Search:

Parkeren op Eindhoven Airport: Dit moet je weten (+ tips én tricks)

Vliegen vanaf Eindhoven wordt steeds populairder en daarmee natuurlijk ook het parkeren op Eindhoven Airport. Waar er in 2012 nog net geen 3 miljoen passagiers het vliegveld aandeden, groeide dat aantal in 2017 tot ruim 5.5 miljoen. In tegenstelling tot Schiphol, heeft Eindhoven Airport geen eigen treinstation. De meeste passagiers komen daarom met de auto naar het vliegveld. Vanwege de stevige groei van het vliegveld kan het daardoor met vlagen nog best een uitdaging zijn om een betaalbare en veilige parkeerplek rondom het vliegveld te vinden. Benieuwd naar de verschillende opties? Wij zochten het voor je uit.

Parkeren op het vliegveld van Eindhoven

Eindhoven Airport heeft zelf verschillende parkeerterreinen waar vandaan je vaak binnen enkele minuten in de terminal staat. Dit is natuurlijk praktisch maar daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Parkeren bij P5 (7 minuten lopen naar de terminal) kan vanaf € 10,- per dag. Als je bijna voor de deur wilt parkeren kan dit op P3 (Silver Parking). De kosten hiervan bedragen minimaal € 17,- per dag.

Goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport

Een goed alternatief is om je auto te parkeren bij een van de vele parkeerterreinen en garages in de buurt van Eindhoven Airport. Je zet dan zelf je auto op een plek naar keuze en daarna brengt een gratis shuttle bus je naar het vliegveld van Eindhoven. Een ritje vanaf deze parkeerterreinen naar de terminal duurt vaak niet langer dan 10 minuten. Hetzelfde geldt voor de terugreis; een gratis shuttle bus zal je naar het parkeerterrein brengen waar je auto staat. Meestal rijden de shuttle bussen meerdere keren per uur richting de verschillende parkeerterreinen.

Het grote voordeel van dit soort parkeerterreinen is dat het aanzienlijk goedkoper is dan één van de parkeerterreinen van Eindhoven Airport zelf. Op Parkos kun je de verschillende parkeerplaatsen met elkaar vergelijken. Eén dag parkeren bij Eindhoven Airport (inclusief shuttle service) kan al vanaf €3,13.

Je kunt vaak kiezen tussen parkeren op een niet-overdekt terrein of in een overdekte garage. Wanneer je je auto in de winter wilt parkeren is dit misschien wel zo fijn. Bij het parkeren in een garage moet je vaak je autosleutels afgeven, bedenk dus van te voren of je dit wel of niet wilt. Je auto parkeren in een overdekte garage is vaak iets duurder. Goed om te weten; zowel de garage als de niet-overdekte terreinen zijn bewaakt.

Ideaal voor groepen; parkeren met meerdere auto’s

Ga je met een groep op reis en komt iedereen met een eigen auto? Via Parkos is het ook mogelijk om met één boeking voor meerdere auto’s een parkeerplek te regelen. De slagbomen bij de parkeerterreinen gaan dan open aan de hand van kentekenregistratie. Je kunt dan parkeren met een enkele boeking en niemand die met boekingspapieren hoeft te slepen. Wel zo handig dus!

Valet Parking Eindhoven Aiport

Moet je snel bij de gate zijn en heb je geen tijd meer om zelf je auto te parkeren. Geen zin om nog in een shuttle bus te zitten? Dan is Valet Parking de meest interessant optie. Bij deze manier van parkeren kun je gewoon naar de vertrekhal rijden en daar de auto afgeven aan een chauffeur. De auto wordt dan netjes in een parkeergarage of op een parkeerterrein gezet.

Bij terugkomst bel je het telefoonnummer dat op de reservering staat. De parkeerservice zorgt vervolgens dat je auto weer netjes voor de deur van Eindhoven Airport staat. Ideaal dus als je geen zin hebt in de hassle van het parkeren op vliegvelden. Valet parking dient wel van te voren gereserveerd te worden. Dit in verband met de beperkte beschikbaarheid van parkeerplekken en chauffeurs. 

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Meer over Costa Rica

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop