Zoeken:
sunny cars ervaringen

Auto huren bij Sunny Cars? Dit zijn onze Sunny Cars ervaringen

Wil je een auto in het buitenland huren en ben je benieuwd naar mijn Sunny Cars ervaringen? Vandaag vertel ik je alles over autohuur en deel ik de voor- én nadelen van Sunny Cars. Wanneer ik weer eens een roadtrip maak krijg ik namelijk vaak de vraag bij welke autoverhuurder ik een auto huur. Vrijwel altijd is dat bij Sunny Cars, omdat zij de enige partij in Nederland zijn die all inclusive autohuur aanbieden. Tijd om alle tips en mijn ervaringen met Sunny Cars te delen in deze uitgebreide Sunny Cars review!  

➞ Regel hier een all-inclusive huurauto  

Mijn persoonlijke Sunny Cars ervaringen

Ik houd van roadtrips. De ultieme vrijheid om te kunnen gaan en staan waar je maar wilt en op je eigen tempo een land te verkennen. Geen gedoe met het openbaar vervoer en geen gesjouw met bagage. Soms is het zelfs een stuk voordeliger om een land met een huurauto te ontdekken. Toch moet je altijd goed opletten bij het huren van een auto. Niets is namelijk zo lastig als als het vinden van een betrouwbare autoverhuurder in het buitenland. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en al het papierwerk dat erbij komt kijken maakt het er vaak niet makkelijker op. Als je even niet oplet zit je zo aan allerlei onnodige (en te dure) verzekeringen vast.  

Mede daarom huur ik vrijwel altijd een all inclusive auto bij Sunny Cars. Zo maakte ik onlangs nog een prachtige roadtrip door Slovenië, reed ik door de prachtige wijngaarden in Portugal, verkende ik de ruige natuur van IJsland én scheurde ik met een 4×4 Jeep door Costa Rica. Ik heb dus al wat ervaringen met Sunny Cars opgedaan en weet precies wat je wél en juist niet moet doen wanneer je een auto wilt huren. In deze uitgebreide Sunny Cars review heb ik daarom alles voor je opgesomd en deel ik al mijn tips voor autohuur in het buitenland. Doe er je voordeel mee!  

sunny cars ervaringen
Met deze huurauto van Sunny Cars maakte ik een rondreis door Slovenië

Wat zijn de voordelen van autohuur bij Sunny Cars?

Sunny Cars is de grootste autoverhuurder van Nederland. Inmiddels kun je in meer dan 120 landen een auto huren. Om te beginnen som ik hieronder de voordelen van autohuur bij Sunny Cars voor je op:  

✔ Geen extra verzekeringen afsluiten (altijd all-inclusive autohuur)
✔ Terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal
✔ 2 weken kosteloos annuleren + gratis wijzigingen doorvoeren
Express service (online inchecken) zodat je nog sneller de weg op kunt
✔ Geen verborgen of extra kosten
✔ Zonder creditcard een auto huren in het buitenland (voor een aantal landen mogelijk)
✔ Ongelimiteerd aantal kilometers
✔ Geen gedoe ter plaatse
✔ Waar ook ter wereld 24/7 Sunny Cars klantenservice  

Er zijn een paar redenen waarom ik vrijwel altijd een auto huur bij Sunny Cars. De voornaamste is hun all-inclusive autohuur formule. Dit houdt in dat alle verzekeringen inclusief zijn en je je verder nergens druk om hoeft te maken. Geen gedoe met het uitzoeken en vergelijken van alle voorwaarden en gewoon heldere afspraken. Ter plekke word je dus niks meer aangesmeerd, want alles is bij Sunny Cars al inclusief.  

Is Sunny Cars goedkoper dan andere verhuurders?

Wanneer je online autoverhuurders gaat vergelijken kan het zijn dat andere autoverhuurders goedkoper lijken, maar vaak zit daar dan nog niks extra’s bij. Wanneer je alle verzekeringen, extra opties en uitbreidingen toevoegt schieten de prijzen veelal flink omhoog.  

Dat laatste merkte ik vooral toen ik een auto wilde huren in Costa Rica. Voor de gebieden waar ik wilde rijden had ik een zwaardere 4×4 automaat nodig en die zijn over het algemeen wat prijziger. Uren ben ik zoet geweest met het vergelijken van alle autoverhuur aanbieders in de hoop een betere prijs te vinden. Na flink wat research bleken de meeste autoverhuurders niet alle benodigde verzekeringen aan te bieden of de voorwaarden waren heel ongunstig. Alles bij elkaar was ik bij andere partijen niet voordeliger uit dan bij Sunny Cars, terwijl die vrijwel alles dekken in het geval van schade. Mijn Sunny Cars ervaringen waren al goed en daarom besloot ik wederom bij deze autoverhuurder te boeken.  

In onderstand schema kun je precies zien wat de verschillen zijn tussen Sunnycars, de concurrerende autoverhuurders en het ter plekke huren van een auto.  
 

Wat zijn de nadelen van een auto huren bij Sunny Cars?

Zoals je kunt zien biedt een auto huren bij Sunny Cars een hoop voordelen. Zijn mijn Sunny Cars ervaringen dan enkel positief? Nee natuurlijk niet, als kritische reiziger heb ik voor deze Sunny Cars review ook de nadelen onder de loep genomen. Zo kun je bij Sunny Cars niet altijd een specifiek type auto huren. Je kiest namelijk voor een bepaalde range van auto’s (bijvoorbeeld Economy, Intermediar of Luxury) en binnen die segmenten kun je uit een aantal type auto’s kiezen.  

Wanneer je op de website van Sunny Cars gaat kijken zie je dan bijvoorbeeld een Renault Clio, Mercedes B of een BMW 7er staan. Je hebt echter niet de garantie dat je die auto ook daadwerkelijk krijgt. Er staat namelijk achter “of soortgelijk” wat inhoud dat het ook zo kan zijn dat je ter plekke een vergelijkbaar model krijgt. Over het algemeen is hier natuurlijk niks mis mee, aangezien je gewoon de kwaliteit krijgt waar je voor betaald hebt. Sterker nog, de meeste autoverhuurders werken op deze manier, maar voor de échte autoliefhebbers die graag een specifiek type auto willen testen kan het wel een nadeel zijn. Houd hier dus rekening mee.  

Update: Inmiddels is het voor een aantal bestemmingen mogelijk om een gegarandeerd model te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld al voor de volgende bestemmingen: Faro, Lissabon luchthaven, Málaga, Sardinië en Mallorca.  

Ervaringen Sunny Cars review
We ontdekte ook de Portugese Alentejo met een huurauto van Sunny Cars

Ter plekke een auto huren of vooraf bij Sunny Cars?

De reden dat je bij Sunny Cars niet voor iedere bestemming de garantie krijgt dat je een bepaald model kunt huren is heel simpel. Ze hebben namelijk geen eigen wagenpark en werken daarom samen met honderden autoverhuurders in tientallen landen. Sunny Cars is dus eigenlijk een tussenpartij die met lokale autoverhuurders werkt. Dit heeft voordelen en nadelen.  

Hoewel Sunny Cars goed screent met wie ze samenwerken en de voorwaarden overal ter wereld hetzelfde zijn, kan het zijn dat de kwaliteit van de verhuurders verschilt. Bij welke autoverhuurder je uiteindelijk je auto op moet halen verschilt namelijk per boeking en reisbestemming.    

Mijn ervaringen met Sunny Cars in Costa Rica

Mijn ervaringen met Sunny Cars zijn heel goed maar in Costa Rica kwam ik erachter dat de reeds bestaande schade van onze huurauto niet goed genoteerd was door de lokale verhuurder. Hij had namelijk per ongeluk de formulieren van twee auto’s omgewisseld. Dit was achteraf geen probleem, maar toch een beetje slordig.  

Omdat je bij Sunny Cars all-inclusive een auto huurt hoef je je hier uiteraard geen zorgen over te maken, maar het is wel goed om te weten dat je ter plekke dus met een lokale autoverhuurder te maken krijgt. Uiteraard is dit vaak ook het geval indien je pas op je vakantiebestemming een auto willen huren. Maar let op! Naast dat lokale autoverhuurders vaak duurder zijn (lees: vooraf boeken is goedkoper) zijn de voorwaarden niet altijd gunstiger en moet je bij klachten of schade vrijwel altijd in het Engels of in de lokale taal communiceren.  

Sunny Cars heeft wél een Nederlandse 24/7 klantenservice, dus indien er problemen zijn kunnen zij je gewoon telefonisch helpen in het buitenland. Dat is dus een heel groot voordeel ten opzichte van het rechtstreeks huren bij een lokale autoverhuurder. Zo hebben ze ons ook geholpen in Costa Rica, toen de communicatie met de verhuurder in het Engels niet helemaal soepel ging. Een telefoontje naar Sunny Cars en het probleem werd direct voor ons opgelost.  

sunny-cars-review
Met deze gehuurde Peugeot 308 reden we door Noord-Italië

Mijn ervaringen met Sunny Cars in Portugal

Voor onze roadtrip door de Portugese Alentejo hadden we bij Sunny Cars een auto gehuurd, die we op konden halen bij het kantoor op het vliegveld van Lissabon. Met een busje werden we naar de garage gebracht, die op 10 minuten rijden van luchthaven lag. Hier werden wij verblijdt met een upgrade en een gratis navigatiesysteem. Ook konden we ervoor kiezen om voor een paar euro extra een elektronische tolbadge aan te schaffen, zodat de tolkosten automatisch afgeschreven zouden worden van onze creditcard. Bovendien werd de bestaande schade aan de auto (een paar lichte krasjes) met uiterst veel zorg en aandacht genoteerd én gefotografeerd.  

Toen we de auto aan het einde van onze reis weer terug wilde brengen, bleek die toch wel erg smerig te zijn omdat we door een paar modderige weggetjes en wijngaarden hadden gereden. We wilde hem daarom nog even schoonmaken maar hadden daar geen tijd meer voor omdat we anders onze vlucht zouden missen. Ik ging er dus vanuit dat de lokale verhuurder extra schoonmaakkosten aan ons zou doorbelasten maar dat bleek niet het geval. Ze hadden in de garage een eigen carwash en hier hoefde we niks extra’s voor te betalen. Top service!  

Autohuur Sunny Cars Betrouwbaar
Met deze huurauto ontdekte we de mooiste (verborgen) plekjes in Portugal

Sunny Cars review: In welke landen kun je een auto huren?

Via Sunny Cars kun je momenteel in meer dan 120 landen een auto huren. Dit kan doordat ze dus samenwerken met honderden autoverhuurders op locatie. Hieronder vind je een lijstje met de populairste landen.  

Populaire autohuur landen binnen Europa:

 Auto huren Spanje
 Auto huren Portugal
 Auto huren Italië
 Auto huren Frankrijk
 Auto huren Engeland
 Auto huren Griekenland
 Auto huren Slovenië

Populaire autohuur landen buiten Europa:
 Auto huren Canada
 Auto huren Amerika
 Auto huren Curacao
 Auto huren Zuid-Afrika
 Auto huren Costa Rica  

huurauto sunny cars ervaring
We trotseerde ook de extreme kou in IJsland met een huurauto van Sunny Cars

Auto huren zonder creditcard

Auto huren zonder creditcard Sunny Cars

Er zijn een paar bestemmingen waarbij Sunny Cars de mogelijkheid biedt om een auto te huren zonder creditcard. Je moet dan wel minimaal 5 dagen voor vertrek een huuraanvang doen en in het boekingsproces voor de optie ‘Geen Waarborg‘ kiezen. Je kunt in dit geval uit een kleinere selectie auto’s kiezen. Na het plaatsen van een reservering ontvang je een registratieformulier. Deze moet je invullen en terugsturen. Alleen dan kan Sunny Cars de boeking zonder creditcard reserveren.  

Momenteel kun je voor een aantal populaire zonbestemmingen een auto huren zonder creditcard; Spanje, Portugal, Griekenland en Curaçao. Het aanbod wordt steeds verder uitgebreid, dus indien je hier gebruik van wilt maken adviseer ik je dit zelf even te checken. Wanneer op de website van Sunny Cars zoekt naar een huurauto zul je de optie (indien mogelijk voor de door jou gekozen bestemming) vanzelf zien in de linkerzijde van het menu. Ik heb dit zelf al meerdere keren gedaan en mijn Sunny Cars ervaringen zijn ook op dit gebied goed.  

Autohuur Sunny Cars: Waar moet je op letten?

Wil je een auto huren bij Sunny Cars? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten en die je moet checken voordat je een auto huurt en de weg op gaat. Sommige aandachtspunten gelden overigens ook voor andere autoverhuurders. Bekijk voor meer informatie, onze Sunny Cars ervaringen en extra tips ook onze uitgebreide checklist voor het huren van een auto.  

Aandachtspunten voor het boeken van een huurauto

 • Controleer of je wel een auto mag huren (controleer de leeftijdsgrens)
 • Controleer of je voor de bestemming een internationaal rijbewijs nodig hebt
 • Boek een huurauto vanuit Nederland om kosten te besparen
 • Kies voor all-inclusive autohuur zodat je zonder extra verzekeringen de weg op kunt
 • Verhoog indien nodig het limiet van je creditcard (of kies voor het waarborgservicepakket)
 • Boek indien nodig een extra bestuurder bij (inclusief bij het tweede bestuurder pakket)

Welke type auto moet je kiezen?

 • Kies het juiste model; ga bij moeilijke terreinen en gladde wegen voor een 4×4 auto
 • Kies de juiste auto voor de omgeving; ga bij winters weer voor een wat zwaardere auto met winterbanden
 • Ga in sommige gevallen voor een automaat; bij heuvelachtige en moeilijke terreinen aan te raden
 • Vergeet de extra’s niet bij te boeken (zoals een navigatiesysteem of een kinderstoeltje)

Wat moet je ter plekke doen?

 • Neem alle documenten van Sunny Cars geprint mee en laat deze zien aan de autoverhuurder
 • Check of de gemaakte reservering klopt met het huurcontract en de auto
 • Doorloop de bestaande autoschade met de verhuurder en maak eventueel foto’s als bewijsmateriaal
 • Let op de tankregeling en breng de auto indien nodig met een volle tank terug

Tips auto huren Sunny Cars
Onze huurauto van Sunny Cars in Costa Rica

Korting bij Sunny Cars en tips om geld te besparen

Wij Nederlanders houden van geld besparen en gelukkig kun je dat ook heel simpel doen als je een auto wilt huren. Regelmatig is er een Sunny Cars kortingscode te vinden waarmee je extra goedkoop een auto kunt huren. Ook hebben ze regelmatig een goede autohuur aanbieding voor een bepaalde periode en/of op een bepaalde bestemming. Mocht er een scherpe aanbieding zijn dan deel ik die hieronder.   

Kortingscode Sunny Cars 2021

Ben je op zoek naar een kortingscode voor Sunny Cars? Het kan zijn dat Sunny Cars momenteel een scherpe autohuuraanbieding heeft. De verlaagde tarieven zie je dan meteen bij de huurauto’s staan. Let op: alle kortingen en acties lopen via Sunny Cars, het heeft dus geen zin om elders naar codes te zoeken.  

Bekijk alle kortingsacties

Extra tips om geld te besparen met een huurauto

Veelal kun je bij het maken van een reservering ervoor kiezen om je huurauto op te halen op het vliegveld. Heel erg fijn, maar vaak scheelt het ook nog geld. Wanneer je bijvoorbeeld naar IJsland reist (lees: een erg duur land) kunnen de kosten voor een transfer vanaf het vliegveld naar het centrum hoog uitvallen. In dat geval bespaar je dus geld als je gelijk vanaf het vliegveld met een huurauto verder reist.

➞ Lees ook: 12 écht nuttige tips voor het vinden van goedkope vliegtickets  

Een andere besparingstip: reken in uren. Een auto huur je vaak per 24 uur en niet per dag. Houdt hier bij het maken van je reisplanning rekening mee. Afhankelijk van de tijd waarop je de auto hebt opgehaald, kan het lonen de auto op de laatste dag iets eerder weer in te leveren. Andersom werkt dit natuurlijk. Indien je weet dat je de auto ’s avonds terug gaat brengen, kun je hem beter ook ’s avonds ophalen. Daarmee voorkom je dat je extra betaald voor nog eens 24 uur.  

auto huren sunny cars reviews
Met deze huurauto reed ik de eerste keer door Slovenië

Conclusie van mijn Sunny Cars ervaringen

Middels deze Sunny Cars review wilde ik graag al mijn Sunny Cars ervaringen met je delen. Inmiddels heb ik al talloze keren een auto gehuurd bij deze verhuurder en tot op heden ben ik daar zeer tevreden over. De all-inclusive formule is de voornaamste reden dat ik kies voor Sunny Cars; omdat je daarmee alles afdekt en niet urenlang verschillende voorwaarden met elkaar hoeft te vergelijken. Je weet in dat geval dat alle schade wordt gedekt en dat je veilig de weg op kunt. Daarin is Sunny Cars écht uniek en hebben ze een flink streepje voor op de concurrentie.  

Het nadeel van Sunny Cars vind ik dat ze nog niet voor alle bestemmingen garantie geven op het model auto. Je kunt wel een bepaald type auto kiezen, maar het kan altijd zijn dat je een vergelijkbaar model krijgt. Ik heb daar zelf nog geen problemen mee gehad, maar mocht je per se in een bepaald type auto willen rijden dan kan dat een teleurstelling zijn. Sunny Cars werkt namelijk met lokale verhuurders samen en daarom kunnen ze die garantie niet geven. Het voordeel is wel dat Sunny Cars als tussenpartij alles voor je regelt en 24/7 voor je klaar staat met een Nederlandse klantenservice. Bij schade in het buitenland is dat wel zo fijn.  

Een ander bijkomend voordeel is dat ze voor een aantal bestemmingen de mogelijkheid bieden om een auto te huren zonder creditcard. Mocht je om wat voor reden dan ook geen eigen creditcard hebben, dan is Sunny Cars vrijwel de enige op de markt bij wie dat kan. Nadeel is wel dat het vooralsnog maar voor een beperkt aantal landen kan. Waarschijnlijk breiden ze dit snel verder uit.   Hopelijk heb je iets aan deze Sunny Cars review. Ik hoor graag wat jullie ervaringen met Sunny Cars zijn. Deel ze in de comments zodat andere autohuurders er ook iets aan hebben!  

➞ Regel hier een all-in huurauto    

Deel dit artikel
Denise van Rijswijk

Denise van Rijswijk is de founder van Inhetvliegtuig.nl. Ze houdt van luxe reizen, gastronomie, avontuur en cultuur snuiven. Sinds een paar jaar in de ban van het noorderlicht en het fotograferen van wildlife. Daarnaast spaart ze fanatiek frequent flyer miles en is ze altijd op zoek naar de mooiste design- en boutique hotels.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ 0,8 Miles per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €5,50 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ 1 Miles per euro
▪ Kosten: €20 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ 1,5 Miles per euro
▪ Kosten: €65 p.m.

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop