Zoeken:
Samsonite Neopulse Rood 69cm

Review | Hoe praktisch is deze opvallende Samsonite Neopulse koffer?

Vorige week zat ik voor een persreis op de Azoren. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een koffer uitzoeken om te reviewen. Kwam dat even goed uit! Ik heb inmiddels al een grote collectie aan kleine en grote koffers, maar eigenlijk zocht ik nog een mooi tussenmaatje voor een verblijf van 7 tot 10 dagen. Een koffer van Samsonite stond al een tijdje op het wensenlijstje en dus koos ik voor een lichtgewicht koffer uit de Neopulse collectie van Samsonite.

Het werd uiteindelijk de metallic rode Samsonite Neopulse van 69 centimeter. Al mijn koffers zijn namelijk zwart, grijs of wit en het leek me wel leuk om eens voor een wat opvallender model te kiezen. Een koffer die gelijk in het oog springt wanneer die van de bagageband op het vliegveld komt rollen. En dat doet de bordeaux rode Samsonite Neopulse zeker. Bij aankomst op de luchthaven pikte ik hem zo tussen alle saaie koffers uit. Persoonlijk vind ik de koffer er heel stijlvol en luxe uitzien.

➞ Lees ook: 10 x de beste koffers van 2019

Samsonite Neopulse Metallic Red 69cm

De Samsonite Neopulse koffer in Metallic Red (69 cm)

De Samsonite Neopulse koffers zijn in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. Ik koos voor de medium variant van 69cm, maar hij is ook in het klein (55cm) en in het groot (81cm) te koop. De grootste koffer die ik in mijn bezit heb is 79cm en eigenlijk veels te groot voor een weekje weg. Ik wist dan ook al gelijk dat ik voor de middelste maat moest kiezen, aangezien de kleinste Samsonite Neopulse van 55cm, echt bedoeld is voor handbagage.

Wat mij direct opviel aan de Samsonite Neopulse koffer, is het gewicht. Met slechts 2,9 kilo is die namelijk ontzettend licht. En dat is mooi, aangezien het vaak al een hele uitdaging is om onder het toegestane gewicht van de airline te blijven. De felrode koffer is gemaakt van polycarbonaat en dat zorgt ervoor dat die stevig, flexibel en schokbestendig is maar tegelijkertijd niet zoveel weegt.

Samsonite Neopulse Metallic Red 69cm

De Samsonite Neopulse koffer van Duifhuizen tassen en koffers

Bij het uitzoeken van een koffer let ik ook altijd op een paar andere zaken. Naast dat die niet teveel mag wegen, vind ik het ook belangrijk dat er vier wieltjes onder zitten (zodat ik hem naast me vooruit kan rollen) en dat de trekstang stevig aanvoelt. Dit is beide het geval bij de Samsonite Neopulse koffers.

Een TSA-slot zit tegenwoordig bijna op alle koffers en is zekers voor mensen die naar Amerika willen reizen een must. Wat ik bij deze koffer vooral heel erg handig vind is de manier waarop je koffer op slot kan doen. Vaak moet je beide ritssluitingen vanaf de zijkant in het slot houden en dan het slotje dichtklikken. In je eentje kan dat soms nogal lastig zijn omdat bijna altijd wel één van de twee sluitingen eruit schiet. Bij deze Samsonite koffer gaat het een stuk makkelijker. Je drukt de ritsluitingen namelijk gewoon plat in het TSA-slot, waardoor je de koffer een stuk makkelijker met het cijferslot kan sluiten.

Onder de stevige trekstang van de koffer zit een uitschuifbaar plaatje waar je je adres op kunt schrijven. Wat mij betreft een hele mooie oplossing voor het wegwerken van een lelijk adreslabel. Bij Samsonite letten ze duidelijk op de afwerking van een koffer. It’s all in the details!

Hoe praktisch is een koffer van Samsonite?

De binnenzijde van de koffer bestaat uit twee grote vakken die je beide met tussenschotten kan dichtritsen. Hierdoor blijven je kleren en schoenen gedurende het reizen netjes op zijn plek. Het enige dat bij deze koffer ontbreekt is een extra ritsvak voor losse spullen. Dit vind ik persoonlijk wel jammer aangezien ik hier vaak losse papieren en kabeltjes van mijn camera instop. Dit heb ik eenvoudig opgelost door een extra toilettas mee te nemen waar ik dit soort spullen in kon opbergen.

samsonite-neopulse-red-69
Samsonite Neopulse Metallic Red 69cm

Review: Hoe zit het met de kwaliteit van een Samsonite koffer?

Al met al ben ik heel erg blij met mijn nieuwe aanwinst en super enthousiast over de koffers van Samsonite. Meestal komen mijn koffers na de eerste vlucht al redelijk beschadigd aan op de bagageband, maar deze Samsonite Neopulse ziet er zelfs na 5 vluchten nog als nieuw uit. Afgezien van een paar kleine krasjes en wat stickerrestjes, zou je niet zeggen dat de koffer al een lange reis achter de rug heeft.

Na een reis van 10 dagen op de Azoren en verschillende vluchten, ben ik tot de conclusie gekomen dat de rode Samsonite Neopulse koffer (69cm) wat mij betreft de ideale reispartner is. Hij is perfect voor een weekje weg en met een adviesprijs van €239,- vooral heel erg interessant voor frequente reizigers die op zoek zijn naar een kwalitatieve koffer voor de lange termijn.

Bestel deze koffer bij Duifhuizen

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de leukste adresjes. Van de beste restaurants tot de meest exclusieve design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop