Zoeken:
Sunny Cars Review

6 x praktische roadtrip tips voor je volgende autoreis in het buitenland

Roadtrippen wordt steeds populairder en veel Nederlanders reizen met de auto naar hun vakantiebestemming. Maar ook de reizigers die met het vliegtuig gaan huren op de plek van bestemming steeds vaker een auto. Hartstikke leuk allemaal, maar je zult dan wel het een en ander moeten voorbereiden en plannen. Wij helpen je alvast op weg met de beste roadtrip tips!

1. Stippel je route uit

Het begint natuurlijk allemaal met het uitstippelen van een route. Vaak vind je online een schat aan informatie over jouw reistemming. Zoek, eventueel samen met je reisgenoten, uit wat jij/jullie graag willen bezoeken en plan zelf een route. Handige tip: pin alle leuke spots op je eigen Google My Maps en download van tevoren de offline kaart van jouw bestemming. Voor het échte navigatiewerk kun je beter de app van TomTom downloaden. Deze app is wel betaald en je moet van tevoren even de goede kaart(en) downloaden. Vergeet vooral de smartphonehouder en USB-lader niet mee te nemen als je hiermee wilt navigeren.

Als je een auto huurt kun je meestal ook tegen betaling een navigatiesysteem krijgen. Soms zit deze al standaard ingebouwd in de auto, maar houd er wel rekening mee dat deze navigatiesystemen vaak erg traag zijn en niet altijd een Nederlandse stembegeleiding hebben.

Leuke roadtrip bestemmingen: IJsland, Slovenië, Sicilië, Sardinië, Costa Rica en Portugal

2. Research, research, research!

Nadat je een reisroute hebt uitgestippeld kan het echte feest beginnen. Tijd om activiteiten, bezienswaardigheden, accommodaties en leuke hotspots toe te voegen aan je kaartje. Lees blogs, bekijk filmpjes, bestel wat reisgidsen en zoek uit welke stops je reis nog leuker kunnen maken. Het voordeel van een auto is dat je op plekken kunt komen, die je anders nooit zou vinden. Maak hier dus gebruik van. Plan je reis echter niet helemaal vol en laat wat ruimte over voor spontaniteit. Dit maakt een roadtrip namelijk extra leuk.

3. Vermijdt de Zwarte Zaterdagen

Check voor vertrek ook waar de files staan. Wie in de zomervakantie naar Frankrijk rijdt kan uiteraard beter de zwarte zaterdagen vermijden. Ontkom je hier niet aan? Vertrek dan later in de middag of avond. Dan rijdt je achter de files aan in plaats van dat je er urenlang in moet staan. Indien mogelijk kun je uiteraard beter nog een omweg maken. Vaak zie je dan zelfs meer van het landschap.

4. Zorg voor voldoende vermaak

Uiteraard is het een leuke en plezierige bezigheid om uit het raam te kijken tijdens het rijden, maar na een tijdje slaat toch de verveling toe. Bouw dus genoeg stops in, minimaal om de 2 uur en zorg dat de andere inzittenden genoeg te doen hebben. Reis je met kinderen? Download dan genoeg leuke series en films van Netflix en zet deze op een tablet of laptop. Vaak vermaken ze zich ook wel een tijdje met een spelletje of een kleurbloek. Daarnaast kun je natuurlijk ook met de hele familie het welbekende kentekenspel doen. Online vind je in ieder geval genoeg inspiratie voor de leukste spelletjes voor onderweg.

5. Slim inpakken

Maak van tevoren een inpaklijstje. Deze checklist moet specifieke items bevatten die je wilt meenemen, zoals kleding, eten, drinken, gebruiksvoorwerpen, handdoeken, toiletartikelen, enzovoort. Met de app Todoist kun je heel gemakkelijk lijstjes aanmaken. Maak voor ieder persoon of iedere koffer een apart lijstje. Stop het drinken en alle snacks in een aparte tas die je gemakkelijk kunt pakken. Tip om je drinken extra koel te houden: vries de dag voor vetrek een paar flessen water in en leg deze in een koelbox. Je hebt dan geen koelelementen nodig en wanneer het smelt kun je het water de hele dag ijskoud drinken.

6. Safety first

Natuurlijk is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de risico’s van een roadtrip. Zeker wanneer je in gebieden rijdt die je niet kent. Zorg dus dat je een goede autoverzekering hebt, neem een EHBO-kit mee, een lijstje met noodnummers en stel de thuisblijvers op de hoogte van je reisplannen. Wanneer je een auto in het buitenland huurt, check dan ook even of de servicedesk 24/7 bereikbaar is. Vermijdt slechte wegen en probeer zoveel mogelijk overdag te rijden. Pak onderweg genoeg rust en zorg ervoor dat je telefoon altijd geladen is. Neem een USB-lader mee of een powerbank. Mocht er dan iets gebeuren in de middle-of-nowhere, dan kun je in ieder geval iemand bellen.

Christiaan Rijnhart

Dit artikel is geschreven door Christiaan Rijnhart. Met zijn voorliefde voor luxe reizen, snelle auto's en aviation, deelt hij graag al zijn reistips. Als fervent fotograaf en drone piloot legt hij ook vanuit de lucht alles vast op beeld.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop