Search:
Goedkope vliegtickets vinden

Goedkope vliegtickets vinden? Met deze checklist lukt het altijd!

Hoe kan ik goedkope vliegtickets vinden? Die vraag krijgen we vaak binnen. Een tijdje geleden schreef ik al een uitgebreid artikel over het vinden van goedkope vliegtickets. Met mijn 10 tips voor het scoren van goedkope vliegtickets moet je dus al een heel eind kunnen komen. Toch leek het me handig om nog een kortere checklist te maken. Zo kan het echt niet meer fout gaan en weet je zeker dat je nooit meer teveel betaald voor een vliegticket.

Houd er rekening mee dat het vinden van spotgoedkope vliegtickets wat meer energie en tijd kost dan je wellicht gewend bent. Iedere reis is anders en er is geen standaard trucje wat je toe kan passen. Pas onderstaande tips dus effectief toe bij je zoektocht en maak gebruik van (meerdere) tools. Bookmark deze pagina of print onderstaand lijstje desnoods uit. Dan kan het bijna niet meer mis gaan.

Goedkope vliegtickets vinden tips

Checklist voor het vinden van goedkope vliegtickets:

– Wees flexibel. Houd bij voorkeur de data en bestemming open. Zo vind je de allergoedkoopste vliegtickets. Niet zo flexibel? Met onderstaande tips vind je alsnog de meest voordelige optie.

– Je kunt je zoektocht starten door gebruik te maken van de ITA Matrix tool. Hiermee kun je heel gedetailleerd naar goedkope vliegtickets zoeken. Een ticket boeken via de ITA Matrix tool gaat echter niet. Dit is dus puur bedoeld om een beeld te krijgen van de prijzen.

– Een andere optie is het zoeken naar tickets met Google Flights. Deze tool van Google gebruikt dezelfde data als ITA Matrix, maar hierbij word je wel doorverwezen naar de desbetreffende aanbieder. Google Flights is mede daardoor wat gebruiksvriendelijker.

– Zoek en vergelijk vervolgens vliegtickets op verschillende vergelijkingssites. Dit kan o.a. bij Kiwi (de meest gebruiksvriendelijke optie om te zoeken), Skyscanner (handige “overal” zoekfunctie) en Momondo (meestal het goedkoopst om uiteindelijk te boeken).

– Vliegen op dinsdag, woensdag en donderdag is over het algemeen het goedkoopst. Terug kun je het beste vliegen op zondag, dinsdag of woensdag. Bovengenoemde tools hebben echter een handige kalender functie waarmee je kunt zien of dit voor jouw reisperiode ook daadwerkelijk het geval is. Maak hier dus slim gebruik van!

– Vliegtickets worden ongeveer een jaar van tevoren aangeboden. Vaak zijn ze dan wat duurder, net als last-minute tickets. 8 maanden tot 7 weken voor vertrek een ticket boeken schijnt daarom het goedkoopst te zijn. Je kunt echter het beste een prijsalarm instellen bij SkyscannerGoogle Flights en Kayak en direct boeken wanneer er een goede aanbieding voorbij komt. Eerder schreven we ook al een handleiding voor het instellen van flight alert op Vliegennaar.nl.

– Kijk ook eens naar alternatieve vliegroutes. Soms scheelt het als je vanaf een andere luchthaven vliegt of een tussenstop maakt. Door slim gebruik te maken van deze “hubs” kun je ook een langere stopover inplannen en zo één reis omtoveren tot twee reizen. Combineer bijvoorbeeld New York met een paar dagen IJsland dankzij een slimme tussenstop.

– Met een beetje geluk kun je ook een Error Fare ticket boeken. Dit zijn vliegtickets die vaak door een menselijk fout verkeerd geprijsd zijn. Volg klokkenluiders Fly4free, Flynous en Secretflying voor het vinden van de laatste Error Fares. Stel ook een Whatsapp alarm in bij Vakantiepiraten om gratis deals te ontvangen.

Goedkope vliegtickets vinden tips

Extra tips!

– Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van verschillende airlines. Regelmatig stunten airlines met exclusieve acties via nieuwsbrieven. Zo kon je bij Qatar Airways eerder meedoen aan een “Treasure hunt” actie waarbij je met een beetje zoekwerk en een dosis geluk, vliegtickets voor 30 euro kon boeken. Ook naar bestemmingen buiten Europa.

– Schrijf je ook altijd in voor de verschillende loyaliteitsprogramma’s van de airlines waarmee je vliegt. Daarmee spaar je automatisch voor kortingen en upgrades.

– Gebruik spaarpunten voor het kopen van vliegtickets. Op Vliegtickets.nl kun je Airmiles inwisselen voor goedkope vliegtickets wat een aanzienlijk besparing kan opleveren op je vliegticketprijs.

– Laat alle extra’s achterwegen. Vliegen met alleen handbagage is vaak voordeliger en een stoel toegewezen krijgen scheelt vaak ook weer een paar euro.

Goedkope vliegtickets vinden tips

Slim vliegen

Hopelijk kun je met deze checklist in het vervolg de meest goedkope vliegtickets vinden. Houd er wel rekening mee dat goedkoop vliegen soms ook nadelen met zich meebrengt. Als je niet goed oplet kan het zijn dat je lang moet wachten tijdens een overstap, op ongunstige tijden vliegt en daardoor kostbare tijd op je reisbestemming inlevert.

Als je iets meer betaald voor een “premium” vliegticket zijn de maaltijden bijna altijd inclusief, krijg je met een beetje geluk wat meer beenruimte en zijn de voorwaarden wat flexibeler. Een duurder tickets kun je soms namelijk nog wijzigen of omboeken naar een andere datum. Bij low-cost airlines of error fares is dit natuurlijk niet het geval.

Extra geld besparen op een accommodatie

Goedkoop vliegticket in de pocket? Ook op een accommodatie kun je flink besparen. Voor een goedkoop (maar luxe) hotel kun je je het beste aanmelden voor de nieuwsbrieven van Booking.com en Secret Escapes. Vaak krijg je dan goede deals binnen. Voor een luxe vakantiehuis met eigen zwembad kun je ook eens kijken naar Interhome Vakantiehuizen.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop