Zoeken:
Wie is de mol locaties landen mollen winnaars

26 x alle Wie is de Mol locaties van de afgelopen 25 jaar

Wie is de Mol? Die vraag hebben we onszelf al 25 keer gesteld. Het avontuurlijke spelprogramma, waarin een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een mol in zijn midden, wordt al sinds 1999 door miljoenen kijkers bekeken. Naast dat er genoeg te puzzelen valt worden we ieder jaar ook weer verrast door prachtige Wie is de Mol locaties. Van de grillige landschappen in IJsland tot de exotische stranden van Sri Lanka. De ene bestemming vaak nog mooier dan de ander.

Het is dan ook niet zo vreemd dat veel Nederlanders na afloop van ieder seizoen in de voetsporen van de kandidaten treden en afreizen naar de prachtige locaties die op TV te zien waren. Bij WIDM? doe je namelijk gegarandeerd reisinspiratie op voor je volgende reis. Hoogste tijd dus om al deze bijzondere Wie is de Mol? bestemmingen eens op een rijtje te zetten. Bovendien ook leuk om terug zien waar het programma zich in de loop der jaren heeft afgespeeld.

Speel thuis mee met Wie is de Mol?

WIDM? Bordspel

Het bordspel van WIDM

Bestel bij Bol.com

WIDM? Pocketversie

Pocketversie van het bordspel

Bestel bij Bol.com

Alle Wie is de Mol locaties van 1999 tot 2024

Spoiler alert! Zet je schrap want hier volgt het complete overzicht van alle Wie is de Mol locaties van de afgelopen 25 seizoenen (24 seizoenen + de jubileumeditie in 2020). Ook de nieuwe locatie van de online editie van 2024 (met onbekende Nederlanders) is inmiddels bekend! Onderstaand overzicht bevat informatie over de mollen, de winnaars en de Wie is de Mol locaties van de afgelopen seizoenen. Lees dus niet verder als je nog niet alle afleveringen gezien hebt!

2024* – Oman (special)

Speciale online editie met onbekende Nederlanders

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? gaat vanaf 28 juni van start met onbekende Nederlanders. De nieuwe reeks wordt niet op televisie, maar via streaming aangeboden. De presentatie is in handen van Hila Noorzai. Voor deze editie zijn de onbekende Nederlanders afgereisd naar (volgens ons) een van de mooiste bestemmingen in het Midden-Oosten: Oman.

2024 – Mexico

Mol: Anna Gimbrère  – Winnaar: Fons Hendriks

De locatie van Wie is de Mol? 2024 was Mexico. Net als de editie in 2023 die zich in Zuid-Afrika afspeelde, wéér een locatie waar de Mol zich in een ver verleden al eerder schuil hield. In 2008 was Dennis Weening namelijk de Mol die op geniale wijze alles in Mexico saboteerde. Ook in 2024 wist Mexico de kijker te verrassen met kleurrijke droombestemmingen en spannende opdrachten.

2023 – Zuid-Afrika

Mol: Jurre Geluk  – Winnaar: Daniël Verlaan

Het decor voor het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is Zuid-Afrika! Het is voor het eerst dat het programma terugkeert naar een eerdere reisbestemming. In 2013 (precies 10 jaar geleden) was Zuid-Afrika namelijk ook het decor voor WIDM. De kandidaten reizen naar Kaapstad met haar kleurrijke wijk Bo-Kaap. Het avontuur gaat verder via de adembenemende bergen bij de Tulbagh Vallei, de uitgestrekte halfwoestijn Karoo en de wonderschone kustplaats Wildernis.

Wie is de Mol Albanie

2022 – Albanië

Mol: Everon Jackson Hooi  – Winnaar: Fresia Cousiño Arias

Voor het laatste seizoen van WIDM vertrok presentator Rik van de Westelaken met de 11 kandidaten naar de parel van de Balkan: Albanië. Een land met een roerig verleden en waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn. Albanië vormde met haar overweldigende bergketens, uitgestrekte bossen, eindeloze kuststroken en wonderschone lagunes echter een fascinerend decor voor het 22e seizoen van Wie is de Mol?.

2021 – Tsjechië

Mol: Renée Fokker  – Winnaar: Rocky Hehakaija

In verband met het Coronavirus vond ook het 21e seizoen van WIDM? plaats in Europa. Toch mocht dit de pret niet drukken. De kandidaten reisde voor dit seizoen namelijk af naar Tsjechië en uit eigen ervaring weten we hoe veelzijdig dit land is. De reis begon in Moravië, waar ze onder andere in Brno verbleven. Vanuit daar zijn reisde ze door naar het Boheems Paradijs; het spectaculaire middelgebergte in het noordoosten van Bohemen. Hier vind je een overzicht met alle WIDM? locaties in Tsjechië.

Wie is de mol Italie Toscane

2020 – Toscane, Italië

Mol: Jeroen Kijk in de Vegte – Winnaar: Nikkie de Jager

In het extra jubileumseizoen van Wie is de Mol? kregen tien oud-deelnemers een herkansing. Ter ere van het 20-jarig bestaan van het programma, streken de kandidaten neer in Toscane, Italië. Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent. Een belangrijk thema in deze reeks van WIDM. Ze begonnen aan het spel in Val d’Orcia en bezochten tijdens hun zoektocht de geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van: Michelangelo, Caravaggio en Leonardo da Vinci.

WIDM? landen China

2020 – China

Mol: Rob Dekay  – Winnaar: Buddy Vedder

Het 20e seizoen van Wie is de mol? werd opgenomen in het veelzijdige China, op verschillende mooie locaties in de provincie Henan. De locatiekeuze zorgde zowel voor als na de uitzending voor veel opschudding. De mensenrechten in het land werden vooraf al bekritiseerd, maar tijdens de uitzendingen brak ook nog eens het Coronavirus uit in het nabijgelegen Wuhan. Hierdoor werd het reizen naar deze locatie zelfs onmogelijk door de wereldwijde lockdown.

Wie is de mol locaties colombia

2019 – Colombia

Mol: Merel Westrik – Winnaar: Sarah Chronis

Colombia bleek het toneel te zijn van het 19e seizoen van WIDM. De prachtige locaties en spectaculaire opdrachten doen je de heftige drugsgeschiedenis van het land even vergeten. We zagen de kandidaten onder andere abseilen van de prachtige Cascada de Juan Curi waterval en met boomstammen sjouwen in de betoverende Rio Don Diego rivier. Colombia zal hierdoor vast en zeker aan populariteit toenemen.

Wie is de mol bestemmingen Oost Europa Georgie Tbilisi

2018 – Georgië / Oost-Europa

Mol: Jan Versteegh – Winnaar: Ruben Hein

Het achttiende seizoen begon met een plottwist. De opgesplitste duo’s bleken zich allemaal in verschillende landen in Oost-Europa te bevinden. We zagen de kandidaten dan ook rondrennen in Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oekraïne en Rusland. Uiteindelijk kwam de groep samen in de stad Tbilisi, om na een aantal spectaculaire opdrachten in de stad de rest van Georgië te ontdekken.

Wie is de Mol Amerika Oregon

2017 – VS (Oregon)

Mol: Thomas Cammaert – Winnaar: Sanne Wallis de Vries

Dankzij WIDM? zijn alle kijkers zich sinds 2017 bewust van de diversiteit die in de Amerikaanse staat Oregon te vinden is. Bossen met kristalheldere meren, vulkaangebieden met maanlandschappen, een grillige kustlijn en niet te vergeten de vrijzinnige stad Portland. Mede door de spectaculaire opdrachten met helikopters en luchtballonnen, werd Oregon prachtig in beeld gebracht.

Wie is de mol seizoenen Dominicaanse Republiek

2016 – Dominicaanse Republiek

Mol: Klaas van Kruistum – Winnaar: Tim Hofman

Seizoen 16 speelde zich helemaal af op de Dominicaanse Republiek. In de tropische hitte manoeuvreerde de kandidaten zich over het eiland. Ze rende langs witte zoutmijnen en vaarde met een kajak langs de bijna net zo witte stranden. Het was een sprookjesachtige setting. De oneindige velden met palmbomen maakte ook op de kijker veel indruk.

Wie is de Mol Sri Lanka

2015 – Sri Lanka

Mol: Margriet van der Linden – Winnaar: Rik van de Westelaken

In 2015 reisde we met de Mol mee naar Sri Lanka. Van de drukke straatjes in Colombo naar de groene theevelden in Talawakelle. Bij die laatste locatie werd er geld in plaats van thee geplukt. De kandidaten stapte ook op de trein en reisde langs de Panoramic route terwijl ze spannende opdrachten moesten uitvoeren. In korte tijd werd een groot deel van Sri Lanka ontdekt.

WIDM? Hong Kong

2014 – Hong Kong / Filipijnen

Mol: Susan Visser – Winnaar: Sofie van den Enk

Het veertiende seizoen startte in Hong Kong en eindigde op de Filipijnen. Met laserpennetjes probeerde de kandidaten tussen de gigantische wolkenkrabbers van Hong Kong naar elkaar te seinen. Op de Filipijnen wisten de makers van WIDM? een lagune om te toveren tot een droomlocatie. Honderden fakkels dreven er in het water. Een waar sprookje!

WIe is de Mol Zuid Afrika

2013 – Zuid-Afrika

Mol: Kees Tol – Winnaar: Paulien Cornelisse

Zuid-Afrika was altijd al erg populair bij Nederlandse reizigers, maar kreeg na seizoen 13 van Wie is de Mol? een extra boost. Plots had iedereen het over deze prachtige bestemming. Van de townships in Johannesburg naar het Krugerpark. Van de Blind River Canyon naar de Drakensberg. De Mol manoeuvreerde zicht goed door het uitgestrekte landschap van Zuid-afrika heen en dat wilde de kijkers ook.

WIe is de Mol IJsland

2012 – IJsland / Spanje

Mol: Anne-Marie Jung – Winnaar: Hadewych Minis

Van alle Wie is de mol locaties was dit misschien wel de koudste. In 2012 startte de groep met een mysterieuze zoektocht in IJsland. Ze werden gedropt bij het DC-3 vliegtuigwrak, doken onder in de Silfra-kloof en vlogen met een riverjet over het water. Na vijf afleveringen bikkelen in de ijzige kou, was het tijd om op te warmen in het zuiden van Spanje, waar de sfeervolle stad Sevilla het prachtige decor vormde.

Wie is de Mol Nicaragua Granada Islets

2011 – El Salvador / Nicaragua

Mol: Patrick Stoof – Winnaar: Art Rooijakkers

Seizoen 11 begon in El Salvador, maar halverwege het seizoen vloog de groep door naar Nicaragua. Vooral in Léon leek de groep geteisterd te worden door het slechte weer. Zo moesten ze met jeeps door een modderstroom heen rijden en in de regen een vulkaan beklimmen. En dat met een loodzware kist! Gelukkig was er wel genoeg moois te zien, zoals bijvoorbeeld de prachtige Granada Islets.

WIe is de Mol locaties Japan

2010 – Japan

Mol: Kim Pieters – Winnaar: Frits Sissing

Voor het tiende seizoen dook de Mol onder in Japan. Vanaf de haven van Nagasaki reisde de deelnemers door naar Sendai, Yamagata en Yamadera. Toch leek het er even op dat ze gewoon in Nederland waren. Het verlaten themapark “Holland Village” in Nagasaki leek namelijk wel heel erg op een Nederlands dorpje. De laatste opdrachten werden in het drukke Tokio uitgevoerd.

WIDM? Jordanie seizoen

2009 – Noord-Ierland / Jordanië

Mol: Jon van Eerd – Winnaar: Vivienne van den Assem

In 2009 werden er weer twee bestemmingen bezocht. Zowel Noord-Ierland als Jordanië vormde het decor voor het negende seizoen van WIDM. De steden en imposante kustlijnen van Ierland stonden in groot contrast met de oude stad in Petra. In Ierland bezochten ze de scheepswerf waar ooit de Titanic werd gebouwd en in Jordanië kon een bezoekje aan Wadi Rum en de Dode Zee niet ontbreken.

Wie is de mol afleveringen Mexico

2008 – Mexico

Mol: Dennis Weening – Winnaar: Edo Brunner

Dennis Weening wordt door veel Molloten nog steeds gezien als de beste Mol. Althans, van de seizoenen met bekende Nederlanders dan. Ondanks zijn gewaagde molacties wist hij vrijwel iedereen te misleiden in Mexico. Zelfs toen hij als Mol letterlijk onder het zand begraven lag, hadden veel kandidaten nog niks door. Wellicht kwam dit doordat ze te druk waren met scheuren in speedboten en vliegen in helikopters.

WIDM Bangkok Thailand

2007 – Thailand

Mol: Inge Ipenburg – Winnaar: Paul Rabbering

In 2007 was Thailand het decor voor het zevende seizoen van Wie is de Mol. Een paar kandidaten met lef mochten abseilen van de ruim 300 meter hoge Baiyoke Tower in Bangkok. Ook bezochten ze het tempelcomplex in Ayutthaya. Daarna reisde ze met de nachttrein door naar Chiang Mai, waar ze met buggy’s mochten rondcrossen. Ze eindigde hun reis op het populaire eiland Phuket.

WIDM Argentinie bestemmingen

2006 – Argentinië

Mol: Milouska Meulens – Winnaar: Frédérique Huydts

Seizoen zes is er een met een zwart randje. Hoewel de kandidaten kriskras door het bruisende Buenos Aires mochten reizen, de tango danste en aan een kabelbaan door de bossen van Argentinië vlogen, overleed winnares Frédérique Huydts kort voor de uitzending van de finale. Vlak voor haar dood besloot ze dat de helft van de prijzenpot gedoneerd moest worden aan het WNF en aan KiKa.

Wie is de Mol? Indonesie

2005 – Australië / Indonesië

Mol: Yvon Jaspers – Winnaar: Marc-Marie Huijbregts

Na een jaar afwezigheid verscheen WIDM in 2005 weer op TV. Dit keer voor het eerst met bekende Nederlanders. Wie de afleveringen terugkijkt ziet hele jonge koppies van o.a. Yvon Jasper, Gijs Staverman en Victoria Koblenko. Ze trokken door het ruige binnenland van Australië en vlogen daarna door naar Bali. Mijnen, grotten, rivieren en jungles: vrijwel alles kwam voorbij in dit seizoen.

WIe is de Mol Canada

2003 – Canada

Mol: Elise – Winnaar: Ron 

De deelnemers van het vierde seizoen (met onbekende Nederlanders) doken in 2003 de wilde natuur van Canada in. Sterker nog, ze werden in de bossen gedropt. Gedurende de serie bezochten ze o.a. Montreal, Saint John, Quebec en diverse plekken op schiereiland Nova Scotia. In Saint John mochten vier kandidaten bungeejumpen en bij de Jean-Larose Falls doken ze het water in om te gaan canyoningen.

Wie is de mol locaties Portugal Coimbra bibliotheek

2002 – Portugal

Mol: George – Winnaar: John

In 2002 reisde de deelnemers van WIDM? af naar Portugal. De reis begon in Porto en eindigde in Lissabon. Onderweg bezochten ze diverse plekken in de regio’s Centro de Portugal en Alentejo. Zo werd er in de prachtige universiteitsbibliotheek van Coimbra flink gemold. Mol George wordt door veel mensen nog steeds gezien als opper-Mol. Met zijn briljante acteerwerk wist hij een hoop mensen voor de gek te houden.

Wie is de mol Schotland

2001 – Schotland

Mol: Nico – Winnaar: Sigrid

In Schotland vonden de opnames voor het tweede seizoen van WIDM plaats. De kandidaten bezochten het mystieke Loch Ness meer en de steden Glasgow en Edinburgh. Ze klommen door rivieren heen, wandelde door oude kastelen en voerde een spannende opdracht uit in de gevangenis van Inveraray. Bovendien mochten een aantal deelnemers abseilen van een klif in het plaatsje Ullapool.

Wie is de mol Australie eerste seizoen onbekende nederlanders

1999 – Australië

Mol: Deborah – Winnaar: Petra

Het is bijna niet voor te stellen maar het allereerste seizoen van WIDM? (met onbekende Nederlanders) had een prijzenpot van ruim 82.000 gulden. Het seizoen begon in het binnenland van Australië, waarna de deelnemers doorreisde naar de mooie stranden van Byron Bay en wereldstad Sydney. Ze sliepen op een onbewoonde eiland en mochten al duikend de onderwaterwereld bij Australië verkennen.

Wie is de mol landen en locaties

Zoals je ziet duikt de Mol al 25 jaar lang overal ter wereld onder, om vervolgens ontdekt te worden door de mede-kandidaten. Ook ik had de Mol bijna (per toeval) gespot toen ik op dezelfde dag als de deelnemers in een bootje rondom Lantau Island vaarde. Dit was voor de opnames van seizoen 14 in Hong Kong. Hier was ik mij op de dag zelf uiteraard nog niet bewust van. Helaas!

Ook bezocht ik tijdens mijn reizen bewust én onbewust meerdere Wie is de Mol? bestemmingen. Locaties zoals de universiteit van Coimbra in Portugal, het Ayutthaya tempelcomplex in Thailand, het glooiende landschap van Toscane en diverse plekken in IJsland, Sri Lanka, Indonesië, Nicaragua, Japan en Tsjechië. Net als veel andere kijkers hoop ik zelf nog een aantal andere WIDM bestemmingen te bezoeken. Argentinië, Mexico en Zuid-Afrika staan nog hoog op het lijstje.

Wie is de mol seizoenen terugkijken?

Zit jij al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen van Wie is de mol? Of wil je liever nog even wat oude seizoenen bingewatchen? Je kunt seizoen 5 t/m 24 van WIDM? hier terugkijken. Eerdere seizoenen staan nog hier op YouTube.

Denise van Rijswijk

Dit artikel is geschreven door Denise van Rijswijk. Reisfanaat en founder van inhetvliegtuig.nl die al sinds 2012 haar reistips deelt. Altijd op zoek naar de mooiste hotels, de beste culinaire adresjes én het noorderlicht.Lees meer

Deze artikelen vind je vast ook leuk

Extra reistip: Spaar Miles

Met deze creditcards spaar je automatisch Reward Miles voor upgrades en gratis vliegtickets

Amex Flying Blue

▪ Spaar 0,8 Mile per euro
▪ Kosten: €6,25 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Green Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €6,50 p.m.
▪ Nu tijdelijk 1e jaar gratis

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Gold Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €20 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €831

➞ Bekijk alle voordelen

Amex Platinum Card

▪ Spaar 1 Mile per euro
▪ Kosten: €65 p.m.
▪ Jaarlijkse voordelen t.w.v. €3.175

➞ Bekijk alle voordelen

Shop de look!

 

Vlieg je binnenkort naar een tropisch bestemming of ga je een stedentrip maken? Waar het vliegtuig ook landt, wij hebben alvast de leukste producten voor op je inpaklijstje verzameld. Stijlvolle items die niet in je koffer mogen ontbreken en altijd goed van pas komen. Met deze items op je vakantielijstje weet je zeker dat je travel outfit helemaal af is en je zonder zorgen op reis kunt.

 

Ga naar de shop