Zoeken:

Travel hack: Dit is de beste creditcard voor reizen (waarmee je ook punten spaart)

Geld omwisselen of veel content geld op zak hebben is allang niet meer nodig. Eén creditcard in je broekzak is voldoende om overal ter wereld te kunnen betalen. Maar in tegenstelling tot de meeste andere landen, zijn we Nederland helemaal niet gewend om met een creditcard te betalen. Dus wat is nou de beste creditcard voor reizen? Je wilt er in the middle of nowhere namelijk niet achter komen dat jouw Nederlandse bankpas niet wordt geaccepteerd en je dus geen geld kunt opnemen of je hotelovernachting niet kan betalen.

Hoewel vrijwel alle creditcards wereldwijd worden geaccepteerd, nemen niet alle hotels of restaurants dezelfde kaarten aan. Aan de andere kant wil je ook niet de hoofdprijs betalen. Bovendien bieden sommige creditcard extra voordelen voor reizigers aan. Wij zochten daarom uit welke creditcard het meest geschikt is voor een vakantie of langere reis. Doe er je voordeel mee!

Voordelen van een creditcard op reis

Het grootste voordeel van een creditcard is natuurlijk het wereldwijde betaalgemak. Even je kaart trekken en voilà je dinertje is betaald, hier in Amsterdam of 16.667 kilometer verderop in Sydney. Maar er zitten meer voordelen aan een creditcard:

• Wereldwijd betaalgemak
• Artikelen gekocht met een creditcard zijn in de meeste gevallen automatisch verzekerd
• Achteraf betalen
• Mogelijkheid om flexibel af te lossen

Kijk met de laatste 2 voordelen wel uit dat ze niet veranderen in nadelen. Het lijkt heerlijk om van alles aan te schaffen met een creditcard, totdat je aan het eind van de maand de rekening gepresenteerd krijgt en je erachter komt dat je saldo niet toereikend is. Je kunt er dan voor kiezen om flexibel af te lossen; echter de rente die je betaalt is in de meeste gevallen heel hoog. Gebruik je creditcard dus alleen voor aankopen die je ook daadwerkelijk kan doen!

Beste creditcard voor vliegtickets en hotels

Wat zijn de beste creditcards voor reizen en vakantie?

Een creditcard kan heel veel voordelen bieden. De bekendste creditcards in Nederland zijn die van Mastercard en Visa, maar frequente reizigers raden wij aan een American Express Gold card of nog beter een American Express Platinum Card aan te schaffen. Deze AMEX creditcard biedt namelijk de meeste voordelen en bij iedere uitgave – ook wanneer je betaalt in restaurants of online shopt – spaar je automatisch punten die je kunt gebruiken voor upgrades bij verschillende airlines, profiteer je van extra privileges bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd en krijg je gratis toegang (voor 2 personen) tot meer dan 1300 airport lounges wereldwijd (waaronder de Privium Lounges op Schiphol).

De prijs van een American Express Platinum Card bedraagt €65 per maand. Dat klinkt misschien prijzig, maar dankzij de vele voordelen en privileges heb je dit geld er snel uit als je regelmatig vliegt en graag in luxe hotels verblijft. Dit zijn er een paar;

✔ Spaar bij iedere uitgave automatisch Membership Rewards punten (1,5 punt per uitgegeven euro)
✔ Gebruik je punten voor 9 loyaliteitsprogramma’s van airlines (waaronder Flying Blue)
✔ Snelle security en grenspassage met Privium voor 2 personen t.w.v. € 370
✔ Onbeperkt toegang tot ruim 1.300 lounges voor 2 personen t.w.v. € 910
✔ Inclusief reisverzekeringen, een annuleringsverzekering en een autohuurverzekering
Privileges bij meer dan 14.000 hotels wereldwijd oplopend tot t.w.v. €500 per bezoek
✔ Directe toegang tot de hogere niveaus bij de loyaliteitsprogramma’s van de beste hotels
✔ Speciale privileges en extra’s bij toprestaurants (zoals een meet & greet met de chef)
Presales bij concerten en voordelen bij events

Vraag de AMEX Platinum Card aan

Ga je niet zo vaak op reis, maar wil je toch graag een (goedkopere) creditcard aanschaffen? Ga dan voor een American Express Green card (eerste jaar gratis, daarna €5,50 per maand) of een American Express Gold Card (6 maanden gratis, daarna € 16,50 per maand). De inkomenseis voor het aanvragen van deze creditcards is niet zo hoog, al je aankopen zijn verzekerd en je spaart toch punten wanneer je aankopen doet.

Let op: American Express geeft ook speciale AMEX Flying Blue cards uit, die misschien wel handig zijn voor mensen die vaak met KLM vliegen, maar veel minder voordelen bieden aan reizigers die doorgaans met verschillende airlines vliegen.

Aankopen automatisch verzekerd met een creditcard

Een groot voordel is dat aankopen die gekocht zijn met een creditcard bijna altijd verzekerd zijn. Ook gadgets die tijdens een strandvakantie in het water vallen kunnen onder deze verzekering vallen. De verzekering geldt ook in het geval dat bestelde producten niet of defect worden geleverd. Daarom is het altijd verstandig om online te shoppen met een creditcard! Neem bij schade direct contact op met de verstrekker van je kaart. Meestal zijn de aangekochte artikelen 180 dagen verzekerd.

Is je vlucht geannuleerd en ben je gestrand op een tropisch eiland zonder koffer? Grote kans dat een creditcard maatschappij je ook compenseert voor de essentiële spullen die je op zo’n moment accuut moet aanschaffen. Bovendien kan het ook zo zijn dat de creditcardmaatschappij de schade vergoed van de verdwenen bagage.

Hoe hoog moet het kredietlimiet zijn?

Welke creditcard je ook kiest, het is belangrijk dat je kritisch kijkt naar de krediethoogte. Wil je een hoog krediet dan is de jaarlijkse bijdrage vaak ook hoog. Het meest gangbare kredietlimiet is 2500 euro. In 9 van de 10 gevallen is dat ruim voldoende, maar soms kan wat extra geld op vakantie handig zijn. Bijvoorbeeld als je in het buitenland een auto wilt huren. Autoverhuurders boeken altijd een vast borgbedrag op je creditcard, dat kan al snel oplopen tot meer dan 2000 euro. Heb je die maand ook al je vliegtickets betaald met een creditcard? Dan is je limiet waarschijnlijk te laag om nog een auto te huren, tenzij je een auto zonder creditcard huurt. Check dit dus altijd goed voordat je op reis gaat!

Het is niet direct nodig om voor dit soort momenten een creditcard met een hoog krediet aan te vragen. Wat veel mensen niet weten is dat je eenmalig extra geld kunt storten op je creditcard. Zo voldoe je grote online betalingen of hoge borgbedragen zonder dat je een duur hoog krediet hebt op je kaart. Dit kan met name voor een reis naar Amerika handig zijn. Daar zijn creditcards namelijk het standaard betaalmiddel, waardoor je al snel het limiet van je creditcard overschrijdt.

Beste creditcard voor reizen American Express Platinum Card

Kun je een prepaid creditcard gebruiken op reis?

Voor veel mensen is vakantie een moment om alles los te laten. Ook met geld wordt dan losser omgegaan. Je bent immers op reis en je gaat niet bezuinigen op een paar extra cocktails. Voor je het weet is die hotel upgrade ook geboekt. Ben jij bang dat je met een creditcard je uitgaven niet meer in de hand hebt, dan kun je overwegen om een prepaid card aan te schaffen. Je hebt grotendeels dezelfde voordelen als bij een normale creditcard, echter kan je niet meer uitgeven dan wat je er zelf op hebt gestort. De prepaid kaart is dus een goed alternatief voor een normale creditcard.

Steeds meer mensen kiezen voor deze veilige en goedkope manier van betalen. Houd er wel rekening mee dat niet alle hotels en airlines prepaid creditcards accepteren. Ook autoverhuurders gaan hier zelden mee akkoord. Check dit dus goed voordat je een Prepaid Creditcard aanschaft. Het is namelijk een groot nadeel en een van de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen voor een standaard creditcard kiezen.

Wat zijn de nadelen van een creditcard

Een creditcard is super handig (en soms zelfs noodzakelijk op reis) maar wie er niet voor kiest om het volledige bedrag aan het einde van de maand direct af te lossen, kan zichzelf flink op kosten jagen. Bij flexibel aflossen is de rente namelijk hoog, héél hoog. De rente kan soms wel oplopen tot 15%. Een persoonlijke lening is op de lange termijn dan vaak nog goedkoper.

Een ander nadeel is de fraudegevoeligheid. Echter zolang je zelf niet nalatig bent geweest, zal de creditcardmaatschappij de fraude niet op jou verhalen. Check daarom regelmatig je afschriften en trek direct aan de bel als je verdachte transacties ziet.

Gebruik je creditcard niet als vervanger van je pinpas. Hoe verleidelijk het ook is om even geld op te nemen bij de pinautomaat met je creditcard, doe dit niet! Een contante opname kan al snel 10 tot 15 euro kosten.

Hoe kun je creditcards vergelijken?

Er zijn verschillende sites waar creditcards onderling goed te vergelijken zijn, zoals op finler.nl . Om tot een goede keus te komen is het belangrijk om eerst je reisgedrag te onderzoeken. Ben je iemand die graag alle uithoeken van de wereld bezoekt of ben je iemand die graag dicht bij huis blijft? In het eerste geval raden wij zelf een American Express Gold card of nog beter een American Express Platinum Card aan. Hiermee profiteer je als reiziger namelijk van heel veel voordelen en leuke privileges bij airlines, hotels en andere reisaanbieders.

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop