Zoeken:

Privium Schiphol: Onze ervaringen en alle voordelen in 2024

Privium is een timesaver voor frequent flyers die graag efficiënt reizen vanaf Schiphol. We hebben het de afgelopen jaren allemaal wel meegemaakt; lange rijen bij het inchecken, drukte bij de douane en extra veel chaos in het hoogseizoen. Om nog maar te zwijgen over de afstand die je soms moet afleggen als je ervoor kiest om lang te parkeren bij de garages rondom Schiphol. Geen wonder dat ze je aanraden om 3 uur van tevoren op de luchthaven te zijn, je zou door al die rompslomp bijna je vlucht missen!

Wat ons betreft hoort je vakantie of zakentrip al te beginnen zodra je de voordeur achter je dicht trekt. Schiphol speelt hier slim op in met twee Privium lidmaatschappen en Privium parkeermogelijkheden die het reizen een stuk aangenamer maken. Benieuwd wat dit inhoud en hoe het jouw manier van reizen kan veranderen? Hieronder lees je alles over onze ervaringen met Privium Plus!

Exclusieve aanbieding t/m 30 juli 2024

Let op: Bij een American Express Platinum Card ontvang je nu tijdelijk een gratis Privium Plus én Privium Partner lidmaatschap. Bovendien heeft AMEX momenteel een unieke aanbieding! Vraag via deze exclusieve link voor 30 juli 2024 een American Express Platinum Card aan en ontvang maar liefst 100.000 Reward Miles als welkomstcadeau. Deze punten kun je inzetten voor airline upgrades, kortingen bij hotels en het boeken van spotgoedkope vliegtickets!

➞ Lees ook: Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card

Hoe werkt Privium op Schiphol?

Privium draait om pure tijdswinst en comfort. De meeste tijdswinst valt namelijk te behalen met een snelle doorgang langs de security- en grenspassage. Met een Privium Schiphol lidmaatschap kan dit. Speciaal voor leden zijn er namelijk aparte rijen, waarbij je met voorrang je bagage kunt laten controleren en langs de paspoortcontrole kunt lopen.

Met een irisscan sneller langs de grenspassage

Wat absoluut een pluspunt is en waar het helemaal high-tech wordt, is bij de securitycontrole waar je normaal gesproken je paspoort of ID-kaart moet laten zien. Doormiddel van je Privium kaart en een irisscan verschaf je jezelf in enkele seconden toegang tot het gebied achter de grenspassage, om daarna direct door te kunnen lopen naar de gate. Ook bij terugkomst op Schiphol vanuit een niet-Schengen land, heb je het voordeel om snel de grenspassage te passeren doormiddel van een irisscan.

Onze ervaringen met Privium (de snelheidstest!)

Tijdens mijn meest recente vlucht naar Londen heb ik getest hoeveel tijd het scheelt als je met een Privium lidmaatschap door de douane loopt, ten opzichte van de normale grenspassage. Dit was op een redelijk drukke zaterdagochtend bij terminal 3. In slechts een paar seconden liep ik dankzij de irisscan, achter de stewards aan langs de paspoortcontrole, terwijl mijn medereizigers toch ruim 20 minuten in de reguliere rij hebben staan wachten. Ook mocht ik met voorrang langs de bagage controle, terwijl de rijen behoorlijk lang waren. Al met al was ik binnen 5 minuten bij de gates. Mijn medereizigers deden er ruim 45 minuten over.

Ook op de terugweg moesten we langs de paspoortcontrole omdat we uit een niet-Schengen land kwamen. We zaten helemaal achterin het vliegtuig en konden daardoor achter de gigantische rij aansluiten. De speciale rij voor Privium leden was helemaal leeg dus ik kon binnen enkele seconden iedereen passeren en richting de bagageband lopen. Mijn medereizigers deden er wederom een stuk langer over en hebben zeker een half uur in de rij gestaan.

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Mocht je iets via deze links aanschaffen, dan ontvangen wij een kleine commissie – wat jou niets extra’s kost! Een win-win situatie en zo houden we deze site vrij van banners en advertenties.

Wat is het verschil tussen Privium en Privium Plus?

Het Privium lidmaatschap wordt in twee varianten aangeboden, namelijk een Basic en een Plus membership. Met de Basic variant kan je als lid enkel gebruik maken van de snelle security- en grenspassage. Voor dit lidmaatschap moet je dus óók een irisscan laten maken.

Met een Plus membership kun je naast de snelle doorgang bij de douane, ook gebruik maken van de Privium ClubLounge Departures (voor de security), Privium ExpressLounge (na de security) en de Privium ClubLounge West (na de security). Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de Privium parkeermogelijkheden en de snelle business class check-in services bij aangesloten airlines. Ook als je niet business class vliegt mag je hier gebruik van maken.

Je Privium lidmaatschap activeren

Wanneer je een Privium lidmaatschap aanvraagt moet je een afspraak maken voor een intake. Dit duurt ongeveer 20 minuten en momenteel kan het inplannen van een afspraak wat langer duren. Houd hier dus rekening mee als je op dezelfde dag nog vanaf Schiphol wilt vliegen.

Tijdens de afspraak maken ze een irisscan van beide ogen en word je paspoort gecheckt door de marechaussee en gekoppeld aan je persoonlijke Privium kaart. Goed om te weten is dat bril- of lensdragers zonder problemen een irisscan kunnen laten maken. Alleen tijdens de eerste scan is het bij de activatie van je lidmaatschap noodzakelijk om je bril af te zetten en van tevoren je lenzen uit te doen.

Leuke extraatjes 

Bij de intake van je Privium Schiphol lidmaatschap, krijg je een mapje met daarin wat leuke extraatjes. In die van mij trof ik een mooie en discrete luggage tag aan, een voucher voor 1 dag gratis valet parking, een guest voucher t.w.v. €30,- en een kortingsbon voor de See Buy Fly shops t.w.v. €10. Ook zat er een kaart met een uniek pasnummer bij, die je goed moet bewaren voor het geval dat je je Privium pas kwijtraakt. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit welkomstcadeau van tijd tot tijd aangepast wordt en dus kan afwijken van die van mij.

Wat is het Privium Partner lidmaatschap?

Reis je regelmatig met je partner of kind(eren)? Dan is een Privium Partner lidmaatschap handig en een stuk voordeliger voor de persoon in kwestie. Hiermee profiteer je namelijk beide van alle voordelen die gelden voor de hoofdkaarthouder, mits je samen reist. Vlieg je als Privium Partner zonder de hoofdkaarthouder, dan krijg je alleen priority toegang bij de security en de snelle grenspassage met de irisscan. Als partner kun je als je alleen reist dus niet gebruik maken van de lounges.

Wat kost Privium op Schiphol?

Een Privium Partner lidmaatschap kost 130 euro per jaar. Als frequent reizend koppel zou je in dat geval voor een Privium Plus lidmaatschap 415 euro per jaar kwijt zijn. Deel die kosten door tweeën en het is nog maar €207,50 per persoon. Bovendien kunnen ondernemers het opvoeren als zakelijke kosten.

Tip: helemaal onderaan dit artikel lees je hoe je met een simpele travel hack GRATIS een Privium Plus lidmaatschap kunt krijgen!

➞ Lees ook: Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card

Mag je iemand meenemen in de Privium Lounge?

Reis je met iemand samen die geen Privium lid of Partner lid is en wil je wel samen gebruik maken van een van de lounges? Dat is geen probleem. Voor 50 euro kun je een eenmalige lounge voucher kopen die toegang geeft tot één Privium Lounge naar keuze. Je hebt maximaal 3 uur voor het vertrek van je vlucht toegang tot een van de lounges op Schiphol.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de Privium ClubLounge (voor de security)

Hoeveel Privium lounges zijn er?

Ondanks dat er op Schiphol genoeg te doen en te zien is, kan het ontzettend fijn zijn om voor vertrek nog even rustig te zitten en te genieten van een hapje en een drankje. Bij een Privium Plus lidmaatschap krijg je toegang tot zowel de Privium Club Lounge Departures als de Privium Express Lounge én de Privium Club Lounge West. In totaal zijn er dus drie Privium lounges op Schiphol.

Privium Clublounge Departures (voor de security)

De Privium ClubLounge Departures is elke dag geopend van 05:30 tot 21:00 uur. Voor het activeren van je lidmaatschap of het aanvragen van een nieuwe Privium kaart kunt je hier van 06.00 tot 20.30 terecht. Je vindt deze lounge voor de security tussen Vertrek 1 en 2, schuin achter balie 9.

Privium Express Lounge (na security – Schengen)

De Privium ExpressLounge is elke dag geopend van 05:30 tot 21:00 uur. De lounge bevindt zich na security op de tweede verdieping van Lounge 1, aan het begin van de D-pier (Schengen).

Privium ClubLounge West (na security – non-Schengen)

De Privium ClubLounge West is de meest nieuwe Lounge en is elke dag geopend van 05:30 tot 21:00 uur. Deze lounge bevindt zich op de Holland Boulevard bij de E-pier. Je kunt daar naar binnen via de entree achter de Dutch Bar & Kitchen (non-Schengen).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de Privium ClubLounge

Kun je werken in de Privium lounges?

Nog even ontspannen of werken voor het vliegen is bij alle Privium lounges geen probleem. Er zijn genoeg comfortabele banken en sofa’s waar je in alle rust een krantje kunt lezen, het nieuws kan kijken of achter je laptop kunt kruipen. Er staan ook een aantal computers waarmee je nog even snel je mail kunt checken, de WiFi-verbinding is razendsnel en er zijn genoeg oplaadpunten voor je telefoon of laptop.

Is eten gratis in de Privium Lounge?

Qua eten is het in de lounges goed geregeld. Er staat een uitgebreid buffet bestaande uit warme en koude snacks en kleine gerechten. Ook staan er diverse fruitsapjes en alcoholische drankjes voor je klaar. Je kunt zelfs je eigen wijntjes tappen. Daarnaast wisselt het menu regelmatig zodat je als lid niet snel verveeld raakt van het eten. Alle hapjes en drankjes zijn inclusief. Als je vaak vliegt kun je hiermee een hoop besparen, aangezien eten en drinken op de luchthaven nogal prijzig kan zijn.

Zijn er douches in de Privium Lounge?

De lounges van Privisum beschikken helaas niet over een douche. Bij een flinke vertraging of lange overstap, zou dit een mooie aanwinst zijn geweest maar helaas zijn deze er (nog) niet. Op het toilet kun je jezelf echter wel enigzins opfrissen en gelukkig hebben ze heerlijke toiletspullen van Rituals klaarliggen zoals; deodorant, handgel en handcrème.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt in de nieuwe Privium ClubLounge West (achter de grenspassage)

Met voorrang bij Business Class balies inchecken

Naast de snelle doorgang bij de douane en het gebruik van de lounges zijn er nog een aantal andere voordelen. Leden die in het bezit zijn van een Privium Plus lidmaatschap mogen bij een aantal aangesloten vliegtuigmaatschappijen namelijk inchecken bij de Business Class balie. Hierdoor kun je zelfs als Economy passagier de lange rijen passeren en je koffer extra snel afgeven. Voor reizigers die vaak met een Economy ticket vliegen is dit een mooie bonus.

Bij de volgende airlines mag je met een Privium Plus membership inchecken bij de Business Class balie: Aeromexico, American Airlines, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, Finnair, Icelandair, Jet Airways, Scandinavian Airlines, Tap Portugal, Swiss, Lufthansa, Qatar en nog een aantal anderen. Opvallend is wel dat KLM niet in dit rijtje staat, maar dat komt omdat zij een eigen Flying Blue loyalty en priority programma hebben.

➞ Lees ook: Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card


Privium parkeren op Schiphol

Met een Privium Plus lidmaatschap gaan er ook nieuwe slagbomen voor je open op Schiphol. Hierdoor wordt extra dicht bij de vertrekhal parkeren mogelijk. Bij een parkeerduur van minder dan 48 uur kun je gebruik maken van de Privium 1 Garage. Vanuit deze parkeergarage sta je binnen een paar minuten in Terminal 3.

Privium parkeren bij Schiphol Excellence

Een andere optie is de Schiphol Excellence garage, welke ook direct aan Terminal 3 ligt. Hier mag je langer dan 48 uur Privium parkeren, maar van tevoren reserveren is wel een vereiste. Het is zeker niet de goedkoopste optie maar het voelt wel heel luxe om zo dichtbij de incheckbalies te kunnen parkeren. Het scheelt ontzettend veel tijd, gesleep met koffers en gedoe.

Valet Parking

Helemaal luxe wordt het met de Valet Parking optie. In dat geval kan je de auto voor de deur van Terminal 3 bij Schiphol achterlaten. Na het inleveren van de autosleutels bij de balie wordt de auto geparkeerd in een overdekte en beveiligde garage. Bij terugkomst regelt het Valet Parking personeel dat je auto weer op hetzelfde parkeerterrein voor je klaar staat. Leuke bijkomstigheid van Valet Parking is dat het bij parkeren tot maximaal 4 dagen, hetzelfde kost als zelf parkeren in de Privium Excellence garage. Check dit dus even goed voordat je een reservering maakt.

Schiphol Privium parking op P3

Ook lang parkeren voor een wat voordeliger tarief is mogelijk met een Privium lidmaatschap. Uit onze berekeningen blijkt dat 10 dagen op P3 parkeren ongeveer €132,- kost. Excellence parkeren kost op het moment van schrijven €425,- voor 10 dagen. Een fors verschil dus. Vanaf P3 vertrekt iedere 10 minuten een bus richting de terminal. Deze bus doet er ongeveer 5 minuten over om bij de terminal te komen. Nadeel aan de P3 parking is dat je auto niet overdekt staat.

Alles voordelen en nadelen van Privium

Een Privium membership is een goed investering als je regelmatig vanaf Schiphol vliegt. Doordat je gebruik mag maken van de lounges kun je namelijk een hoop geld besparen op eten en drinken. Ook kun je met korting gebruik maken van Privium parkeren in de directe omgeving. Toch zit het allergrootste voordeel in het feit dat je enorm veel tijdswinst behaalt bij de bagagecontrole en grenspassage.

Nog een keer alle voordelen op een rijtje

– Sneller langs de bagagecontrole en grenspassage bij vertrek
– Sneller langs de grenspassage bij aankomst (vanuit een niet-Schengen land)
– Onbeperkt eten en drinken in de 3 verschillende Privium lounges
– Snelle Business Class check-in service bij diverse airlines (voor Economy reizigers)
– Met korting gebruik maken van de Privium parking mogelijkheden
– Leuke extraatjes bij aanschaf

Zijn er ook nadelen?

Ja die zijn er helaas wel. Bij de bagagecontrole is er een speciale rij voor Privium leden, maar aangezien Schiphol de drukte zo nu en dan niet meer aankan, wil het bewakingspersoneel (wat niet speciaal in dienst is voor Privium) nog weleens een uitzondering maken. Ze laten dan ook reizigers zonder lidmaatschap gebruik maken van deze rij. Daardoor kan het nog weleens voor komen dat je als Privium lid alsnog achter een aantal mensen zonder membership moet wachten. Spreek het personeel hier dus gerust op aan, want dit is uiteraard niet de bedoeling. Vaak zorgen ze er dan alsnog voor dat je er als eerste langs kunt.

Travel hack: Gratis Privium Plus én een Priority Pass!

Overtuigd van een Privium lidmaatschap? Wacht dan nog even met de aanschaf ervan want hier volgt onze beste travel hack. Wie vaak vliegt, een auto huurt of regelmatig hotels boekt kan bijna niet meer zonder een creditcard op reis. Bij de aanschaf van een American Express Platinum Card krijg je nu tijdelijk snelle security en grenspassage met Privium voor 2 personen t.w.v. €415 cadeau. Reis je samen? Dan krijgt ook de extra kaarthouder toegang tot de Privium Lounges.

Bovendien kun je met een AMEX Platinum Card gratis een Loungebox On the go (ontbijt, lunch, of lichte avondmaaltijd) ophalen bij de GRAB&FLY shops op Schiphol Airport. Je ontvangt ook een Priority Pass (t.w.v. € 910) waarmee je wereldwijd onbeperkt toegang krijgt tot ruim 1.300 lounges voor 2 personen. Alle lounges van Priority Pass, American Express, Delta Sky Club en Plaza Premium zijn hiermee vrij toegankelijk.

Daarnaast biedt deze creditcard nog veel meer voordelen voor frequent flyers. Bij iedere uitgave – ook wanneer je je boodschappen afrekent in Nederland, betaalt in restaurants, gaat tanken of online shopt – spaar je automatisch punten die je kunt gebruiken voor upgrades bij verschillende airlines, kortingen op hotels en zelfs in kunt zetten voor het boeken van spotgoedkope vliegtickets. Het is dan ook de beste creditcard voor Nederlandse reizigers!

Beste creditcard voor reizen American Express Platinum Card

Voordelen van een American Express Platinum Card

Voor een American Express Platinum Card betaal je maandelijks €65,-. Dat klinkt misschien prijzig, maar dankzij alle voordelen en privileges heeft deze creditcard een jaarlijkse waarde van €3.175. Naast de toegang tot lounges met de gratis Privium Plus en Priority Pass, spaar je ook automatisch Reward Miles (voor o.a. upgrades en spotgoedkope vliegtickets) én profiteer je van exclusieve voordelen en privileges bij aangesloten hotels wereldwijd.

Bovendien kan de hoofdkaarthouder zonder extra kosten één extra Platinum Card en tot vier extra Green Cards aanvragen voor meerderjarige familieleden of vrienden. Zo kun je heel gemakkelijk de voordelen van de creditcard delen met extra kaarthouders en kost het omgerekend nog maar €32,50 per persoon als jij en je partner beide gebruik maken van een Platinum Card. 

Dit zijn opgesomd alle voordelen van een American Express Platinum Card:

✔ Spaar bij iedere uitgave automatisch Membership Rewards punten (1 Mile per uitgegeven euro)
✔ Gebruik je punten bij 9 loyaliteitsprogramma’s van airlines (waaronder Flying Blue)
✔ Gratis Privium lidmaatschap voor 2 personen t.w.v. €415 (snel door de security op Schiphol)
✔ Onbeperkt toegang tot ruim 1.300 lounges wereldwijd voor 2 personen t.w.v. €910
✔ Gratis Loungebox on the go (met eten en drinken) bij de Grab&Fly shops op Schiphol 
✔ Inclusief reisverzekeringen, een annuleringsverzekering en een autohuurverzekering
Privileges bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd oplopend tot €650 per verblijf
✔ Directe toegang tot de hogere niveaus bij de loyaliteitsprogramma’s van de beste hotels
✔ Jaarlijks €300 dinertegoed bij toprestaurants in binnen- en buitenland
Presales bij concerten en toegang tot bijzondere events

Let op: American Express geeft ook speciale AMEX Flying Blue Silver cards uit, die misschien wel handig zijn voor mensen die vaak met KLM op reis gaan, maar veel minder voordelen bieden aan reizigers die doorgaans met verschillende airlines vliegen. Bij deze creditcard krijg je bijvoorbeeld ook GEEN gratis Privium lidmaatschap.

Exclusieve aanbieding t/m 30 juli 2024

Let op: Bij een American Express Platinum Card ontvang je nu tijdelijk een gratis Privium Plus én Privium Partner lidmaatschap. Bovendien heeft AMEX momenteel een unieke aanbieding! Vraag via deze exclusieve link voor 30 juli 2024 een American Express Platinum Card aan en ontvang maar liefst 100.000 Reward Miles als welkomstcadeau. Deze punten kun je inzetten voor airline upgrades, kortingen bij hotels en het boeken van spotgoedkope vliegtickets!

➞ Lees ook: Gratis Privium Plus bij een American Express Platinum Card

Privium lidmaatschap aanvragen

Wil je je volgende bezoek aan Schiphol ook in alle comfort doorbrengen? Vraag dan nu online een Privium lidmaatschap aan of profiteer van gratis toegang met de American Express Platinum Card. Houd er rekening mee dat je altijd eerst een afspraak moet maken voor het activeren en het maken van een irisscan. Daarna kun je pas profiteren van alle voordelen.

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Mocht je iets via deze links aanschaffen, dan ontvangen wij een kleine commissie – wat jou niets extra’s kost! Een win-win situatie en zo houden we deze site vrij van banners en advertenties.

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop