Zoeken:

Travel hack: Dit is de beste creditcard voor reizen (waarmee je Miles spaart)

Wat is de beste creditcard voor op reis? Een vraag waar we je uit eigen ervaring vrij duidelijk antwoord op kunnen geven. In het buitenland is betalen met een creditcard de normaalste gang van zaken en in Amerika hebben sommige mensen zelfs meerdere creditcards. Dankzij het sparen van Miles vliegen ze daardoor (bijna) gratis de hele wereld over. Soms zelfs in Business Class en First Class. In Nederland zijn de opties een stuk beperkter. Sterker nog, er is eigenlijk maar één creditcard voor reiziger die echt interessant is. Benieuwd welke dat is en wat de voordelen van deze creditcard zijn? Lees dan snel verder!

Voordelen van een creditcard op reis

Tegenwoordig is geld omwisselen of veel content geld op zak hebben allang niet meer nodig. Eén creditcard in je broekzak is voldoende om overal ter wereld te kunnen betalen. Het grootste voordeel van een creditcard is namelijk het wereldwijde betaalgemak, zelfs op plekken in the middle of nowhere – waar je Nederlandse pinpas misschien niet geaccepteerd wordt. Even je kaart trekken en voilà je dinertje is betaald, hier in Amsterdam of 16.667 kilometer verderop in de outback van Australië. Maar er zitten meer voordelen aan een creditcard:

• Wereldwijd betaalgemak
• Aankopen met een creditcard zijn meestal verzekerd
• Mogelijkheid om Miles te sparen (voor upgrades en extra privileges op reis)
• Noodzakelijk voor het huren van een auto of boeken van een hotel
• Achteraf betalen

Kijk met het laatste voordeel wel uit dat het niet veranderd in een nadeel. Het is makkelijk om van alles aan te schaffen met een creditcard, maar omdat het bedrag niet direct van je betaalrekening afgeschreven wordt heb je soms niet door wat je precies uitgeeft. Zeker op reis kun je zo snel de grip op je financiën verliezen. Houd het rekeningoverzicht van je creditcard dus in de gaten en doe enkel aankopen die je ook daadwerkelijk kan doen. Vermijd ten alle tijden de mogelijkheid om flexibel af te lossen, want de rente die je hiervoor betaalt is vaak torenhoog!

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Mocht je iets via deze links aanschaffen, dan ontvangen wij een kleine commissie – wat jou niets extra’s kost! Een win-win situatie en zo houden we deze site vrij van banners en advertenties.

Beste creditcard voor vliegtickets en hotels

Wat is de beste creditcard voor reizen en vakantie?

Uit eigen ervaring weten we dat een creditcard veel voordelen kan bieden, zeker als je deze slim gebruikt. De bekendste creditcards in Nederland zijn die van Mastercard en Visa. Toch zijn deze creditcards voor reizen helemaal niet gunstig. Weest gerust, je wilt waarschijnlijk snel weten welke creditcard wél geschikt is, dus we gaan je niet vervelen met het vergelijken van allerlei soorten creditcards. Eigenlijk is er namelijk maar één creditcard die écht veel voordelen biedt voor reizigers.

Het gaat om de American Express Platinum Card. AMEX is in Nederland de enige aanbieder waarbij je Miles kunt sparen. Deze creditcard heeft dan ook verreweg de meeste waarde en bij iedere uitgave – ook wanneer je je boodschappen afrekent in Nederland, betaalt in restaurants, gaat tanken of online shopt – spaar je automatisch Reward Miles die je kunt inzetten voor upgrades bij verschillende airlines, kortingen op hotels en spotgoedkoop (business class) vliegtickets kan boeken. Ja, dat kan dus ook écht als je in Nederland woont en het is een van de beste travel hacks!

Nu tijdelijk 48.000 Miles t/m 30 april 2024!

Let op: AMEX heeft nu een unieke aanbieding! Vraag via deze exclusieve link voor 30 april 2024 een American Express Platinum Card aan en ontvang maar liefst 48.000 Reward Miles als welkomstcadeau. Deze punten kun je inzetten voor airline upgrades, kortingen bij hotels en het boeken van spotgoedkope vliegtickets (bij o.a. Flying Blue). Bij AMEX ontvang je voor iedere uitgegeven euro één Reward Mile, dus met deze 48.000 punten heb je direct veel voordeel!

Airport lounges en extra privileges bij hotels

Bij de aanschaf van een American Express Platinum Card krijg je een gratis Privium Plus lidmaatschap voor 2 personen cadeau (t.w.v. €415). Hiermee profiteer je o.a. van snelle security en grenspassage op Schiphol en mag je gebruik maken van de Privium Lounges. Ook ontvang je een Priority Pass, waarmee je wereldwijd onbeperkt toegang krijgt tot ruim 1.300 airport lounges voor 2 personen (t.w.v. €910).

Met een American Express Platinum Card profiteer je ook van extra privileges bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd. Wie met deze creditcard een verblijf boekt bij de aangesloten hotelketens heeft een streepje voor en kan onder andere genieten van kamer upgrades (indien beschikbaar), laat uitchecken, vroeg inchecken, gratis ontbijt en $100 hoteltegoed (voor dineren, de spa of andere faciliteiten). Dit alles kan al snel oplopen tot een waarde van 650 euro per verblijf. 

Je krijgt bovendien directe toegang tot de hogere niveaus bij de loyaliteitsprogramma’s van de beste hotels ter wereld, zonder dat je hoeft te voldoen aan specifieke toelatingscriteria. Hiermee profiteer je van extra privileges, waar je normaal gesproken lang voor moet sparen. Je stapt direct in op de volgende loyaliteitsniveaus:

• Radisson Rewards™ Premium status
• Hilton Honors Gold status
• MeliáRewards Gold status
• The Marriott Bonvoy™ Gold Elite status

Voordelen van een American Express Platinum Card

Dit zijn opgesomd alle voordelen van een American Express Platinum Card:

✔ Spaar bij iedere uitgave automatisch Membership Rewards punten (1 Mile per uitgegeven euro)
✔ Gebruik je punten bij 9 loyaliteitsprogramma’s van airlines (waaronder Flying Blue)
✔ Gratis Privium lidmaatschap voor 2 personen t.w.v. €415 (snel door de security op Schiphol)
✔ Onbeperkt toegang tot ruim 1.300 lounges wereldwijd voor 2 personen t.w.v. €910
✔ Gratis Loungebox on the go (met eten en drinken) bij de Grab&Fly shops op Schiphol 
✔ Inclusief reisverzekeringen, een annuleringsverzekering en een autohuurverzekering
Privileges bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd oplopend tot €650 per verblijf
✔ Directe toegang tot de hogere niveaus bij de loyaliteitsprogramma’s van de beste hotels
✔ Jaarlijks €300 dinertegoed bij toprestaurants in binnen- en buitenland
Presales bij concerten en toegang tot bijzondere events

Vraag de AMEX Platinum Card aan

Wat kost een American Express Platinum Card?

Voor een American Express Platinum Card betaal je maandelijks €65,-. Dat klinkt misschien prijzig, maar dankzij alle voordelen en privileges heeft deze creditcard een jaarlijkse waarde van €3.175. Dat is nog los van het enorme voordeel dat je behaalt met het sparen van miles. Met een beetje slim gebruik van de creditcard kun je spotgoedkope vliegtickets boeken en soms voor een paar tientjes naar de andere kant van de wereld vliegen. De kosten voor de kaart heb je dus binnen de kortste keren terug verdiend!

Bovendien kan de hoofdkaarthouder zonder extra kosten één extra Platinum Card en tot vier extra Green Cards aanvragen voor meerderjarige familieleden of vrienden. Zo kun je heel gemakkelijk de voordelen van de creditcard delen met extra kaarthouders en kost het omgerekend nog maar €32,50 per persoon als jij en je partner beide gebruik maken van een Platinum Card. Samen spaar je bovendien nog sneller miles voor extra voordeel op reis.

Andere geschikte AMEX creditcards

Ga je niet zo vaak op reis, maar wil je toch graag een (goedkopere) creditcard aanschaffen? Ga dan voor een American Express Green card (eerste jaar gratis, daarna €6,50 per maand) of een American Express Gold Card (6 maanden gratis, daarna €20,- per maand). Deze bieden veel minder voordeel dan de American Express Platinum Card, maar je kunt er wel Miles mee sparen.

Let op: American Express geeft ook speciale AMEX Flying Blue Silver cards uit, die misschien wel handig zijn voor mensen die vaak met KLM op reis gaan, maar veel minder voordelen bieden aan reizigers die doorgaans met verschillende airlines vliegen. Bij deze creditcard krijg je bijvoorbeeld GEEN gratis Privium lidmaatschap of Priority Pass.

Aankopen automatisch verzekerd met een creditcard

Een groot voordeel is dat aankopen die gekocht zijn met een creditcard bijna altijd verzekerd zijn. Een geruststellende gedachte wanneer je met kostbare spullen – zoals een laptop of dure camera – reist. De verzekering geldt ook in het geval dat bestelde producten niet of defect worden geleverd. Daarom is het altijd verstandig om online te shoppen met een creditcard. Neem bij schade direct contact op met de verstrekker van je kaart. Meestal zijn de aangekochte artikelen 180 dagen verzekerd.

Is je vlucht geannuleerd en ben je gestrand op een tropisch eiland zonder koffer? Grote kans dat een creditcard maatschappij je ook compenseert voor de essentiële spullen die je op zo’n moment accuut moet aanschaffen. Bovendien kan het ook zo zijn dat de creditcardmaatschappij de schade vergoed van de verdwenen bagage.

Hoe hoog moet het kredietlimiet zijn?

Welke creditcard je ook kiest, het is belangrijk dat je kritisch kijkt naar de krediethoogte. Bij American Express is er niet echt een limiet. Deze wordt automatisch aangepast op basis van je uitgavenpatroon en de frequentie waarmee je aflost.

Voor de meeste andere creditcard is het gangbare kredietlimiet 2500 euro. In 90% van de gevallen is dat ruim voldoende, maar soms kan wat extra geld op vakantie handig zijn. Bijvoorbeeld als je in het buitenland een auto wilt huren. Autoverhuurders boeken altijd een vast borgbedrag op je creditcard, dat al snel op kan lopen tot meer dan 2000 euro. Heb je in diezelfde maand ook al je vliegtickets betaald met je creditcard? Dan is je limiet waarschijnlijk te laag om nog een auto te huren, tenzij je een auto zonder creditcard huurt. Check dit dus altijd goed voordat je op reis gaat!

Het is niet direct nodig om voor dit soort momenten een creditcard met een hoog krediet aan te vragen. Wat veel mensen niet weten is dat je eenmalig extra geld kunt storten op je creditcard. Zo voldoe je grote online betalingen of hoge borgbedragen zonder dat je een duur hoog krediet hebt op je kaart. Dit kan met name voor een reis naar Amerika handig zijn. Daar zijn creditcards namelijk het standaard betaalmiddel, waardoor je al snel het limiet van je creditcard overschrijdt.

Beste creditcard voor reizen American Express Platinum Card

Kun je een prepaid creditcard gebruiken op reis?

Voor veel mensen is vakantie een moment om alles los te laten. Ook met geld wordt dan losser omgegaan. Je bent immers op reis en je gaat niet bezuinigen op een paar extra cocktails. Voor je het weet is die hotel upgrade ook geboekt. Als je bang bent dat je met een creditcard je uitgaven niet meer onder controle hebt, kun je overwegen om een prepaid card aan te schaffen. Je hebt in de basis dezelfde voordelen als bij een normale creditcard, echter kan je niet meer uitgeven dan wat je er zelf op hebt gestort. De prepaid kaart is dus een prima alternatief voor een normale creditcard.

Steeds meer mensen (met name jongeren) kiezen voor deze veilige en goedkope manier van betalen. Houd er wel rekening mee dat niet alle hotels en airlines prepaid creditcards accepteren. Ook autoverhuurders gaan hier zelden mee akkoord. Check dit dus goed voordat je een prepaid creditcard aanschaft. Het is namelijk een groot nadeel en een van de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen voor een normale creditcard kiezen.

Wij reizen standaard met een American Express Platinum Card en profiteren daardoor van veel voordeel. We kunnen je deze creditcard dan ook van harte aanbevelen. Ben je er toch nog niet uit? Er zijn verschillende sites waar creditcards onderling goed te vergelijken zijn, zoals op finler.nl.

Wat zijn de nadelen van een creditcard

Een creditcard is super handig (en soms zelfs noodzakelijk op reis) maar wie er niet voor kiest om het volledige bedrag aan het einde van de maand direct af te lossen, kan zichzelf flink op kosten jagen. Bij flexibel aflossen is de rente namelijk hoog, héél hoog. De rente kan soms wel oplopen tot 15%.

Een ander nadeel is de fraudegevoeligheid. Echter zolang je zelf niet nalatig bent geweest, zal de creditcardmaatschappij de fraude niet op jou verhalen. Check daarom regelmatig je afschriften en trek direct aan de bel als je verdachte transacties ziet.

Gebruik je creditcard niet als vervanger van je pinpas. Hoe verleidelijk het ook is om even geld op te nemen bij de pinautomaat met je creditcard, doe dit niet! Een contante opname kan al snel 10 tot 15 euro per transactie kosten.

Nu tijdelijk 48.000 Miles t/m 30 april 2024!

Let op: AMEX heeft nu een unieke aanbieding! Vraag via deze exclusieve link voor 30 april 2024 een American Express Platinum Card aan en ontvang maar liefst 48.000 Reward Miles als welkomstcadeau. Deze punten kun je inzetten voor airline upgrades, kortingen bij hotels en het boeken van spotgoedkope vliegtickets (bij o.a. Flying Blue). Bij AMEX ontvang je voor iedere uitgegeven euro één Reward Mile, dus met deze 48.000 punten heb je direct veel voordeel!

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop