Zoeken:

Auto huren zonder creditcard? Zo regel je het gemakkelijk en snel!

Een auto huren zonder creditcard of zonder ter plaatse een contante waarborg te betalen is lang niet altijd mogelijk. Sterker nog, het komt zelden voor dat je een huurauto in het buitenland zonder creditcard meekrijgt. Toch kan het soms wel! Bezit je zelf niet over een creditcard maar wil je toch een auto huren in het buitenland? Lees dan snel even verder want we laten je precies zien voor welke bestemmingen het wél kan, hoe je het kunt regelen én we geven antwoord op de meest gestelde vragen.

➞ Huur hier direct een auto zonder creditcardvoor een select aantal bestemmingen mogelijk (zie hieronder)

Waarom heb je een creditcard nodig voor het huren van een auto?

Veel reizigers vragen zich af waarom ze per sé een creditcard nodig hebben als ze een auto in het buitenland willen huren. In Nederland zijn we immers gewend om met een normale bankpas te pinnen. Daarnaast betaal je voor het hebben van een creditcard een jaarlijkse fee en mensen met een negatieve BKR registratie komen soms niet eens in aanmerking voor een creditcard. Ook zijn er genoeg huishoudens waarbij slechts één iemand binnen het gezin over een creditcard beschikt. Wanneer de ander dan een auto wilt huren ontstaat er een probleem omdat de creditcard op naam van de hoofdbestuurder moet staan.

Er is echter een hele simpele reden voor het feit dat autoverhuurders willen dat je een creditcard overhandigt; ze hebben deze namelijk nodig als borgstelling. Wanneer jij schade rijdt of het voertuig tijdens je vakantie gestolen wordt, moet de autoverhuurder het afgesproken eigen risico van dit borgbedrag af kunnen schrijven. Afhankelijk van het voertuig dat je huurt, varieert dit bedrag van €250,- tot soms wel €2000,-. Het limiet op je creditcard moet dus ook hoog genoeg zijn om dit bedrag te reserveren.

Nog een reden waarom veel mensen liever zonder creditcard een auto willen huren; hun creditcard limiet is simpelweg niet hoog genoeg om de borg te kunnen garanderen. Wanneer je naast een huurauto ook nog een paar hotels hebt geboekt (die ook om een borg vragen) loop je al snel tegen je limiet aan.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Kun je in het buitenland een auto huren zonder creditcard?

Auto huren zonder creditcard Sunny Cars

Sunny Cars is momenteel de enige Nederlandse verhuurder waarbij je een auto in het buitenland kunt huren zonder creditcard. Omdat ze een tussenpartij zijn, kunnen ze (wanneer je hiervoor kiest) garant staan voor de verhuur van een auto. Een creditcard is in dat geval dus niet nodig. Ze doen dit echter maar voor een paar bestemmingen en je moet dan wel minimaal 5 dagen voor vertrek een huuraanvraag doen en in het boekingsproces voor de optie ‘geen waarborg‘ kiezen. Houd er wel rekening mee dat het vaak iets duurder is en je meestal uit een kleinere selectie auto’s kunt kiezen.

Na het plaatsen van een reservering ontvang je een registratieformulier. Deze moet je helemaal invullen en minstens 48 uur voor vertrek terugsturen. Alleen dan kan Sunny Cars de boeking zonder creditcard reserveren. Sunny Cars biedt daarnaast nog een aantal andere voordelen;

✔ Geen extra verzekeringen afsluiten (altijd all-inclusive autohuur)
✔ 2 weken kosteloos annuleren + gratis wijzigingen doorvoeren
✔ Geen verborgen of extra kosten
✔ Geen gedoe ter plaatse
✔ Waar ook ter wereld 24/7 Nederlandse klantenservice

➞ Lees ook: Dit zijn onze ervaringen met Sunny Cars

Wat houdt een “Geen waarborg” pakket in?

Met het “geen waarborg” servicepakket van Sunny Cars kun je op verschillende locaties in het buitenland een auto huren zonder creditcard. Sunny Cars neemt in dat geval het risico volledig op zich en staat dus garant bij de verhuurder. Naast dat je dus geen creditcard nodig heb, hoef je dus ook geen borg te betalen.

Is er tijdens de vakantie toch schade aan de huurauto ontstaan of heb je je achteraf niet gehouden aan de tankregeling? Dan belast de lokale verhuurder deze kosten eerst door aan Sunny Cars en daarna komen ze via Sunny Cars bij jou terecht middels een factuur. Tenzij je ook nog gebruik maakt van de ‘terugbetaling eigen risico’ service, dan zijn schadekosten uiteraard gewoon gedekt. Ideaal!

 

In welke landen kun je een auto huren zonder creditcard?

Sunny Cars is continu in contact met lokale verhuurders om te kijken of ze het “geen waarborg” servicepakket verder kunnen uitrollen. De lokale autoverhuurders moeten hier namelijk mee akkoord gaan. Momenteel kun je dus maar voor een select aantal landen een auto huren zonder creditcard. Het kan bijvoorbeeld voor een aantal locaties in Spanje, Portugal, Griekenland en Curaçao. Ze proberen het aanbod wel steeds verder uit te breiden dus het pakket wordt op steeds meer bestemmingen aangeboden. Het beste kun je dus gewoon even op de website van Sunny Cars kijken of het ook voor jouw vakantiebestemming mogelijk is.

Voor het gemak lichten we hieronder de meest populaire bestemmingen uit. Mocht je binnenkort een roadtrip willen maken en niet over een creditcard beschikken, dan zijn dit de beste bestemmingen!

Auto huren zonder creditcard in Spanje

Hieronder vind je de meest populaire bestemmingen in Spanje waar je zonder creditcard een auto kunt huren. Staat jouw vakantiebestemming er niet bij? Het aanbod wordt door Sunny Cars steeds verder uitgebreid dus check altijd zelf even of het voor jouw vakantiebestemming mogelijk is.

➞ Check hier alle locaties in Spanje
➞ Auto huren Alicante
Auto huren Barcelona
➞ Auto huren Benidorm
➞ Auto huren Bilbao
Auto huren Fuerteventura
Auto huren Gran Canaria
Auto huren Ibiza
Auto huren La Palma
Auto huren Lanzarote
➞ Auto huren Madrid
Auto huren Malaga
Auto huren Mallorca
Auto huren Menorca
➞ Auto huren Sevilla
Auto huren Tenerife
➞ Auto huren Toledo
Auto huren Valencia

Auto huren zonder creditcard in Portugal

Wil je een auto huren zonder creditcard in Portugal? Hieronder vind je de meest populaire bestemmingen waar dit kan. Staat jouw vakantiebestemming er niet bij? Het aanbod wordt door Sunny Cars steeds verder uitgebreid dus check altijd zelf even of het voor jouw vakantiebestemming mogelijk is.

➞ Check hier alle locaties in Portugal
➞ Auto huren Faro
Auto huren Lissabon
Auto huren Madeira
Auto huren Porto

➞ Auto huren São Miguel
➞ Auto huren Terceira

Auto huren zonder creditcard in Griekenland

Wil je een auto huren zonder creditcard in Griekenland? Hieronder vind je de meest populaire bestemmingen waar dit kan. Staat jouw vakantiebestemming er niet bij? Het aanbod wordt door Sunny Cars steeds verder uitgebreid dus check altijd zelf even of het voor jouw vakantiebestemming mogelijk is.

➞ Check hier alle locaties in Griekenland
➞ Auto huren Athene
➞ Auto huren Corfu
➞ Auto huren Karpathos
➞ Auto huren Kefalonia
➞ Auto huren Kos
➞ Auto huren Kreta
➞ Auto huren Lesbos
Auto huren Rhodos
➞ Auto huren Samos
➞ Auto huren Santorini
➞ Auto huren Skopelos
➞ Auto huren Zakynthos

Auto huren zonder creditcard in Curaçao

Wil je een auto huren zonder creditcard in Curaçao? Hieronder vind je de meest populaire bestemmingen waar dit kan. Staat jouw vakantiebestemming er niet bij? Het aanbod wordt door Sunny Cars steeds verder uitgebreid dus check altijd zelf even of het voor jouw vakantiebestemming mogelijk is.

➞ Check hier alle locaties in Curaçao
Auto huren Willemstad
Auto huren Curaçao-Hato Luchthaven

Tips auto huren Costa Rica

Kun je een auto huren met de creditcard van iemand anders?

We lieten het hierboven al even doorschemeren dus misschien weet je al het antwoord op deze vraag. Het is niet mogelijk om met de creditcard van je partner, broer, tante, collega of ouders een auto te huren. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan.

Waarom heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig?

Een auto huren is niet niks. Je krijgt immers een behoorlijk duur object mee waar je letterlijk mee wegrijdt. Omdat autoverhuurders niet al te veel risico kunnen lopen willen ze dus extra garantie hebben over de identiteit van de autohuurder. Degene die achter het stuur zit huurt de auto en is dan ook verantwoordelijk voor eventuele schade of nalatigheid. Vandaar dat de creditcard altijd op naam moet staan van de hoofdbestuurder. Uiteraard kun je wel een tweede bestuurder toevoegen aan een reservering, maar dan nog moet de naam van de hoofdbestuurder overeenkomen met die op de creditcard.

Koppels moeten hier goed op letten! Vaak heeft één van de twee een creditcard, maar wordt de boeking gemaakt door de ander. De naam op het aanvraagformulier correspondeert dan niet met die op de creditcard en de autoverhuurder zal je dan niet de weg op laten gaan als de ander niet van plan is te gaan rijden of niet over een rijbewijs beschikt.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Is autohuur zonder creditcard duurder?

Een auto huren zonder creditcard is vaak een paar tientjes duurder. Wanneer je bij Sunny Cars een auto huurt en kiest voor “geen waarborg” zie je direct dat de prijs hoger wordt. Bij hoge uitzondering staat Sunny Cars garant voor jouw huurauto, dus het is niet heel vreemd dat ze voor deze premium service kosten in rekening brengen.

➞ Huur hier een auto zonder creditcard

Kun je een auto huren met een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard kan iedereen aanvragen. Zelfs mensen met een negatieve BKR-registratie kunnen er een krijgen. Een prepaid creditcard werkt namelijk niet met een krediet, maar je moet de kaart opwaarderen door er zelf geld op te storten. In het geval van het huren van een auto zou je dus de volledige borg (van soms wel €2000,-) op een prepaid creditcard moeten storten. Natuurlijk kun je dit naderhand wel weer terugstorten, maar echt handig is anders.

Wanneer het geld op de creditcard staat kun je deze gebruiken als een normale creditcard. Voor betalingen in buitenlandse restaurants en winkels is dit heel handig, maar veel autoverhuurders accepteren een prepaid creditcard (nog) niet. Mocht je een prepaid card hebben, controleer dan altijd eerst of de autoverhuurder deze wel accepteert.

auto huren zonder creditcard

Kun je ook met een Nederlandse bankpas een auto huren?

Omdat we in Nederland overal met een bankpas betalen vragen veel mensen zich af waarom ze de borg van een huurauto niet gewoon met een pinpas kunnen betalen. Een bankpas is echter een heel ander betaalmiddel en werkt anders dan een creditcard. Op een creditcard kan een autoverhuurder namelijk een bedrag reserveren (als borg) en dit weer vrijgeven wanneer de auto ingeleverd wordt. Bij een debitcard (of betaling middels iDeal of Paypal) kan dit niet. Administratief gezien is het dus niet mogelijk om met een Nederlandse bankpas de borg te voldoen.

Kan ik de borg contant afrekenen?

Autoverhuurders kunnen contant geld niet accepteren omdat ze dan simpelweg teveel contant geld in kas zouden hebben. Ervan uitgaande dat de gemiddelde waarborg €1000,- is, zou een autoverhuurder dan met tienduizenden euro’s aan cash een zaak moeten runnen. In dat geval zouden autoverhuurders een prooi voor overvallers worden en zou het ook een grote administratieve rompslomp worden.

Een creditcard betaling werkt snel en is het meest veilig voor alle partijen. Bovendien draait het niet alleen om het borgbedrag, de autoverhuurder wil ook de identiteit van de huurder vast kunnen stellen. Een creditcard is dus een extra garantie. Wanneer je echter voor het “geen waarborg” servicepakket van Sunny Cars kiest, staan zij bij de lokale autoverhuurder garant voor jouw huurauto.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Kun je ook een auto huren zonder creditcard bij lokale verhuurders?

Wil je ter plekke in het buitenland een auto huren en heb je geen tijd meer om online een auto te huren via Sunny Cars (i.v.m de 5 dagen aanvraagtijd)? Soms zijn er kleine lokale verhuurders die autohuur zonder creditcard of borg accepteren. Je moet ze alleen wel weten te vinden en dat kan (afhankelijk van de bestemming) nogal een uitdaging zijn. Via Google Maps kun je het beste naar lokale autoverhuurders zoeken. Bel ze op en vraag ze simpelweg of het mogelijk is. Ja heb je, nee kun je krijgen.

Je kunt ook kijken of je via je hotel iets kunt regelen. In de wat luxere hotels willen hotels nog weleens garant staan voor een huurauto (omdat ze goede lokale contacten hebben) en heel soms beschikken ze zelf over huurauto’s. Zeker in Aziatische landen zijn ze hier vaak wat makkelijker in dan in Europa.

auto huren zonder creditcard

Wil je toch een creditcard? Dit is de beste creditcard voor op reis!

We begrijpen dat je na het lezen van dit alles misschien toch een creditcard wilt aanschaffen. Voor sommige bestemmingen is het namelijk onmogelijk om een auto te huren zonder creditcard. De bekendste creditcards in Nederland zijn die van Mastercard en Visa, maar frequente reizigers raden wij aan een American Express Gold card aan te schaffen. Deze AMEX creditcard biedt namelijk de meeste voordelen en bij iedere uitgave – ook wanneer je betaalt in restaurants of online shopt – spaar je automatisch punten die je kunt gebruiken voor upgrades bij verschillende airlines, kortingen op hotels en zelfs gratis vliegtickets.

Let op: American Express geeft ook speciale AMEX Flying Blue cards uit, die misschien wel handig zijn voor mensen die vaak met KLM vliegen, maar veel minder voordelen bieden aan reizigers die doorgaans met verschillende airlines vliegen.

De prijs van een American Express Gold card is €16,50 per maand (€ 198,- per jaar). Niet heel goedkoop, maar dankzij de vele voordelen heb je dit geld er snel uit als je regelmatig reist. Gemiddeld biedt een AMEX Gold Card je €935,- aan voordelen per jaar. Dit zijn er een paar;

✔ Probeer de eerste 6 maanden gratis
✔ Spaar bij iedere uitgave automatisch Membership Rewards punten (1,2 punt per uitgegeven euro)
✔ Ontvang 7.500 Membership Rewards cadeau bij aanmelding
✔ Gebruik je punten voor meerdere loyaliteitsprogramma’s van airlines
✔ 2 x per jaar gratis luchthaven lounge toegang
✔ Inclusief reis- en annuleringsverzekering, Geld-Terug-Garantie en aankoopverzekering
Gratis upgrades in meer dan 500 hotels wereldwijd
✔ Gratis €85,- hotel credit per bezoek (te gebruiken voor de spa, diners of andere doeleinden)
✔ Kortingen en gratis extra’s in meer dan 600 restaurants 
✔ Een Travel Voucher van €75,-, die je kunt gebruiken bij Amex Travel

Ga je niet zo vaak op reis, maar wil je toch graag een (goedkopere) creditcard aanschaffen? Ga dan voor een American Express Blue card (€3,- per maand) of een American Express Green card (eerste jaar gratis, daarna €5,50 per maand). De inkomenseis voor het aanvragen van deze creditcards is niet zo hoog, al je aankopen zijn verzekerd en je spaart toch punten wanneer je aankopen doet.

Deel dit artikel
Christiaan Rijnhart

Christiaan Rijnhart heeft een voorliefde voor aviation en mooie auto's. Hij is gek op roadtrips en test sinds 2017 wereldwijd de beste gadgets en hotels uit voor Inhetvliegtuig.nl. Een beetje avontuur gaat hij niet uit de weg en als gecertificeerde dronepiloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1,2 Miles per euro
▪ Kosten: €16,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €58,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop