree achter Dutch Bar & Kitchen (non-Schengen).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de Privium ClubLounge


Werken in de Privium lounges

Nog even ontspannen of werken voor het vliegen is bij alle Privium geen probleem. Er zijn genoeg comfortabele banken en sofa’s waar je in alle rust een krantje kunt lezen, het nieuws kan kijken of achter je laptop kunt kruipen. Er staan ook een aantal computers waarmee je nog even snel je mail kunt checken, de WiFi-verbinding is razendsnel en er zijn genoeg oplaadpunten voor je telefoon of laptop.


Eten en drinken in de Privium lounges

Qua eten is het in de lounges goed geregeld. Er staat een uitgebreid buffet bestaande uit warme en koude snacks en kleine gerechten. Ook staan er diverse fruitsapjes en alcoholische drankjes voor je klaar. Je kunt zelfs je eigen wijntjes tappen. Daarnaast wisselt het menu regelmatig zodat je als lid niet snel verveeld raakt van het eten. Alle hapjes en drankjes zijn inclusief. Als je vaak vliegt kun je hiermee een hoop besparen, aangezien eten en drinken op de luchthaven nogal prijzig kan zijn.


Opfrissen in de Privium lounges

De lounges beschikken helaas niet over een douche. Bij een flinke vertraging of lange overstap, zou dit een mooie aanwinst zijn geweest maar helaas zijn deze er (nog) niet. Op het toilet kun je jezelf echter wel enigzins opfrissen en gelukkig hebben ze heerlijke toiletspullen van Rituals klaarliggen zoals; deodorant, handgel en een heerlijke handcrème.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de nieuwe Privium ClubLounge West (achter de grenspassage)

Met voorrang bij Business Class balies inchecken

Naast de snelle doorgang en het gebruik van de lounges zijn er nog een aantal andere voordelen. Leden die in het bezit zijn van een Privium Plus lidmaatschap kunnen bij een aantal aangesloten vliegtuigmaatschappijen namelijk inchecken bij de Business Class balie, waardoor je de vaak lange rijen voor Economy passagier kan passeren. Voor reizigers die vaak met een Economy ticket vliegen is dit een mooie bonus.

Bij de volgende airlines mag je met een Privium Plus membership inchecken bij de Business Class balie: Aeromexico, American Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, Finnair, Icelandair, Jet Airways, Scandinavian Airlines, Tap Portugal, Swiss, Lufthansa, Qatar en nog een aantal anderen. Opvallend is wel dat KLM niet in dit rijtje staat, dit komt omdat zij een eigen loyalty en priority programma hebben.

➞ Lees ook: Nu tijdelijk Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card


Privium parking op Schiphol

Het fijne van een Privium Plus lidmaatschap is dat er letterlijk slagbomen opengaan die het parkeren op Schiphol eenvoudiger en toegankelijker maken. Zo kan er bij een parkeerduur van minder dan 48 uur, gebruik worden gemaakt van de Privium 1 Garage. Vanuit deze parkeergarage sta je binnen een paar minuten in Terminal 3.

Privium parkeren bij Schiphol Excellence

Een andere optie is de Schiphol Excellence garage, welke ook direct aan Terminal 3 ligt. Hier mag je langer dan 48 uur Privium parkeren, maar van tevoren reserveren is wel een vereiste. Ondanks dat het geen goedkope optie is (ongeveer €35 – €40 per dag), voelt het wel heel luxe om zo dicht bij de incheckbalies te kunnen parkeren. Het scheelt ontzettend veel tijd, gesleep en gedoe.

Valet Parking

Helemaal luxe wordt het met de Valet Parking optie. In dat geval kan je de auto voor de deur van Terminal 3 bij Schiphol achterlaten. Na het inleveren van de autosleutels bij de balie wordt de auto geparkeerd in een overdekte en beveiligde garage. Bij terugkomst regelt het Valet Parking personeel dat je auto weer op hetzelfde parkeerterrein voor je klaar staat. Leuke bijkomstigheid van Valet Parking is dat het bij parkeren tot maximaal 4 dagen, hetzelfde kost als zelf parkeren in de Privium Excellence garage. Check dit dus even voordat je een reservering maakt.

Schiphol Privium parking op P3

Ook lang parkeren voor een wat schappelijker tarief is mogelijk met een Privium lidmaatschap. Uit onze berekeningen blijkt dat 10 dagen op P3 parkeren ongeveer €132,- kost. Excellence parkeren kost op het moment van schrijven €425,- voor 10 dagen. Een fors verschil dus. Vanaf P3 vertrekt iedere 10 minuten een bus richting de terminal. Deze bus doet er ongeveer 5 minuten over om bij de terminal te komen. Nadeel aan de P3 parkeerplaats is dat je auto niet overdekt staat.

Conclusie?

Een Privium membership is een goed investering als je regelmatig vanaf Schiphol vliegt. Als je vaker dan 10 keer per jaar op de luchthaven te vinden bent, dan heb je met een Privium Plus lidmaatschap je geld er al snel uit. Doordat je gebruik mag maken van de lounges kun je namelijk een hoop geld besparen op eten en drinken. Ook kun je met korting gebruik maken van Privium parkeren in de directe omgeving. Maar het allergrootste voordeel is toch wel de tijdswinst die je met dit groene glimmende kaartje kunt behalen.

Nog een keer alle voordelen op een rijtje

– Sneller langs de bagagecontrole en grenspassage bij vertrek
– Sneller langs de grenspassage bij aankomst (vanuit een niet-Schengen land)
– Onbeperkt eten en drinken in de 3 verschillende Privium lounges
– Snelle Business Class check-in service bij diverse airlines (voor Economy reizigers)
– Met korting gebruik maken van de Privium parking mogelijkheden
– Leuke extraatjes bij aanschaf

Zijn er ook nadelen?

Ja die zijn er helaas wel. Bij de bagagecontrole is er een speciale rij voor Privium leden, maar aangezien Schiphol de drukte zo nu en dan niet meer aankan, wil het bewakingspersoneel (wat niet speciaal in dienst is voor Privium) nog weleens een uitzondering maken. Ze laten dan ook reizigers zonder lidmaatschap gebruik maken van deze rij. Daardoor kan het nog weleens voor komen dat je als Privium lid alsnog achter een aantal mensen zonder membership moet wachten. Spreek het personeel hier dus gerust op aan, want dit is uiteraard niet de bedoeling. Vaak zorgen ze er dan alsnog voor dat je er als eerste langs kunt.

Gratis Privium Plus bij een AMEX Platinum Card!

Overtuigd van een Privium lidmaatschap? Wacht dan nog even met de aanschaf ervan want hier volgt een belangrijke (en beproefde) travel hack. Wie vaak vliegt, een auto huurt of regelmatig hotels boekt kan bijna niet meer zonder een creditcard op reis. Bij de aanschaf van een American Express Platinum Card krijg je nu tijdelijk snelle security en grenspassage met Privium voor 2 personen t.w.v. €370 cadeau. Reis je samen? Dan heb je dus beiden toegang tot de Privium Lounges. Naast het gebruik van de Privium lounges op Schiphol, heb je met de American Express Platinum Card ook wereldwijd onbeperkt toegang tot ruim 1.300 lounges voor 2 personen t.w.v. € 910. Alle lounges van Priority Pass, American Express, Delta Sky Club en Plaza Premium zijn met dit bijzondere pasje vrij toegankelijk. Een ontzettende luxe als je regelmatig vliegt!

Daarnaast biedt de creditcard nog veel meer voordelen voor frequent flyers. Bij iedere uitgave – ook wanneer je betaalt in restaurants of online shopt – spaar je automatisch punten die je kunt gebruiken voor upgrades bij verschillende airlines, kortingen op hotels en zelfs in kunt leveren voor gratis vliegtickets. Hieronder hebben we alle voordelen van een American Express Platinum Card voor je opgesomd.

Let op: American Express geeft ook speciale AMEX Flying Blue cards uit, die misschien wel handig zijn voor mensen die vaak met KLM vliegen, maar veel minder voordelen bieden aan reizigers die doorgaans met verschillende airlines vliegen. Bij de Flying Blue Platinum Card krijg je bijvoorbeeld ook geen gratis Privium lidmaatschap.

Beste creditcard voor reizen American Express Platinum Card

Alle voordelen van een American Express Platinum Card

De prijs van een American Express Platinum Card bedraagt €65 per maand. Dat klinkt misschien prijzig, maar dankzij de vele voordelen en privileges heb je dit geld er snel uit als je regelmatig vliegt en graag in luxe hotels verblijft. Dit zijn er een paar;

✔ Spaar bij iedere uitgave automatisch Membership Rewards punten (1,5 punt per uitgegeven euro)
✔ Gebruik je punten voor 9 loyaliteitsprogramma’s van airlines (waaronder Flying Blue)
✔ Snelle security en grenspassage met Privium voor 2 personen t.w.v. € 370
✔ Onbeperkt toegang tot ruim 1.300 lounges voor 2 personen t.w.v. € 910
✔ Inclusief reisverzekeringen, een annuleringsverzekering en een autohuurverzekering
Privileges bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd oplopend tot t.w.v. €500 per bezoek
✔ Directe toegang tot de hogere niveaus bij de loyaliteitsprogramma’s van de beste hotels
✔ Speciale privileges en extra’s bij toprestaurants (zoals een meet & greet met de chef)
Presales bij concerten en voordelen bij events

Vraag de AMEX Platinum Card aan


Privium toch liever eerst uitproberen?

Nog niet overtuigd? Probeer dan het Privium proefabonnement van 4 maanden. Voor een Basic proefabonnement betaal je €55,- en voor de Plus variant €95,-. Na deze periode wordt het lidmaatschap automatisch verlengd voor één jaar. Prettig om te weten is dat het lidmaatschap na deze verlenging maandelijks opzegbaar is en dat het teveel betaalde abonnementsgeld teruggestort wordt.

Wil je je volgende bezoek aan Schiphol ook in alle comfort doorbrengen? Vraag dan nu online een Privium lidmaatschap aan of profiteer van gratis toegang met de American Express Platinum Card . Houd er rekening mee dat je altijd eerst een afspraak moet maken voor het activeren en het maken van een irisscan. Daarna kun je pas profiteren van alle voordelen.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop