Zoeken:

5 voordelen van Valet Parking op Schiphol Airport (+ praktische tips!)

Hoe ga je naar Schiphol? Het kan nogal een dilemma zijn. Zeker als je ’s nachts vliegt en het openbaar vervoer geen optie is. Veel liever stap je gewoon de auto in, maar dan dient het volgende probleem zich alweer aan. Want waar ga je je auto parkeren op Schiphol? Natuurlijk kun je je auto parkeren bij Schiphol P1, maar veelal is het goedkoper om je auto op een parkeerterrein buiten het vliegveld te parkeren. Mocht je geen zin (of tijd) hebben voor shuttle transfers, dan is er gelukkig een heel goed alternatief: valet parking. Hieronder sommen we de voordelen voor je op.


1. Je kunt later naar de luchthaven

Vliegen is vaak al stressvol genoeg dus zorg dat je op tijd op de luchthaven bent. Wanneer je ervoor kiest zelf je auto op een parkeerterrein buiten de luchthaven te parkeren, ben je vaak veel extra tijd kwijt in verband met een shuttle die je moet pakken. Bij valet parking hoeft dit natuurlijk niet omdat je gewoon voor de deur (bij de Departures hal) je auto afgeeft. Je kunt dus wat later van huis vertrekken en hoeft je nergens zorgen over te maken. Gemak dient de mens!


2. Je kunt 24/7 je auto afgeven

In het holst van de nacht heb je natuurlijk al helemaal geen zin in gedoe. Je wilt gewoon snel naar Schiphol en omdat er meestal geen treinen rijden heb je vaak geen andere optie dan de auto te pakken. Valet parking is dan je golden ticket. Want geloof ons, voor deze service ben je dan écht wel bereid een paar euro meer te betalen. En vaak scheelt het qua prijs niet eens zo heel veel. Gewoon doen dus.


3. Je auto wordt goed beveiligd (en zelfs gewassen?!)

Ga je voor een iets langere tijd op reis? Bijvoorbeeld twee of drie weken? Dan laat je je kostbare auto (met het oog op veiligheid) misschien ook liever niet voor je eigen deur staan of op een openbaar parkeerterrein. Wanneer je voor valet parking bij Schiphol kiest weet je zeker dat je auto goed beveiligd wordt. Vaak staat deze dan in een overdekte ruimte en tegen betaling kunnen ze de auto zelfs wassen en stofzuigen. Er zijn zelfs aanbieders die je auto APK kunnen keuren terwijl jij lekker op vakantie bent. En dat is zelfs bij kort parkeren op Schiphol ideaal toch?


4. Geen gesjouw met koffers

Het grote voordeel van valet parkeren bij Schiphol is dat je voor de ingang kunt stoppen en iemand anders de auto van je overneemt. Je hoeft alleen de sleutels af te geven, een schadeformulier in te vullen en een krabbeltje te zetten. Je tilt je koffers uit de auto en binnen een paar minuten sta je bij de incheckbalies. Geen gesjouw met koffers en 100% reisgemak.


5. Je kunt na aankomst direct naar huis

Na een lange vlucht wil je het liefst zo snel mogelijk naar huis. Maar vaak moet je eerst nog langs de paspoortcontrole en de koffers laten ook altijd nét iets langer op zich wachten dan dat je had verwacht. Als je dan eenmaal door de schuifdeuren heen bent heb je geen zin meer om op een trein te wachten of met een shuttle naar een afgelegen parkeerterrein te rijden. Wanneer je kiest voor valet parking kun je vaak al bij het wachten op de koffers doorgeven dat je aangekomen bent op de luchthaven. Wanneer je eenmaal buiten bent staat er dan netjes iemand op je te wachten met je auto. Je kunt direct instappen en gaan!

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop