Zoeken:

Zo bespaar je honderden euro’s op vliegtickets met slimme flight alerts

Een flight alert. Wat is dat nou precies? Meer dan 20 keer per jaar stap ik het vliegtuig in. Daarom schreef ik een tijdje terug al een uitgebreid artikel over het vinden van goedkope vliegtickets. Met mijn 12 tips voor het scoren van goedkope vliegtickets moet je dus al een heel eind kunnen komen. Maar goedkope tickets vinden kost soms wat tijd en speurwerk. En daar hebben veel mensen vaak het geduld niet voor. Maar betekent dat dan dat je altijd teveel betaald? Zeker niet. Voor degene die geen tijd heeft voor veel research zijn er handige tools en flight alerts. En daarmee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

De goedkoopste reisdata voor een vlucht vinden

Wil je gewoon spotgoedkoop ergens heen vliegen en ben je flexibel met de reisdata? Een reisje naar Japan in de lente of misschien wel een bezoekje aan New York in de zomer? Gebruik dan de super handige zoekmachine van Vliegennaar.nl. Don’t judge a book by it’s cover! Het design kan namelijk wel een opfrisbeurt gebruiken maar functioneel gezien werkt het perfect. In de zoekmodule kies je voor ‘Ik ben flexibel en op zoek naar de goedkoopste tarieven’ en vervolgens selecteer je een bestemming naar keuze. Binnen enkele seconden springen de laagste tarieven van talloze airlines en aanbieders in beeld.

Het mooie van deze tool is dat je ook de prijzen vanaf verschillende luchthavens te zien krijgt. Zo kun je in één oogopslag zien of het toch niet nét ietsjes goedkoper is om vanaf Eindhoven te vliegen in plaats vanaf Amsterdam Schiphol. En zoek je bijvoorbeeld naar een reisje naar Londen of Parijs? Dan krijg je zelfs de goedkoopste treintickets zien. Zo kun je heel handig alle aanbieders, luchthavens en airlines met elkaar vergelijken en weet je gelijk wat de meest voordelige manier en tijd om te reizen is.

Let op: je moet dus wel flexibel met je reisdata zijn en vanzelfsprekend kun je het meest besparen op vliegtickets naar verre bestemmingen. Een vlucht naar Bali kan hiermee zomaar 300 euro goedkoper zijn.

Een flight alert instellen zonder datum

Veel reizigers weten al dat je op Skyscanner kunt zoeken naar vliegtickets en op een gevonden vlucht een alarm kunt instellen. Daalt of stijgt de prijs van de door jou geselecteerde vlucht? Dan krijg je daar dankzij een e-mail een bevestiging van. Handig voor als je op een specifieke datum wilt vliegen.

Maar wat als je nu gewoon heel goedkoop wilt vliegen en de reisdata van minder groot belang is? Hiervoor kun je flight alerts gebruiken. Stel dat je bijvoorbeeld een weekendje naar Londen wilt gaan maar niet meer dan 50 euro voor een vliegticket wilt betalen. Dan kun je aangeven dat het maximale budget 50 euro is. Het enige wat je verder hoeft te doen is je e-mailadres invullen.

Vliegennaar.nl doet niets anders dan dagelijks alle prijzen vergelijken voor verschillende data. Is er een goedkoop vliegticket gevonden binnen jouw budget, dan ontvang je automatisch een e-mail met de goedkope vliegtickets aanbiedingen. Zo ben je er snel genoeg bij om een goedkoop vliegticket te boeken. Twijfel niet te lang als je een flight alert binnenkrijgt want je bent natuurlijke niet de enige die goedkoop wilt vliegen.

Wanneer gebruik je flight alerts?

Voor een bestemming dichtbij huis ga ik meestal zelf op jacht naar goedkope vliegtickets. Omdat ik fulltime werk zit ik namelijk vast aan een beperkt aan vrije dagen en daarom gebruik ik mijn weekenden (soms in combinatie met feestdagen) optimaal voor stedentrips. Daarnaast moet ik mijn verlofdagen natuurlijk ook ruim van tevoren inschieten bij mijn werkgever. Even last-minute mijn koffers pakken zit er helaas niet altijd in dus.

Voor langere reizen, zoals de reis naar Indonesië die ik laatst maakte, stel ik wel flight alerts in. Je moet dan namelijk toch al een paar weken vrij nemen, wanneer dat dan is maakt minder uit en dus kun je via deze weg dan veel voordeliger vliegen. Flexibiliteit is namelijk het sleutelwoord bij het scoren van de goedkope vliegtickets.

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop