Zoeken:

Review | Deze Xtorm Solar Charger Powerbank zet je graag in het zonnetje

Het zijn de ultieme lifesavers en de redders in nood op de momenten dat je ze echt nodig hebt. We hebben het natuurlijk over powerbanks! Oké, wellicht is dit enigszins gedramatiseerd maar de kleine mobiele accu’s komen geregeld goed van pas. Want hoe high-tech smartphones ook zijn; echt heel lang meegaan op één batterij doen ze nog steeds niet.

Het is dan ook een prettig gevoel om te weten dat je op ieder gewenst moment alsnog telefoons, camera’s en andere apparatuur kunt opladen. Ook als je onderweg bent of tijdelijk geen toegang tot een stopcontact hebt. Wij reizen daarom standaard met één of meerdere powerbanks. Maar wat nou als je zelfs je powerbank niet meer kunt opladen? Wij hebben de oplossing gevonden en zetten vandaag graag de nieuwe Xtorm Solar Charger Instinct powerbank in het zonnetje. Letterlijk dan, want deze powerbank vangt graag zonnestralen.

Een compacte maar krachtige Solar powerbank

Sinds enige tijd hebben we de AM123 – Xtorm Solar Charger Instinct powerbank toegevoegd aan onze reisbagage. Deze powerbank komt uit de nieuwe Xtorm Xtreme serie, die uit meerdere solar producten bestaat die speciaal ontwikkeld zijn voor extreme adventures. De compacte powerbank is lichtgewicht (300 gram) en beschikt over twee USB poorten waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Met een vermogen van 10.000 mAh is het mogelijk om 4 tot 5 keer je smartphone op te laden.

Een powerbank met een zonnepaneel

Dat de Solar Charger Instinct is ontwikkeld voor stevige off the beaten track reizen, blijkt wel uit de unieke feature die de powerbank aan boord heeft. De gehele bovenkant bestaat namelijk uit een zonnepaneel. Je hebt dus geen stopcontact meer nodig om deze powerbank op te laden.

Op een normale zonnige dag kan het paneel de batterij voor 20% laden. Dit staat gelijk aan ongeveer één keer je telefoon laden. Voor een zonnepaneel van dit formaat, is dat een serieuze score. De laadstatus is af te lezen aan de zijkant van de powerbank. Als het rode lampje brandt, dan wordt de batterij door de zonnecel opgeladen.

Met de meegeleverde haak kan de powerbank aan een tas worden gehangen waardoor deze de gehele dag in de zon kan opladen. Wel zo slim natuurlijk. Nog een handige feature is de ingebouwde zaklamp. Door tweemaal op de aan/uit schakelaar te drukken, gaan er felle ledlampen op de achterkant van de powerbank branden. Ideaal voor als je geen zaklamp bij je hebt of de batterijen van je zaklamp op zijn.

Gemaakt voor de echte avonturier

De Xtorm Solar Charge Instinct powerbank kan tegen een stootje en is zo ontwikkeld dat die ook tegen een drupje water kan. Zo zit er een stevige bumper rondom de batterij en worden de oplaadpoorten beschermd door een perfect sluitend klepje. Ideaal dus voor als je de powerbank mee wilt nemen op een actieve reis, waar deze mogelijk in contact kan komen met zand, water of wordt blootgesteld aan valpartijen.

Nederlands design

Uit de nieuwe features valt op te maken dat het Nederlandse Xtorm wederom goed nagedacht heeft over de producten die ze maken en waarvoor ze gebruikt worden. Het zijn functionele en kwalitatieve producten met een slim design. Eerder waren wij al erg enthousiast over de zeer krachtige Xtorm XB203, die inmiddels een vaste plek in de koffer heeft gekregen.

Wat wij met name erg mooi vonden aan de Xtorm XB203, was de magnetische opbergfunctie voor de (meegeleverde) kabels. De Xtorm Solar Charger Instinct heeft deze mogelijkheid helaas niet en dat betekent dat je de kabels los mee moet nemen. Even dubbel checken dus of je de kabels voor je telefoon of camera écht hebt ingepakt voordat je off the grid gaat.

Waar te koop?

Wil je zelf de Xtorm Solar Charger Instinct aanschaffen of een ander model uit het ruime assortiment  van powerbanks en solar chargers bekijken? Neem dan een kijkje op de website van Xtorm. Als je voor 22:00 uur bestelt, heb je je bestelling de volgende dag al in huis.

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop