Search:
auto-huren-sicilie

Auto huren in Sicilië? Met deze 12 tips vind je de beste huurauto!

Wil je een auto huren in Sicilië en daarmee het grootste eiland van Italië verkennen? Goed idee, maar je moet niet bang zijn in het verkeer. De Sicilianen rijden namelijk flink door en schromen niet om elkaar op onmogelijke plekken in te halen. Wie in dit soort situaties het hoofd koel kan houden heeft niks te vrezen en kan prima met een huurauto in Sicilië rondreizen. Met een huurauto zit je niet aan een reisschema vast en heb je alle vrijheid van de wereld. Hier volgen wat tips voor autohuur in Sicilië. Doe er je voordeel mee!

Auto huren in Sicilië? Dit moet je weten!

Met een oppervlakte van ruim 25.000 km² valt er meer dan genoeg te zien op dit bekende Italiaanse eiland. Sicilië staat bekend om de prachtige landschappen en natuurlijk de Etna vulkaan. Hoewel de afstanden op de kaart niet zo groot lijken, kan het door de kronkelige wegen toch langer duren om het eiland te doorkruizen. Houd hier rekening mee en tank op tijd! Niet overal op Sicilië vind je namelijk even gemakkelijk een tankstation. Zorg er ook altijd voor dat je voldoende contant geld op zak hebt om ook bij de kleinere tankstations te kunnen betalen.

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Mocht je iets via deze links aanschaffen, dan ontvangen wij een kleine commissie – wat jou niets extra’s kost! Een win-win situatie en zo houden we deze site vrij van banners en advertenties.

Hoe populair is autohuur in Sicilië?

Heb je een vakantie naar Sicilië geboekt en wil je veel van het eiland zien? Dan kun je bijna niet zonder huurauto. Met het openbaar vervoer kun je in Sicilië namelijk niet overal komen en vaak duurt het ook ontzettend lang om op die manier van A naar B te reizen. Taxi’s zijn buiten de steden schaars en daarom kiest het gros van de reizigers ervoor om op het vliegveld van Sicilië een huurauto op te halen. Eén van de grootste voordelen van het huren van een auto, is dat je vrij bent om te gaan en staan wanneer je dat zelf wilt. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of georganiseerde tours, die bovendien ook vaak een stuk prijziger zijn.

Houd er ook rekening mee dat niet alle populaire attracties (zoals de Etna vulkaan en Agrigento) goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Er rijden maar heel weinig bussen naartoe, dus een auto huren op Sicilië is vrijwel altijd de beste optie. Ook de stranden zijn met een eigen auto veel makkelijker te bereiken en je bespaart daarmee veel tijd.

➞ Zoek en vergelijk huurauto’s voor Sicilië

auto huren sicilie


Hoe vind je de beste huurauto in Sicilië?

In Sicilië vind je veel autoverhuurders. De bekendste zijn Hertz, Sixt, Budget en Europcar. De ervaringen van klanten die rechtstreeks bij deze partijen boeken zijn wisselend. Vaak adverteren ze met spotgoedkope prijzen, waarbij alle extra’s nog ontbreken. Essentiële extra’s zoals een goede autoverzekering, airconditioning of een navigatiesysteem. Tel dat erbij op en de prijzen voor autohuur in Sicilië zijn ineens een stuk minder voordeling. Ook zijn de voorwaarden vaak zo onduidelijk en technisch omschreven, dat het bijna rocket science wordt om de verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken.

Wij raden daarom altijd Sunny Cars aan voor autohuur in Sicilië, omdat je bij Sunny Cars altijd all-inclusive een auto huurt. Je hoeft dan geen extra verzekeringen meer af te sluiten, er zijn geen verborgen kosten, je mag een ongelimiteerd aantal kilometers rijden en je hebt geen gedoe meer ter plaatse. Indien je een huurauto bij de luchthaven wilt ophalen staat er gewoon een transfer voor je klaar die je naar de lokale autoverhuurder brengt in de buurt. Daar lever je de auto ook weer in.

Hoe zijn de wegen in Sicilië?

De wegen in Italië zijn over het algemeen goed maar op Sicilië laat de kwaliteit van de kleinere wegen nog wel wat te wensen over. Met name in de bergachtige streken kan het wegdek op sommige plekken beschadigd zijn. Vooral na stevige regenbuien kunnen wegen overstromen of vol liggen met puin uit de bergen. Rijd dan ook rustig om te voorkomen dat je de huurauto beschadigd. Houd er tevens rekening mee dat op de smalle bergwegen stijgend verkeer altijd voorrang heeft op dalend verkeer.

Sicilië heeft meerdere snelwegen waardoor je relatief gemakkelijk het eiland kan rondtoeren. Wel moet daarbij vermeld worden dat de wegen in het noorden beduidend beter zijn dan in het zuidelijke stuk van het eiland. Hou hier dan ook zeker rekening mee in je planning.  De snelste manier om het eiland te kruizen is door de A19 te gebruiken. Deze weg loopt van Catania in het noorden naar Palermo in het oosten. Vanuit Palermo naar Catania reizend heb je tevens een prachtig zicht op besneeuwde toppen van de Etna vulkaan.

De mooiste routes lopen langs de kust, maar houd er rekening mee dat hier veel bochten zijn. Wees hier dus extra alert en kijk let op met inhalen.

Welk type auto huren op Sicilië?

Sunny Cars is een professionele tussenpartij die alles voor je regelt omtrent autohuur in Sicilië en ze zijn 24/7 bereikbaar voor persoonlijke (Nederlandse) ondersteuning. Wel zo handig indien je schade of problemen met de verhuurder ervaart. Een wijziging doorgeven is altijd gratis tot 4 uur voor de huuraanvang. Of het nu gaat om de huurperiode, de autocategorie of om extra opties. Qua service zijn ze dus al jarenlang de beste keuze voor Nederlandse reizigers.

Houd er wel rekening mee dat je geen specifiek merk of model auto kunt kiezen. Dit kan bij de meeste autoverhuurders niet. Vrijwel altijd kies je dus voor een bepaalde autocategorie, waar verschillende autotypes onder vallen. Zo kun je bijvoorbeeld een compacte auto, een 4 wheel drive of bijvoorbeeld een cabrio boeken. Meestal staat erbij welk model auto je ongeveer kunt verwachten, maar dit is niet gegarandeerd. Indien het model auto niet beschikbaar is krijg je een vergelijkbaar model. Wat wel gegarandeerd is, zijn de opties die je in een auto boekt. Als je dus bijvoorbeeld een auto met automaat en airconditioning boekt, dan krijg je die ook.

Op Sicilië kan je zonder problemen alle highlights bezoeken met een standaard auto. Je hebt dus niet per se een 4×4 nodig. Wel is het slim om misschien een automaat te boeken als je hellingproeven en schakelen in de bergen lastig vindt. Het huren van een cabrio is natuurlijk fantastisch voor de ervaring maar hou er rekening mee dat het in de zomer erg warm kan worden zonder de beschutting van een dak boven je hoofd.

➞ Zoek en vergelijk huurauto’s voor Sicilië

met een huurauto door Sicilië rijden

Waar kun je een huurauto in Sicilië ophalen?

Het is aan te raden om voor vertrek al online een huurauto te boeken. Op verschillende plekken in Sicilië kun je dan je huurauto ophalen. Je hoeft dus niet per se bij aankomst op het vliegveld van Sicilië je huurauto mee te nemen en kunt er ook voor kiezen om een auto te huren voor een deel van je reis. Op de volgende locaties kun je in Sicilië een (all-inclusive) auto ophalen:

➞ Auto huren Palermo luchthaven
➞ Auto huren Palermo
➞ Auto huren Catania luchthaven 
➞ Auto huren Catania
➞ Auto huren Trapani luchthaven
➞ Auto huren Trapani
➞ Auto huren Cefalu
➞ Auto huren Comiso luchthaven
➞ Auto huren Agrigento
➞ Auto huren Augusta
➞ Auto huren Avola
➞ Auto huren Caltanissetta
➞ Auto huren Carini
➞ Auto huren Gela
➞ Auto huren Giardini Naxos
➞ Auto huren Messina
➞ Auto huren Milazzo
➞ Auto huren Misterbianco
➞ Auto huren Pozzallo
➞ Auto huren Ragusa
Auto huren Sant’Agata Li Battiati
➞ Auto huren Sciacca
➞ Auto huren Syracuse
➞ Auto huren Termini Imerese
➞ Auto huren Taormina

Huur met korting een auto bij Sunny Cars

Geld besparen is voor veel Nederlanders volkssport nummer één. Gelukkig kun je ook heel eenvoudig geld besparen als je een auto wilt huren. Regelmatig is er een Sunny Cars kortingscode te vinden waarmee je extra goedkoop een auto kunt huren in Sicilië. Ook hebben ze regelmatig een goede autohuur aanbieding voor een bepaalde periode en/of op een bepaalde bestemming. Mocht er een scherpe aanbieding zijn dan delen we die hieronder.

Tip: boek je auto zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe beperkter het aanbod van auto’s en hoe hoger de prijs. Uit eigen ervaring weten we dat wachten op een betere prijs geen zin heeft. Zo snel mogelijk boeken dus wanneer je reisplannen definitief zijn!

Kortingscode Sunny Cars 2023

Ben je op zoek naar een kortingscode voor Sunny Cars? Het kan zijn dat Sunny Cars momenteel een scherpe autohuur aanbieding heeft. De verlaagde tarieven zie je dan meteen bij de huurauto’s staan. Let op: alle kortingen en acties lopen via Sunny Cars, het heeft dus geen zin om elders naar kortingscodes te zoeken.

➞ Bekijk alle aanbiedingen bij Sunny Cars

autohuur Sicilië wegen

Kun je een auto huren in Sicilië zonder creditcard?

Bij vrijwel iedere autoverhuurder op Sicilië is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Zorg dus dat je altijd je creditcard meeneemt en check of de naam op de reservering 100% overeenkomt met die op je creditcard. De huurovereenkomst ga je namelijk persoonlijk aan en daarom moet de creditcard op je eigen naam staan. Zonder een geldige creditcard op naam krijg je geen huurauto mee. Heb je nog geen creditcard? Dit is volgens ons de beste creditcard voor op reis.

Tip: reis je samen en wil je om de beurt rijden? Boek dan bij autohuur in Sicilië een ’tweede bestuurder’ bij. Voor een kleine meerprijs mag de ander dan ook de auto besturen. Dit moet je van tevoren aangeven want anders ben je niet goed verzekerd.

Hoe hoog is de waarborg voor autohuur in Sicilië?

De waarborg voor een huurauto in Sicilië verschilt per autoverhuurder. Meestal is het een bedrag tussen de 500 en 2000 euro, afhankelijk van het type huurauto. Lees dus vooraf goed de voorwaarden door of vraag het aan de verhuurder.

Het bedrag wordt op je creditcard geblokkeerd dus zorg dat je genoeg bestedingslimiet op je kaart hebt staan. Cash of met een pinpas de borg betalen kan vrijwel nooit in verband met de veiligheid. Na de huurperiode wordt het geblokkeerde bedrag op je creditcard door de autoverhuurder weer vrijgegeven.

Tip: de meeste creditcards zijn tegenwoordig voorzien van een pincode. Deze pincode krijg je bij uitgave van de kaart meestal per post thuisbezorgd. Zorg dat je deze weet, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en je creditcard niet meer te gebruiken is.

Is autorijden in Sicilië veilig?

Autorijden in Sicilië is zeker veilig en erg leuk, mits je je gezonde verstand gebruikt en altijd alert blijft. Het is algemeen bekend dat Italianen iets minder voorzichtig autorijden dan we in Nederland gewend zijn. Daarnaast kunnen markeringen op de weg ontbreken of is de bewegwijzering niet altijd even duidelijk. Let dus goed op met invoegen, hou er rekening mee dat voorrangssituaties anders kunnen zijn en hou voldoende afstand op je voorgangers. Hou er daarnaast rekening mee dat de locals de wegen op hun duimpje kennen en daarom de vaart er flink in kunnen houden. Laat je zeker niet opjagen en houd je aan de verkeersregels.

Parkeer je auto bij voorkeur niet op een steile helling of bergpas. Indien dit niet anders kan, zet de auto dan goed op de handrem, draai de wielen schuin en zet de auto in de eerste versnelling of in de achteruitversnelling. Hiermee kun je voorkomen dat die gaat rollen. Mocht dit namelijk toch gebeuren, dan zijn bij dergelijke parkeersituaties de kosten voor eigen rekening. Verzekeraars zien dit namelijk als nalatigheid en vergoeden eventuele schade vrijwel nooit.

➞ Zoek en vergelijk huurauto’s voor Sicilië

auto huren in sicilie autorijden

Wat heb je nodig voor het huren van een auto in Sicilië?

Reizigers die willen autorijden in Sicilië hebben een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig. Voor autohuur in Sicilië moet je uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een geldig EU-rijbewijs. De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Sicilië verschilt per verhuurder maar is meestal 21 jaar. Daarnaast moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Neem ook altijd je creditcard mee voor de borg die je moet betalen. Deze moet staan op naam van de hoofdbestuurder. Vergeet ook vooral niet van tevoren te checken wat je pincode is. Het komt vaker dan je denkt voor dat reizigers dit ter plekke niet meer weten omdat ze hun creditcard niet zo vaak gebruiken.

Hoe zit het met parkeren in Sicilië?

Op veel plekken in Sicilië kun je gewoon je auto gratis parkeren. Dat kan in de witte parkeervakken. Let er wel op dat je hier soms een parkeerschijf voor moet gebruiken. Een parkeerschijf kun je voor een paar euro kopen bij een tankstation, maar vaak ligt deze al in je huurauto. Wie wil parkeren in de blauwe parkeervakken moet even een kaartje uit de automaat kopen. Dat werkt hetzelfde als in Nederland. De gele parkeervakken zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een gehandicapten parkeerkaart.

Let in de historische dorpjes ook goed op de borden waar ‘Zona Traffico Limitato’ op staat. Dat betekend namelijk dat je er niet mag rijden. Je mag er dan ook niet doorheen rijden om elders te parkeren! Met de huurauto kun je bij een ZTL-overtreding een flinke boete verwachten. Veel autoverhuurders rekenen namelijk hoge administratiekosten voor binnengekomen boetes.

auto huren sicilie parkeren verkeersregels

Wat moet je doen bij schade aan je huurauto in Sicilië?

Controleer met de verhuurder altijd goed de auto voor vertrek en maak foto’s van eventuele krassen, deuken of andere beschadigingen. Hiermee kun je bij het inleveren van de auto aantonen dat de schade al aanwezig was voordat je met de auto de weg op ging. Mocht je een ongeluk krijgen of betrokken raken bij schade, meld dit dan direct aan het autoverhuurbedrijf. Hiermee voorkom je dat je achteraf zelf opdraait voor de schade, je bent immers niet voor niets verzekerd voor autohuur in Sicilië.

Wist je dat…

Je in 3,5 uur naar Sicilië kunt vliegen? Met een beetje geluk boek je al een retourvlucht voor 125 euro. Op Skyscanner kun je gemakkelijk de prijzen van vliegtickets vergelijken. Benieuwd naar ons geheim voor het scoren van goedkope vliegtickets? Bekijk dan onze 12 tips voor het boeken van vliegtickets.

Alle tips voor Italië ➞
Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Meer over Italië

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop